De meest geschikte energiezuinige kachel voor zowel de slaapkamer als de woonkamer

Overweeg je de aanschaf van een elektrische kachel? Dat is een verstandige keuze. Met een elektrische kachel kun je op een kostenefficiënte manier een ruimte verwarmen.

Indien je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, geef dan de voorkeur aan een energiezuinige elektrische kachel.

In dit artikel vertellen we je graag welke elektrische kachels als de meest zuinige opties worden beschouwd.

Inhoudsopgave

 • De top 6 van meest energiezuinige kachels
 • Is een infraroodkachel altijd de beste keuze?
 • Wat zijn de werkingsprincipes van een infraroodkachel?
 • Wat maakt de keuze voor een energiezuinige elektrische kachel de moeite waard?
 • Welke energiezuinige elektrische kachel wordt door de Consumentenbond aanbevolen als de beste?
 • Aankoopgids: Hoe vind je de meest energiezuinige elektrische kachel?
 • Is het aan te raden om te investeren in een energiezuinige kachel?

De top 6 van meest energiezuinige kachels

Het aanbod van elektrische kachels is door de jaren heen steeds uitgebreider worden. Zo kun je uit meerdere technieken kiezen, evenals uit meerdere varianten. Voor dít artikel zijn wij in ieder geval op zoek gegaan naar de zuinigste elektrische kachel.

Als je voor een elektrische kachel energiezuinig wilt gaan, kom je vanzelf bij een infrarood kachel uit. Deze kachelsoort werkt het meest efficiënt en verbruikt de minste energie. Mede daarom hebben wij onze complete top 7 gevuld met infraroodkachels.

 1. Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

De Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi is voor ons de ultieme keuze als het gaat om een energiezuinige elektrische kachel. Niet alleen is het een uitstekende optie voor in de slaapkamer, maar het is tevens geschikt voor diverse andere ruimtes in je woning.

Dit is te danken aan het indrukwekkende maximale verwarmingsbereik van 12 vierkante meter.

Deze elektrische kachel maakt gebruik van infrarood technologie, wat resulteert in een zeer gerichte verwarming van mensen en objecten. Dit draagt bij aan een buitengewoon laag energieverbruik. Daarnaast is dit een model dat op de vloer geplaatst kan worden, wat betekent dat je het op elke gewenste plek in elke gewenste ruimte kunt neerzetten.

Met de Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi haal je niet alleen een krachtige verwarming in huis, maar ook een uiterst zuinige en gerichte warmtebron. Hiermee creëer je comfort en efficiëntie in elke ruimte waar je deze kachel plaatst.

 1. Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

Als je op zoek bent naar de meest zuinige kachel voor in de schuur of een vergelijkbare ruimte, dan is de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi een uitstekende keuze.

Deze energiezuinige kachel is speciaal ontworpen om aan het plafond te worden gemonteerd, waardoor het geen waardevolle vloerruimte in beslag neemt. Dit resulteert ook in een efficiënte verwarming van de ruimte en een laag energieverbruik.

Met een vermogen van 800 Watt levert deze kachel krachtige verwarming. De bediening is ook zeer gebruiksvriendelijk, aangezien je de kachel via je smartphone kunt aansturen.

De Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi combineert zuinigheid, efficiëntie en gebruiksgemak op een uitstekende wijze. Hiermee haal je een betrouwbare warmtebron in huis voor jouw schuur of vergelijkbare ruimte.

 1. Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

De Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi is een andere uitstekende keuze van het merk Eurom waar we zeer tevreden over zijn.

Deze energiezuinige infraroodkachel hang je eenvoudig aan de muur en je kunt direct genieten van aangename warmte. Bovendien is deze kachel zeer kostenefficiënt in gebruik, waardoor je kunt besparen op energiekosten.

Met een maximaal verwarmingsbereik van 18 vierkante meter is deze kachel ook geschikt voor grotere ruimtes. Het feit dat je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen naar je eigen voorkeur spreekt ons zeer aan.

Een extra voordeel is dat je deze infraroodkachel ook op afstand kunt bedienen, wat het gebruiksgemak verhoogt. Prijs-kwaliteit technisch gezien is dit ook een zeer aantrekkelijke optie. Met de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi haal je niet alleen efficiënte verwarming in huis, maar ook controle en comfort.

 1. Princess 348054 Smart Infrarood Paneelverwarming 540

De Princess 348054 Smart Infrarood Paneelverwarming 540 is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar elektrische bijverwarming die zuinig is in gebruik.

Dit infraroodpaneel werkt bijzonder efficiënt, wat resulteert in een laag energieverbruik. Bovendien kun je het paneel eenvoudig op de grond plaatsen, wat extra handig is.

Met een geschikte ruimte tot 11 vierkante meter, kun je met deze kachel efficiënt en snel de gewenste temperatuur bereiken. Een groot voordeel is dat je de kachel op afstand kunt bedienen, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Daarnaast is de Princess 348054 Smart Infrarood Paneelverwarming 540 ook nog eens opvallend stil. Dit maakt het een uitstekende keuze voor in de slaapkamer, waar rust en stilte belangrijk zijn. Met dit infraroodpaneel haal je niet alleen warmte, maar ook gemak en comfort in huis.

 1. Cleanheating Infrarood Verwarmingspaneel

Het Cleanheating Infrarood Verwarmingspaneel heeft onze goedkeuring ook gekregen. Met een vermogen van 700 Watt is dit verwarmingspaneel zelfs geschikt voor grotere ruimtes.

Dankzij dit hoge vermogen kun je bovendien sneller genieten van de gewenste temperatuur in je huis.

Doordat het een infrarood paneel is, zul je ook merken dat je energierekening lager uitvalt. Daarnaast heeft de kachel een strak en modern design en is hij eenvoudig aan de muur of het plafond te bevestigen.

Deze energiezuinige elektrische kachel is geschikt voor gebruik in elke ruimte in huis. Met het Cleanheating Infrarood Verwarmingspaneel haal je niet alleen warmte, maar ook efficiëntie en stijl in huis.

 1. ICQN Infrarood Kachel

De ICQN Infrarood Kachel is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een zuinig elektrisch kacheltje. Met zijn compacte formaat en gebruiksvriendelijkheid is het een handige toevoeging aan je woning.

Een van de voordelen van dit energiezuinige kacheltje is dat het vrijwel overal in je huis geplaatst kan worden, zolang er maar een stopcontact in de buurt is. Met een gewicht van slechts 2,25 kilogram is het bovendien gemakkelijk te verplaatsen, waardoor je het in meerdere ruimtes kunt gebruiken.

Wat betreft vermogen is de ICQN Infrarood Kachel indrukwekkend met 900 Watt. Hierdoor is hij geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van 8 tot 16 vierkante meter. Dit maakt het een effectieve optie voor het verwarmen van verschillende kamers in je huis.

Is een infraroodkachel altijd de beste keuze?

Een infraroodkachel is altijd de meest energiezuinige kachel. Dat is nu eenmaal een feit waar je niet omheen kunt.

Dit betekent echter niet dat je niet voor andere soorten zuinige elektrische kachels kunt kiezen.

Het is echter belangrijk om dit altijd in perspectief te zien. Een infraroodkachel is super zuinig, terwijl een energiezuinige straalkachel minder zuinig is. Dit geldt ook voor een convector kachel die als energiezuinig te boek staat.

Dergelijke kachels mogen wellicht energiezuinig zijn, maar ze kunnen niet tippen aan een infraroodkachel.

Wat zijn de werkingsprincipes van een infraroodkachel?

Een infraroodkachel is bijzonder energiezuinig vanwege de manier waarop deze verwarmt. In tegenstelling tot een convectorkachel, die koude lucht opneemt, deze opwarmt en vervolgens uitblaast als warme lucht, werkt een infraroodkachel op een andere manier.

Een infraroodkachel verwarmt de lucht niet. In plaats daarvan richt het zich op het verwarmen van personen en objecten in de ruimte. Bijvoorbeeld, als je een zuinige elektrische kachel in de woonkamer plaatst, zal deze de bank opwarmen. Wanneer je op de bank gaat zitten, voelt dit heerlijk en aangenaam aan.

De unieke manier waarop een infraroodkachel de ruimte verwarmt, is echter niet voor iedereen direct bekend. Sommige mensen moeten er even aan wennen. Als een infraroodkachel niet aan je verwachtingen voldoet, kun je overwegen om te kijken naar een energiezuinige convectorkachel als alternatief.

Wat maakt de keuze voor een energiezuinige

Het gebruik van een energiezuinige elektrische kachel leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om geld te besparen op je energierekening. Het mooie is dat je bij een energiezuinige elektrische kachel geen extra handelingen hoeft te verrichten ten opzichte van een gewone kachel. Mocht de energieprijs in de toekomst stijgen, dan ben je met een energiezuinige kachel des te voordeliger uit.

Daarnaast lever je met het gebruik van een energiezuinige elektrische kachel ook een positieve bijdrage aan het milieu. Kiezen voor energiezuinige opties betekent namelijk minder energie- en gasverbruik wereldwijd, wat ten goede komt aan het milieu.

Bovendien zorgt een energiezuinige elektrische kachel voor een aangenamer leefklimaat in je woning. Twijfels over het aanzetten van de verwarming vanwege kosten zijn verleden tijd. Door te kiezen voor een energiezuinige optie, kun je op een moeiteloze manier het comfort in je huis verbeteren.

Wat maakt de keuze voor een energiezuinige elektrische kachel de moeite waard?

Op dit moment heeft de Consumentenbond nog geen specifieke test uitgevoerd om de beste energiezuinige elektrische kachel aan te wijzen. Echter, je kunt vertrouwen op onze eigen testresultaten. Onze experts hebben zich toegewijd om de beste energiezuinige elektrische kachel voor jou te vinden.

Net zoals bij de zoektocht naar de beste elektrische kachel met wifi, de beste elektrische kachel met thermostaat en de beste stille elektrische kachel, hebben onze specialisten uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften en voorkeuren. Je kunt erop vertrouwen dat we alleen kachels aanbevelen die voldoen aan onze hoge standaarden voor efficiëntie en prestaties.

Aankoopgids: Hoe vind je de meest energiezuinige elektrische kachel?

Als je overweegt om een energiezuinige elektrische kachel aan te schaffen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste optie. Dit kan echter een uitdaging zijn gezien het diverse aanbod op de markt.

We willen je graag een handje helpen in je zoektocht. Daarom hebben we in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Let goed op deze punten en je zult snel de beste energiezuinige elektrische kachel vinden.

 1. Soort kachel:
  Overweeg je elektrische verwarming voor je woning? Als je dit zo energiezuinig mogelijk wilt doen, kom je al snel uit bij een infraroodkachel. Zoals eerder besproken, brengt deze verwarmingsmethode het minste energieverbruik met zich mee.

Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat je per se voor een infraroodkachel moet kiezen. Je kunt ook overwegen om een energiezuinige convectorkachel of een energiezuinige ventilatorkachel aan te schaffen.

Het is echter wel verstandig om het energieverbruik van verschillende soorten kachels tegen elkaar af te wegen. Uit vergelijkingen blijkt vaak dat een infraroodkachel over het algemeen de meest energiezuinige keuze is.

Gewenst Gebruik:

Bij de keuze voor een energiezuinige elektrische kachel is het belangrijk om goed na te denken over het beoogde gebruik ervan. Ga je de kachel in je slaapkamer gebruiken? Dan is een infraroodkachel zeer geschikt, aangezien deze weinig geluid produceert.

Voor gebruik in de badkamer is het essentieel om te controleren welke modellen vochtbestendig zijn. Niet alle varianten bieden deze eigenschap.

Voor gebruik in de woonkamer zijn de meeste elektrische kachels geschikt. Let echter op de plaatsing van de kachel, zoals hieronder besproken.

Plaatsing:

Voordat je op zoek gaat naar de beste koop, is het belangrijk om te bepalen waar je de energiezuinige elektrische kachel precies wilt gebruiken. Er zijn twee belangrijke overwegingen:

 1. Locatie van plaatsing: Wil je de kachel aan de muur bevestigen of wil je hem op de grond plaatsen? Dit bepaalt welke varianten geschikt zijn.
 2. Verwarmingsbereik: Bepaal de grootte van de ruimte waarin je de kachel wilt gebruiken. Zorg ervoor dat de afmetingen van de ruimte overeenkomen met het verwarmingsbereik van de kachel. Hoewel de meeste energiezuinige elektrische kachels een goed bereik hebben, kan dit per variant aanzienlijk verschillen.

Als je beperkte ruimte hebt in je woning, overweeg dan ook eens een mini kachel. De meeste mini kachels verbruiken namelijk weinig energie.

Exact Energieverbruik:

Het exacte energieverbruik van een elektrische kachel kan niet op voorhand worden voorspeld. Het hangt af van hoe je de kachel gebruikt.

Het is echter aan te raden om te kiezen voor een energiezuinige elektrische kachel met thermostaat. Een thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur op een constant niveau wordt gehouden, waardoor de kachel niet voortdurend aan en uit hoeft te schakelen.

Een op afstand bedienbare elektrische kachel is ook aan te bevelen. Mocht je vergeten de kachel uit te zetten, dan kun je dit eenvoudig via je smartphone regelen.

Het instellen van een weekprogramma kan ook handig zijn. Hiermee kun je bijvoorbeeld instellen dat de kachel aangaat voordat je thuiskomt, zodat je in een verwarmd huis arriveert.

Als je de voorkeur geeft aan een kachel met minimaal energieverbruik, overweeg dan een pelletkachel of petroleumkachel. Deze kachels maken gebruik van alternatieve brandstoffen, wat over het algemeen resulteert in lagere energiekosten.

Kwaliteit:

Tot slot is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van de gekozen energiezuinige elektrische kachel.

Hiervoor hebben we twee tips voor je in petto:

Het is altijd verstandig om te kiezen voor een variant van een gerenommeerd A-merk. Alleen met een A-merk kun je verzekerd zijn van de gewenste kwaliteit, wat zich onder andere uit in een lange levensduur.

Bovendien is het aan te raden om de kachel aan te schaffen bij een gespecialiseerde winkel. Het is niet verstandig om de kachel bij bijvoorbeeld een algemene bouwmarkt te kopen. In plaats daarvan kun je het beste terecht bij een gespecialiseerde winkel waar je advies kunt krijgen en uit een breed assortiment aan energiezuinige kachels kunt kiezen.

Is het aan te raden om te investeren in een energiezuinige kachel?

Ja, een energiezuinige elektrische kachel is absoluut aan te raden. Je bespaart het nodige geld op je energierekening, de kachel werkt perfect je draagt ook nog je steentje bij aan het behoud van onze aardbol.

Voor een goede zuinige kachel hoef je bovendien niet heel veel meer geld te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *