Top 3 Aanbevolen Fietscomputers voor Elektrische Fietsen

Op een elektrische fiets is het goed te doen om lange stukken te fietsen. Maar, hoeveel kilometer per uur fiets je dan precies?
Welke afstand leg je af op je e-bike? En hoe kun je de weg vinden op je elektrische fiets?
Als je dergelijke zaken tijdens het fietsen in de gaten wilt houden, heb je een fietscomputer voor een elektrische fiets nodig.
Let wel op: veel e-bikes worden standaard van een fietscomputer voorzien. Is dat bij jouw fiets niet het geval? Dan kies je het beste voor één van onderstaande drie fietscomputers.

Inhoudsopgave

 • Overzicht van Top Elektrische Fiets Computers
 • Gids voor het Kiezen van de Beste Elektrische Fiets Computer
 • Belangrijke Kenmerken van een Kwalitatieve Elektrische Fiets Computer

Overzicht van Top Elektrische Fiets Computers

Is een fietscomputer voor een elektrische fiets hetzelfde als een fietscomputer voor een racefiets of een fietscomputer voor een MTB?
In de basis komt het qua werking wel op hetzelfde neer, maar een e-bike fietscomputer is net iets anders qua vormgeving. Kies daarom specifiek voor één van onderstaande computers voor je elektrische fiets:

 1. Bryton Rider S500 E

De Bryton Rider S500 E is volgens ons de beste fietscomputer voor een elektrische fiets. Deze fietscomputer heeft een groot display, beschikt over een navigatiefunctie en biedt tal van instelmogelijkheden. Zo ben je tijdens én na je fietstocht van alle gewenste inzichten verzekerd.

Verder is de lange accuduur – tot wel 24 uur – een belangrijk voordeel. Verder is het fijn dat je deze fietscomputer ook nog aan je smartphone kunt koppelen.

Nadat je dit hebt gedaan, zie je op de kaart zelfs straatnamen staan. Dit maakt het fietsen op je e-bike des te makkelijker en leuker.

De Ultieme Fietscomputer voor Elektrische Fietsen

De Bryton Rider S500 E wordt door ons beschouwd als de beste fietscomputer voor elektrische fietsen. Met zijn ruime display, navigatiefunctie en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, ben je zowel tijdens als na je fietstocht verzekerd van alle benodigde inzichten.

Een Cruciaal Voordeel

Een belangrijk pluspunt van de Bryton Rider S500 E is zijn indrukwekkende batterijduur van wel 24 uur. Dit verzekert je van voldoende stroom tijdens lange ritten, waardoor je zonder zorgen op pad kunt gaan.

Naadloze Koppeling met je Smartphone

Een handige feature van deze fietscomputer is de mogelijkheid om hem met je smartphone te verbinden. Hierdoor krijg je nog meer functionaliteit en kun je je ritgegevens gemakkelijk beheren en delen.

Gedetailleerde Navigatie met Straatnamen

Zodra je de Bryton Rider S500 E aan je smartphone hebt gekoppeld, worden zelfs straatnamen op de kaart weergegeven. Dit maakt fietsen op je e-bike niet alleen eenvoudiger, maar ook plezieriger.

Door deze functies en voordelen wordt de Bryton Rider S500 E een onmisbare metgezel voor iedereen die optimaal van zijn elektrische fietservaring wil genieten.

 1. Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS

De Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS is een compacte en handige computer voor op de elektrische fiets. Op dit relatief kleine display zie je alle waarden duidelijk afgebeeld staan, inclusief de duidelijke kilometerteller.

Deze Sigma fietscomputer is in staat om tal van waarden op te meten. Je kunt hierbij denken aan de snelheid en afstand, maar ook bijvoorbeeld aan je hartslag.

Mocht je je hartslag goed moeten monitoren, is dit een welkome aanvulling. Verder is de bediening van deze Sigma fietscomputer erg simpel.

De Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS: Gedetailleerde Prestatieanalyse voor Elektrische Fietsen

De compacte Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS is een onmisbare metgezel voor elektrische fietsers die gedetailleerde inzichten willen verkrijgen over hun prestaties. Ondanks zijn bescheiden formaat biedt het display heldere weergaven van alle essentiële waarden, waaronder een duidelijke kilometerteller.

Deze geavanceerde Sigma fietscomputer is in staat om een breed scala aan gegevens te meten. Naast de gebruikelijke snelheids- en afstandsweergaven, kan hij ook je hartslag nauwkeurig monitoren, wat vooral waardevol is voor fietsers die hun hartslag in de gaten moeten houden.

Deze functie is een waardevolle toevoeging voor fietsers die hun inspanningen willen optimaliseren en hun prestaties willen verbeteren. Bovendien blinkt de bediening van de Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS uit in eenvoud, waardoor je moeiteloos toegang hebt tot alle beschikbare functies.

Met de Sigma Fietscomputer BC 23.16 STS ben je verzekerd van nauwkeurige en gedetailleerde informatie over je rit, waardoor je je fietservaring naar een hoger niveau kunt tillen.

 1. Garmin Edge 1030 Plus

Optimaal Trainen met de Garmin Edge 1030 Plus: Een Diepgaande Analyse van je E-bike Prestaties

Als je serieus wilt trainen op je e-bike en nauwkeurig alle waarden tijdens en na het fietsen wilt kunnen analyseren, dan is de Garmin Edge 1030 Plus de ideale metgezel. Hoewel deze Garmin fietscomputer een investering vergt, biedt hij een uitgebreide reeks opties die elke fietser zal waarderen.

Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor gebruik op racefietsen, is de Garmin Edge 1030 Plus eveneens uitermate geschikt voor e-bikegebruikers. De compacte vormgeving maakt hem gemakkelijk te integreren en de intuïtieve bediening maakt het een plezier om ermee te werken.

De mogelijkheid om de fietscomputer met je smartphone te verbinden voegt nog meer functionaliteit toe aan deze al indrukwekkende tool. Hierdoor kun je naadloos gegevens beheren en delen met je online fietsgemeenschap.

Bovendien biedt de Garmin Edge 1030 Plus een maximale batterijduur van 24 uur, wat ideaal is voor lange ritten en meerdaagse avonturen. Met deze fietscomputer ben je verzekerd van gedetailleerde en nauwkeurige inzichten in je prestaties, waardoor je je training naar een hoger niveau kunt tillen.

Gids voor het Kiezen van de Beste Elektrische Fiets Computer: Een Gedetailleerde Overweging

Bij het selecteren van de ideale elektrische fiets computer is het cruciaal om je behoeften en voorkeuren duidelijk in kaart te brengen. Neem de tijd om de volgende vragen grondig te overwegen:

 1. Het Doel van Gebruik: Wat is het specifieke doel waarvoor je de fietscomputer wilt gebruiken? Ben je op zoek naar een toestel met uitgebreide navigatiefuncties of hecht je meer waarde aan een heldere en nauwkeurige kilometerteller? Tegenwoordig bieden fietscomputers een breed scala aan functionaliteiten en toepassingen.
 2. Beschikbare Ruimte op je Stuur: Hoeveel ruimte heb je beschikbaar op het stuur van je e-bike? Het is vanzelfsprekend belangrijk dat de fietscomputer naadloos en esthetisch verantwoord op je stuur past. Meet daarom de beschikbare ruimte zorgvuldig op.
 3. Budgetoverwegingen: Hoeveel ben je bereid te investeren? Een e-bike fietscomputer kan variëren van 20 euro tot meer dan 400 euro. Het is essentieel om een duidelijk budget voor ogen te hebben bij de aanschaf van een nieuwe fietscomputer.
 4. Gewenste Extra Functies: Welke aanvullende functionaliteiten zijn voor jou belangrijk? Overweeg bijvoorbeeld of je de fietscomputer aan je smartphone wilt kunnen koppelen of dat je hem wilt kunnen integreren met de motor van je e-bike. Niet alle fietscomputers bieden deze opties, dus het is verstandig om hier goed op te letten bij je keuze.

Door deze aspecten zorgvuldig te overwegen, ben je goed voorbereid om de perfecte elektrische fiets computer te kiezen die naadloos aansluit bij jouw behoeften en fietservaring.

Uitgebreide Inzichten in de Kenmerken van een Hoogwaardige Elektrische Fiets Computer

Een kwalitatieve elektrische fiets computer onderscheidt zich door verschillende essentiële eigenschappen die de fietservaring aanzienlijk kunnen verbeteren:

 1. Nauwkeurigheid en Gebruiksvriendelijkheid: Een goede fietscomputer moet uiterst nauwkeurige metingen bieden en tegelijkertijd eenvoudig te bedienen zijn. Hierbij is het van groot belang dat de weergegeven waarden betrouwbaar en duidelijk afleesbaar zijn. De mate van gewenste details kan variëren naar persoonlijke voorkeur.
 2. Draadloze Connectiviteit: Draadloosheid is een gewenste eigenschap van een moderne fietscomputer. Dit minimaliseert kabelwarboel en zorgt voor een strakke en georganiseerde look op je stuur.
 3. Aanvullende Functionaliteiten: Een hoogwaardige fietscomputer biedt meer dan alleen basisinformatie. Het is waardevol om te overwegen of je interesse hebt in functies zoals het meten van je hartslag en trapvermogen. Vooral als je specifieke trainingsdoelen hebt op je e-bike, kunnen deze toevoegingen van onschatbare waarde zijn.
 4. Compatibiliteit met Hogere Snelheden: Voor fietsers die hogere snelheden nastreven, is het van belang dat de fietscomputer in staat is deze snelheden accuraat te meten. Daarnaast moet hij stevig en stabiel op het stuur bevestigd kunnen worden, zodat de metingen ook bij hoge snelheden betrouwbaar blijven.

Door op deze aspecten te letten, kun je een weloverwogen keuze maken voor een elektrische fiets computer die perfect aansluit bij jouw behoeften en fietsstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *