De top 3 tekentablets (met scherm en zonder)

Wil je graag je creatieve kant de vrije loop laten of zoek je een leuke manier voor je kind om te tekenen?

In beide gevallen is het de moeite waard om naar tekentablets te kijken. Met een tekentablet kun je op een leuke en duurzame manier tekenen. Je kunt er eindeloos veel tekeningen en creaties op maken.

Overweeg je de aanschaf van een tekentablet? Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten.

Ben je op zoek naar een tekentablet met een ingebouwd scherm voor professioneel design? Of zoek je juist een tekentablet voor je kind?

Misschien wil je juist op een veelzijdige manier gebruikmaken van je tekentablet? Het aanbod aan tablets is zeer divers, dus een goede vergelijking is essentieel.

Daarbij helpen we je graag een handje. We hebben een uitgebreide test uitgevoerd om de beste tekentablet te vinden.

Door veel verschillende tekentablets uit te proberen, weten we precies welke tablets op dit moment aan te raden zijn. Als je kiest voor een van de tablets hieronder, maak je wat ons betreft een uitstekende keuze.

Inhoudsopgave

 • De beste tekentablets volgens onze test zijn:
 • Waar moet je op letten bij het kiezen van een tekentablet?

De beste tekentablets volgens onze test zijn:

Ben je geïnteresseerd in tekenen op een tablet? Om dit te realiseren, is het belangrijk om de beste tekentablet aan te schaffen.

We staan klaar om je hierbij te helpen met behulp van onze testresultaten. Naar aanleiding van onze test hebben we de vijf beste tekentablets kunnen identificeren.

Op basis daarvan adviseren we je om een van de onderstaande tekentablets aan te schaffen.

Beste tekentablet voor grafische doeleinden – Wacom One By Medium

Als je van plan bent je tekentablet vooral voor grafische doeleinden te gebruiken, raden wij aan om te kiezen voor een grafische tekentablet.

In onze ogen is de Wacom One By Medium de beste keuze voor dit doel. Dit tekentablet is simpelweg het meest geschikt voor grafische toepassingen.

Met dit tekentablet kun je op verschillende manieren aan de slag:

Als digitaal tekenbord: Hiermee kun je zelf gedetailleerde creaties maken met de bijgeleverde pen, helemaal naar jouw wens.

Als uitbreiding van je pc: Wil je foto’s bewerken in Photoshop? Met dit tekentablet wordt dat een stuk eenvoudiger. Nadat je het tekentablet aan je pc hebt gekoppeld, kun je de foto’s in Photoshop naar wens bewerken.

Een groot voordeel is dat dit tablet vrij compact is, waardoor je het overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt prachtige schetsen maken in de trein en vervolgens op je werk dit tablet aan je pc koppelen. Zo kun je eigenlijk de hele dag gebruikmaken van dit Wacom grafische tekentablet.

Bij aankoop worden ook alle benodigdheden meegeleverd, zoals een USB-kabel, een One M pen, drie vervangende pen nibs en een nib removal tool.

Wat we ook geweldig vinden, is het aantrekkelijke prijskaartje. Je betaalt slechts 58,90 euro voor deze Wacom tekentablet bij Bol.com.

Een prima prijskaartje, zéker gezien de mogelijkheden en veelzijdigheid.

Wel moet je met één goed nadeel rekening houden; dit betreft een bedraad tekentablet. Als je liever zonder kabels en draden wilt werken, heb je een tekentablet met bluetooth nodig.

Voordelen:

Veelzijdig in te zetten
Prima kwaliteit
Interessant geprijsd
Geschikt voor tal van grafische doeleinden
Met alle benodigdheden geleverd
Makkelijk mee te nemen (compact)

Nadelen:

Je hebt altijd met draden/kabels te maken
Beschikt niet over bluetooth

Beste tekentablet met Bluetooth – Wacom Intuos Pro

Als je moeiteloos een tekentablet op je pc of laptop wilt kunnen aansluiten, dan is een tekentablet met Bluetooth de beste keuze.

In dat geval kunnen we de Wacom Intuos Pro variant aanbevelen. Volgens ons is dit het beste tekentablet met Bluetooth-verbinding.

Dit tekentablet is geschikt voor zowel Apple- als Windows-apparaten. Na aansluiting biedt het veel mogelijkheden. Je kunt creaties maken en ook foto’s op de pc bewerken met maar liefst 8192 drukniveaus. Deze hoge resolutie zorgt voor uiterst nauwkeurig werk.

Bovendien beschikt dit tekentablet over meerdere programmeerbare sneltoetsen aan de linkerkant, wat het gebruik erg handig maakt. Je kunt zelf de instellingen van deze sneltoetsen aanpassen, waardoor je volledige controle hebt over dit handige Wacom tekentablet.

Voordelen:

 • Voorzien van Bluetooth-verbinding
 • Met zes programmeerbare sneltoetsen
 • 8192 drukniveaus
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Geschikt voor professioneel gebruik

Nadelen:

 • Relatief hoge prijs voor een tekentablet

Beste tekentablet met scherm – Wacom Cintiq 16

Als je op zoek bent naar het beste tekentablet met scherm en pen, komen we opnieuw uit bij een Wacom tekentablet.

Naar onze mening is de Wacom Cintiq 16 het beste tekentablet met scherm.

Dankzij het scherm biedt dit tekentablet veel mogelijkheden. Je kunt op het scherm talloze creaties ontwerpen en het resultaat direct zien.

Het scherm is groot (15,6 inch), heeft een hoge resolutie (Full HD) en reageert uitstekend op de bewegingen van je pen.

Dit tekentablet biedt ook een uitstekende drukgevoeligheid. Volgens Wacom zelf is de drukgevoeligheid tot vier keer beter en nauwkeuriger dan bij de voorgaande modellen.

Het is ook handig dat er een hoogwaardige pen bij wordt geleverd.

Ben je bezorgd over reflecties op het scherm van dit tekentablet? Wacom heeft hier een slimme oplossing voor. Ze hebben een anti-reflecterende coating op het scherm aangebracht, zodat je nooit meer last hebt van vervelende reflecties.

Bovendien heeft dit tablet handige pootjes. Door deze uit te klappen, kun je het tekentablet op de perfecte manier positioneren. De pootjes zijn bovendien antislip, dus het tablet blijft altijd stevig staan.

Uiteraard kun je dit tekentablet met scherm ook aansluiten op je computer of laptop.

Voordelen:

 • Duidelijk en groot scherm
 • Volledig aanpasbaar naar wens
 • Inclusief handige pootjes en anti-reflectiecoating
 • Wordt geleverd met een uitstekende pen
 • Kan ook op een computer of laptop worden aangesloten

Nadelen:

 • Behoorlijk prijzig

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tekentablet?

Welke van deze vijf tekentablets spreekt jou het meeste aan?

We begrijpen goed dat het lastig kan zijn om hier een antwoord op te geven, vooral omdat elk tekentablet anders is. Het diverse aanbod maakt het niet eenvoudig om de tekentablets goed met elkaar te vergelijken.

We helpen je graag een handje. Hieronder bespreken we de belangrijkste aandachtspunten waar je (extra) goed op moet letten.

Doel van het tekentablet:

 • Bepaal voor jezelf wat het beoogde doel van het tekentablet is.
 • Ga je het tekentablet gebruiken voor hobbydoeleinden?
 • Wordt het tablet professioneel gebruikt?
 • Dient het als digitaal kladblok of notitieblok?
 • Of is het bedoeld voor je kind? Door het beoogde doel te bepalen, wordt de zoektocht een stuk eenvoudiger.

Hoe groot moet het tekentablet zijn?

Je kunt uit tal van afmetingen kiezen. Indien je voor een compact tekentablet gaat, kun je het tablet moeiteloos overal mee naar toe nemen.

De ruimte die je voor het maken van creaties hebt, is daardoor wel ietwat beperkt.

Als je alle ruimte wilt hebben, is een groter tekentablet de betere optie voor je. In dat geval is het tablet wel weer lastiger om mee te nemen.

Eigenschappen van het tablet
Wij raden je aan om heel goed naar de volgende eigenschappen van elk tablet te kijken:

Drukniveaus: het is wenselijk dat een tekentablet over heel veel drukniveaus beschikt. Des te meer drukniveaus, des te beter en nauwkeuriger je het tablet kunt bedienen.
Licht: bij sommige tekentablets is het mogelijk om met licht te tekenen. Uniek, maar dit komt niet in alle situaties even goed van pas.
Scherm: je kunt kiezen voor een tablet met een scherm. Dankzij dit scherm zie je direct de creaties die je aan het ontwerpen bent.
Koppeling met computer/laptop: het is bij de meeste tekentablets mogelijk om deze op een computer of laptop aan te sluiten. Ga goed na hoe je dit moet doen; met een USB kabel of via een bluetooth verbinding? Dat laatste is toch wel erg wenselijk.
Kwaliteit van het tablet
Wij raden je aan om altijd voor een tablet van een A-merk te kiezen. Onder andere WBTT, Veikk en Wacom weten simpelweg de gewenste kwaliteit te leveren.

Je geniet hierdoor van veel gemak, van veel mogelijkheden en van een lange levensduur. Koop een tekentablet daarom nooit bij Action of een vergelijkbare winkelketen.

Prijskaartje van het tablet
Tot slot moet je goed naar het prijskaartje van het tekentablet kijken. Wij raden je aan om te wachten op een aanbieding; op die manier kun je het nodige geld besparen.

Wel zo wenselijk, aangezien je voor een goed tekentablet vrij veel geld moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *