Is de Lenovo Tab M10 het waard om te kopen? (Review & Aanbieding)

Ben je op zoek naar een nieuwe Android tablet? En heeft de Lenovo Tab M10 je interesse gewekt?

Dat zou goed kunnen, aangezien dit tablet een goede reputatie heeft.

Of wij ook tevreden zijn over de Lenovo Tab M10, zul je ontdekken in deze review.

Overigens kun je op dit moment kiezen uit twee varianten van tablets uit deze serie. We hebben deze twee varianten even voor je op een rijtje gezet:

Lenovo Tab M10: beeldscherm van 10,1 inch
Lenovo Tab M10 Plus: beeldscherm van 10,3 inch
Dat is echter niet het enige verschil. Nee, de twee tablets verschillen op nog meer punten van elkaar.

Daarover lees je uiteraard ook alles in deze Lenovo Tab M10 review.

Inhoudsopgave

 • Belangrijkste specificaties van de Lenovo Tab M10
 • Belangrijkste voordelen van de Lenovo Tab M10
 • Belangrijkste nadelen van de Lenovo Tab M10
 • Prijs van de Lenovo Tab M10
 • Onze conclusie over de Lenovo Tab M10

Belangrijkste specificaties van de Lenovo Tab M10

Bij de aanschaf van een nieuwe tablet zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van de Lenovo Tab M10 en de Lenovo Tab M10 FHD Plus op een rijtje gezet:

Lenovo Tab M10:

 • Schermdiagonaal: 10,1 inch
 • Schermresolutie: HD Ready (720p)
 • Paneeltype: IPS
 • Opslagcapaciteit: 32 GB
 • RAM-geheugen: 2 GB
 • Processor kloksnelheid: 2 GHz
 • Cameraresolutie: 5 MP
 • Batterijcapaciteit: 4850 mAh

Lenovo Tab M10 FHD Plus:

 • Schermdiagonaal: 10,3 inch
 • Schermresolutie: Full HD (1080p)
 • Paneeltype: IPS
 • Opslagcapaciteit: 128 GB
 • RAM-geheugen: 4 GB
 • Processor kloksnelheid: 2,3 GHz
 • Cameraresolutie: 8 MP

Zoals je kunt zien, zijn er verschillen tussen de twee modellen op verschillende specificaties. Hierdoor zijn het echt twee aparte Android tablets. Het is belangrijk om deze specificaties te overwegen bij het maken van je keuze.

Belangrijkste voordelen van de Lenovo Tab M10

Absoluut, hier zijn uitgebreidere details en redenen waarom de Lenovo Tab M10 een aantrekkelijke keuze kan zijn:

Uitbreidbaar geheugen: Hoewel de oorspronkelijke opslagcapaciteit van 32 GB mogelijk niet overweldigend lijkt, biedt de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden tot wel 256 GB aanzienlijk meer ruimte voor het opslaan van apps, media en bestanden. Dit vergroot de veelzijdigheid van de tablet.

Geschikt voor kinderen: Met de speciale kindermodus kunnen ouders de toegang tot bepaalde content beperken en ervoor zorgen dat de tablet veilig en educatief is voor kinderen. Bovendien helpt de ingebouwde oogcomfort-modus om vermoeidheid van de ogen bij langdurig gebruik te verminderen, wat belangrijk is voor de gezondheid van de kinderogen.

Aantrekkelijk geprijsd: De Lenovo Tab M10 biedt veel waar voor zijn geld. Hoewel de exacte prijs in de review nog wordt besproken, is het duidelijk dat de prijs in vergelijking met de Plus-variant zeer gunstig is. Dit maakt de tablet een budgetvriendelijke optie zonder in te leveren op functionaliteit.

Meerdere gebruikersprofielen: De mogelijkheid om verschillende gebruikersprofielen in te stellen, maakt de tablet geschikt voor het hele gezin. Elk gezinslid kan zijn of haar eigen instellingen en voorkeuren hebben, waardoor de tablet echt een persoonlijk apparaat wordt.

Gebruiksvriendelijkheid: Met handige fysieke knoppen aan de zijkant en een responsief touchscreen is de Lenovo Tab M10 gemakkelijk te bedienen. Dit maakt het een toegankelijke keuze voor gebruikers van alle leeftijden, inclusief kinderen en ouderen.

Al met al biedt de Lenovo Tab M10 een combinatie van handige functies en een aantrekkelijke prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor diverse gebruikers. Of het nu gaat om het uitbreiden van opslagruimte, het creëren van een veilige omgeving voor kinderen of het aanpassen van gebruikerservaringen, deze tablet biedt veel waar voor zijn geld.

Kortom, er zijn genoeg redenen om enthousiast te zijn over de Lenovo Tab M10.

Belangrijkste nadelen van de Lenovo Tab M10

De Lenovo Tab M10 kan het beste worden omschreven als een budget-tablet, wat duidelijk te zien is aan het prijskaartje. Dit budgetaspect brengt echter enkele nadelen met zich mee, die we tegenkwamen tijdens het uitproberen van deze tablet:

Beeldkwaliteit: De beeldkwaliteit van de Lenovo Tab M10 is niet indrukwekkend, voornamelijk vanwege het HD Ready beeldscherm. In vergelijking met de M10 Plus-variant met zijn Full HD-scherm is dit verschil duidelijk merkbaar.

Gladde achterkant: De gladde achterkant van de tablet kan onhandig zijn bij het vasthouden. Dit kan ertoe leiden dat de tablet gemakkelijk uit je handen glipt.

Hoewel deze nadelen de gebruikerservaring enigszins beïnvloeden, moeten ze in de context van de prijs en de over het algemeen positieve eigenschappen van de tablet worden beschouwd.

Ons advies is daarom om een geschikte hoes aan te schaffen.

De Lenovo Tab M10 is een betaalbare tablet die zich onderscheidt door zijn gebruiksvriendelijkheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Hier zijn enkele details en redenen waarom deze tablet de moeite waard is:

Schermkwaliteit: De Lenovo Tab M10 heeft een helder en scherp display, waardoor het bekijken van video’s en het lezen van tekst een plezierige ervaring is. Dit maakt het ideaal voor entertainment en eenvoudige taken.

Batterijduur: De tablet heeft een indrukwekkende batterijduur, waardoor je hem lang kunt gebruiken voordat je weer moet opladen. Dit is handig voor onderweg en tijdens lange reizen.

Gebruiksvriendelijkheid: De interface van de tablet is intuïtief en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die niet zo bekend zijn met technologie. Dit maakt het geschikt voor zowel jongere gebruikers als ouderen.

Prijs: Met een prijs van slechts 129 euro is de Lenovo Tab M10 een betaalbare optie voor diegenen die een tablet willen zonder de bank te breken. Dit maakt het ook een aantrekkelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een geschikte tablet voor hun kinderen.

Beperkte connectiviteit: Het ontbreken van 4G-connectiviteit kan echter een nadeel zijn voor gebruikers die mobiel internet nodig hebben. Deze tablet is afhankelijk van Wi-Fi, wat betekent dat je altijd toegang tot een draadloos netwerk moet hebben om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Prijsverschil tussen varianten: Het is vermeldenswaardig dat er een prijsverschil van 100 euro is tussen de verschillende varianten van de Lenovo Tab M10. Dit prijsverschil weerspiegelt de verschillen in specificaties en functies, en het is aan de gebruiker om te beslissen welke variant het beste bij hun behoeften past.

Al met al biedt de Lenovo Tab M10 een solide en betaalbare tabletervaring, ideaal voor gebruikers die voornamelijk afhankelijk zijn van Wi-Fi connectiviteit en niet de behoefte hebben aan mobiel internet via 4G.

Onze conclusie over de Lenovo Tab M10

De Lenovo Tab M10 is in onze ogen een eenvoudige, betaalbare en fijne tablet. Een tablet waar je niet heel veel van moet verwachten, maar dus wel erg scherp geprijsd is.

Tevens is dit een ideale tablet voor het gehele gezin, inclusief kinderen. Al met al kunnen wij de aanschaf van de Lenovo Tab M10 zeker aanraden.

Verwacht je nou iets meer van een tablet? Dan is de Lenovo Tab M10 Plus de betere keuze voor je.

Die tablet is prijziger, maar biedt wel meer mogelijkheden. Over beide varianten zijn wij in ieder geval enthousiast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *