Aanschaf van een elektrische step met grote wielen

Overweeg je de aanschaf van een elektrische step met grote wielen? Dit type elektrische step wordt steeds populairder en wij begrijpen waarom.

Deze steps bieden extra stabiliteit, zijn over het algemeen veiliger dan steps met dunne banden en zijn ideaal voor het verkennen van de stad.

Bovendien is een elektrische step met grote wielen vaak voordeliger dan een elektrische fiets.

Wil je meer te weten komen over elektrische steps met een zadel en grote wielen? En ben je benieuwd naar de beste opties op dit moment? Je vindt het hieronder.

Inhoudsopgave

 • De beste elektrische steps met grote wielen
 • Hoe kan ik de beste e-step met grote banden vinden?
 • Waarom kiezen voor een elektrische step met grote wielen?
 • Voor wie is een step met grote wielen geschikt?
 • Elektrische steps met grote banden versus steps met kleine banden

De beste elektrische steps met grote wielen

De Windgoo B20 is een uiterst veilige elektrische step die een comfortabele reis van A naar B mogelijk maakt.

Dankzij de krachtige 350 Watt 36V motor behaal je moeiteloos een snelheid van 25 km/uur, en dat zonder enige moeite!

De batterij laadt relatief snel op en heeft een bereik van 17 tot 25 km op een volle acculading.

Bovendien is deze elektrische step met zadel en grote wielen opvouwbaar, waardoor je hem eenvoudig mee kunt nemen in de trein, bus of tram.

Kugoo G2 Pro Elektrische step-10 inch- 800 watt – 45 km/u Zwart

Deze gloednieuwe elektrische step is perfect voor al je dagelijkse reizen, of het nu naar het werk, school of naar vrienden is. Dit model brengt je veilig overal naartoe. Met de geüpdatete batterij met een capaciteit van 48V 15Ah kun je maar liefst 45 kilometer afleggen op een volle acculading. En als de accu leeg is, kun je deze binnen slechts 6-7 uur weer volledig opladen.

Wat deze elektrische step echt uniek maakt, is de krachtige 800W-motor waarmee hij wordt aangedreven. Hierdoor kan deze compacte E-step een indrukwekkende topsnelheid van 45 km/u bereiken, met een maximaal bereik van 45 km.

Hoe kan ik de beste e-step met grote banden vinden?

Je hebt besloten dat je een elektrische step met grote wielen wilt aanschaffen. Geweldig! Maar hoe vind je nu de beste optie?

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een elektrische step met grote wielen:

 1. Maximumsnelheid:
  In Nederland is de maximale toegestane snelheid voor een elektrische step 25 km/uur. De meeste elektrische steps voor volwassenen met grote wielen kunnen sneller gaan (tot ongeveer 65 km/uur), maar ze zijn verplicht begrensd. Het opvoeren van de step is niet toegestaan, anders voldoet de step niet meer aan de wettelijke eisen.
 2. Type banden:
  Een elektrische step met zadel en grote wielen heeft meestal luchtbanden. De wielen variëren van 14 tot 26 inch. Bij de meeste modellen is het voorwiel (20 inch) groter dan het achterwiel (16 inch), wat zorgt voor stabiliteit tijdens het rijden. Hoewel er ook massieve, gevulde, honeycomb en tubeless banden bestaan, wordt over het algemeen aangeraden te kiezen voor een elektrische step met luchtbanden.
 3. Vermogen van de motor:
  Het vermogen van de motor wordt uitgedrukt in watt. Een step met een vermogen van 1500 watt trekt bijvoorbeeld veel makkelijker op dan een step met slechts 500 watt. Als je vaak op heuvelachtig terrein of op zandpaden rijdt, is het verstandig te kiezen voor een step met een hoger vermogen, bijvoorbeeld een offroad e-step.
 4. Stijl en comfort:
  Of je nu waarde hecht aan een strak uiterlijk of juist meer comfort zoekt, er zijn veel verschillende soorten elektrische steps voor volwassenen met grote wielen beschikbaar. Er is voor ieder wat wils.

Kortom, door rekening te houden met deze factoren vind je de elektrische step met grote wielen die het beste bij jou past.

Een handige tip: als comfort voor jou belangrijk is, test dan altijd even het zadel uit. Let ook op de hoogte van de step. Het is niet fijn als je moet bukken tijdens het rijden, of als je nauwelijks over het stuur kunt kijken.

Accuduur:

De accuduur geeft aan hoe ver je kunt rijden op een volle batterij, ook wel bekend als de actieradius.

Bij een elektrische step met grote banden varieert de actieradius tussen de 15 en 90 kilometer.

Bij het bepalen van de gewenste accuduur is het belangrijk om te bedenken waar je de e-step voornamelijk voor wilt gebruiken.

Waarom kiezen voor een elektrische step met grote wielen?

Er zijn verschillende goede redenen om voor een elektrische step met grote wielen te kiezen:

 1. Goedkoper dan een elektrische fiets:
  Hoewel een elektrische step en een elektrische fiets niet hetzelfde zijn, komen ze qua gebruiksomstandigheden aardig overeen. Met een comfortabel zadel kun je op een elektrische step gemakkelijk zitten en hoef je niet echt te ‘steppen’. Hierdoor kun je het vergelijken met een fiets, maar dan op meerdere manieren te gebruiken. Voor mensen met een beperkt budget is een elektrische step met zadel en grote wielen dan ook een stuk goedkoper dan een elektrische fiets, en vaak ook leuker.
 2. Geen trappen nodig:
  Een groot voordeel van een e-step is dat je niet hoeft te trappen. Je kunt gewoon blijven staan op de elektrische step met grote wielen, of zitten als je een zadel hebt. Natuurlijk kun je wel trappen als je dat wilt, maar als je benen moe zijn of als je liever gewoon met je voeten op het plateau rust, kun je dat ook doen en je gaat nog steeds vooruit.
 3. Ideaal voor in de stad:
  Een elektrische step met grote wielen is perfect voor stadsgebruik. De step is groot genoeg om niet geïntimideerd te worden door ander verkeer, maar tegelijkertijd wendbaar genoeg om door smalle straatjes te kunnen manoeuvreren.
 4. Milieuvriendelijk en efficiënt:
  Elektrische steps zijn milieuvriendelijk en een efficiënt vervoersmiddel voor korte tot middellange afstanden. Ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en zijn een duurzaam alternatief voor auto’s of scooters op brandstof.
 5. Parkeergemak:
  Met een elektrische step kun je gemakkelijk parkeren, omdat ze compact zijn en weinig ruimte innemen. Dit kan handig zijn in drukke stadscentra waar het vinden van parkeerplaatsen lastig kan zijn.

Kortom, een elektrische step met grote wielen biedt tal van voordelen, of je nu korte afstanden in de stad aflegt of wat verder wilt reizen.

Bovendien hoef je niet in de file te staan. Hoe heerlijk is dat?

Geschikt voor Ieder Budget

Elektrische steps met grote banden zijn verkrijgbaar in diverse varianten, passend bij verschillende budgetten. Of je nu een beperkt budget hebt of ruimer in je financiën zit, er is een elektrische step met grote wielen beschikbaar voor iedereen.

De prijs van een step met grote wielen kan afhangen van verschillende factoren, zoals het type materiaal, het merk en eventuele extra functies zoals meerdere versnellingen.

Goed voor het Milieu

Veel mensen kiezen voor een elektrische step met grote wielen om een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Deze elektrische steps stoten namelijk geen schadelijke gassen uit, omdat ze worden aangedreven door een elektrische accu. Hierdoor kun je jouw ecologische voetafdruk verkleinen. Overweeg bijvoorbeeld om de grote elektrische step te gebruiken voor je woon-werkverkeer in plaats van de auto.

Veiliger dan Kleine Banden

Een elektrische step met grote wielen biedt over het algemeen meer veiligheid dan een step met kleine banden. Op een step met kleine banden ben je kwetsbaarder, vooral in bochten. Daarnaast is de kans groter dat je over het hoofd wordt gezien door andere weggebruikers. Het grotere formaat van een elektrische step met grote wielen zorgt vaak voor een veiliger gevoel, vergelijkbaar met hoe je je veiliger kunt voelen in een ruime, stevige auto ten opzichte van een kleinere auto.

Makkelijk te Onderhouden

In vergelijking met andere elektrische voertuigen is een elektrische step met grote banden eenvoudig te onderhouden. Met af en toe een schoonmaakbeurt en het controleren van de banden blijft de step in goede conditie. Bovendien zijn de onderhoudskosten van een step met grote wielen over het algemeen laag. Uiteindelijk hangt de totale kostprijs af van de energiekosten, die nog steeds aanzienlijk lager zijn dan die van benzine.

Voor wie is een step met grote wielen geschikt?

Geschikt voor Diverse Doelgroepen

Een elektrische step met grote banden is geschikt voor verschillende doelgroepen:

 • Volwassenen tussen de 16 en 65 jaar
 • Hondenbezitters die hun hond willen uitlaten op de step
 • Jongvolwassenen in de stad die zich vlot willen verplaatsen
 • Sporters die actief van A naar B willen gaan in de buitenlucht
 • Iedereen die zich milieubewust wil verplaatsen.

Om op een grote elektrische step met zadel te mogen rijden, dien je officieel 16 jaar of ouder te zijn. In de praktijk zie je echter steeds vaker kinderen op een elektrische step met grote banden. We raden dit alleen aan onder toezicht van een ouder. Gelukkig zijn er ook speciale e-steps voor kinderen beschikbaar!

Elektrische Steps met Grote Banden vs. Kleine Banden

Een step met grote banden is steviger dan een step met kleine banden. Het rijden op een step met kleine banden vereist meer vaardigheid en balans. Kleine banden kunnen ook sneller kantelen op oneffen terrein, waardoor de kans op vallen groter is.

Op een elektrische step met zadel en grote wielen voel je je over het algemeen veiliger. Bovendien kun je hierop zitten (indien uitgerust met een zadel)!

Verder zijn e-steps met kleine banden vaak opvouwbaar, terwijl elektrische steps met grote wielen doorgaans niet opvouwbaar zijn. De keuze tussen de formaten hangt af van de specifieke omstandigheden en persoonlijke voorkeur. Welke e-step past het beste bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *