Op zoek naar een dashcam voor zowel voor- als achterin je auto? Hier zijn de top 5 beste opties!

In het leven kan een ongelukje snel gebeuren. Misschien denk je er niet vaak aan, maar het kan altijd gebeuren.

Vooral wanneer je de weg op gaat, loop je een bovengemiddeld risico op een ongeluk.

Hoewel je een ongeluk niet volledig kunt voorkomen, ben je op de weg wel afhankelijk van andere weggebruikers.

Je kunt je echter wel met bepaalde producten voorbereiden op een mogelijk ongeluk. Een manier om dit te doen, is bijvoorbeeld door een dashcam voor zowel voor als achter in je auto te installeren.

Met een dergelijke dubbele dashcam leg je alles vast wat er voor én achter je auto gebeurt. Mocht er onverhoopt een ongeluk plaatsvinden, dan heb je meteen het benodigde bewijsmateriaal in handen.

Inhoudsopgave

 • Top dual dashcams: de beste voor- en achterdashcams
 • Waarom kiezen voor een dashcam voor zowel voor als achter?
 • Essentiële adviezen bij de aanschaf van een dual dashcam
 • Wat is de optimale locatie om een dashcam te installeren?

Top dual dashcams: de beste voor- en achterdashcams

Ben je geïnteresseerd in het concept van een dual dashcam voor je auto? Dan adviseren we je om de volgende vijf recensies op je gemak door te nemen.

In deze recensies stellen we je graag voor aan de vijf beste dashcams voor zowel voor- als achterin je auto.

Naar onze mening hoef je met deze dashcams nergens over te klagen of je zorgen over te maken.

AyeCam Dashcam Pro

De AyeCam Dashcam Pro is een uitstekende keuze voor in de auto.

Als je nu voor deze dashcam kiest, ontvang je een extra camera. Dankzij deze voor- en achtercamera’s houd je alles rondom je auto goed in de gaten.

Deze dual dashcam biedt een breed scala aan handige functies.

Met een opnamehoek van 170 graden heb je een uitstekend zicht. Daarnaast beschikt deze dashcam over een nachtmodus, een automatisch opnamesysteem en parkeerbescherming.

Wanneer je auto geparkeerd staat, detecteert de dashcam eventuele trillingen. Bij hevige trillingen schakelt de dashcam automatisch in.

Met de AyeCam Dashcam Pro ben je dus verzekerd van uitstekende prestaties en extra beveiliging, zowel tijdens het rijden als bij het parkeren.

Dashcam voor auto

Haarscherpe 1080p Full HD & 170° Kijkhoek

Leg al je ritten vast in verbluffend scherpe Full HD-kwaliteit met een brede kijkhoek van 170 graden. Elk detail van je reis, inclusief kentekens en andere belangrijke kenmerken, wordt nauwkeurig vastgelegd, zowel overdag als ’s nachts.

Ingebouwde G-sensor, Parkeerbewaking en Bewegingsdetectie
Deze dashcam is uitgerust met een G-sensor die automatisch ongevallen detecteert en de beelden beschermt. De parkeerbewaking en bewegingsdetectie zorgen ervoor dat je auto ten allen tijde beveiligd is, zelfs wanneer je niet in de buurt bent.

Indrukwekkende nachtopnames
Dankzij ons geavanceerde nachtzicht ben je altijd beschermd, zelfs in de donkerste omstandigheden. De beelden blijven helder en scherp, zodat je niets mist.

Loop Recording
Met de loop recording-functie hoef je je geen zorgen te maken over het opraken van opslagruimte. Onze dashcam overschrijft automatisch oudere opnames, zodat je altijd de meest recente beelden hebt.

3” Inch Ultra HD LCD Scherm

Directe Weergave op het Helder 3-inch LCD-scherm
Bekijk je opnames direct op het heldere 3-inch LCD-scherm. Beheer je beelden moeiteloos en snel, zonder gedoe.

Eenvoudige Installatie
Onze dashcam is ontworpen voor snelle en gemakkelijke installatie. Je kunt direct aan de slag en genieten van de gemoedsrust die deze dashcam biedt.

Een Voordelige Keuze voor Scherpe Opnames en Beveiliging

Wil je betaalbaar én betrouwbaar je ritten vastleggen en je auto beveiligen? Dan is de Carcare Dashcam de juiste keuze voor jou. Bevestig deze handige camera bij je binnenspiegel en houd zowel het gebied vóór als achter je auto in de gaten. Met zijn Full HD beeldkwaliteit, bewegingsdetectie en parkeerstand biedt deze dashcam uitstekende functionaliteit. Dit alles voor slechts €50. Maak vandaag nog je autoritten veiliger en leg ze haarscherp vast.

Qumax Dashcam voor auto

Met de Qumax dashcam heb je de mogelijkheid om alle gebieden rondom je auto nauwlettend in de gaten te houden. Dit geldt zowel tijdens het rijden als wanneer je geparkeerd staat.

De parkeerstand voegt een extra laag van beveiliging toe, waardoor je met de Qumax dashcam profiteert van uitgebreide functionaliteit.

Een bijzonder kenmerk dat onze aandacht trekt, is de indrukwekkende kijkhoek van 170 graden. Gecombineerd met de Full HD beeldkwaliteit, zorgt dit voor haarscherpe opnames.

Wat ook prettig is, is dat deze kwalitatieve dashcam betaalbaar is; voor slechts zestig euro’s krijg je een uitstekend beveiligingsmiddel.

Guardo Full HD Dashcam

Als je de voorkeur geeft aan een dual dashcam met twee aparte camera’s, dan is de set van Guardo een aanrader.

Deze set bestaat uit twee camera’s: een Full HD camera aan de voorzijde met een kijkhoek van 140 graden, en een VGA camera aan de achterzijde met een kijkhoek van 90 graden.

De beeldkwaliteit is uitstekend, de parkeermodus biedt extra veiligheid, en het systeem past zich automatisch aan het licht aan.

Daarnaast biedt deze dashcam ook automatische opname en is het aantrekkelijk geprijsd. Een echte aanrader dus.

BlackVue DR590X-2CH

Als je op zoek bent naar het allerbeste, dan moet je zeker eens kijken naar deze dual dashcam van BlackVue.

Deze set bestaat uit twee camera’s: één voor de voorzijde van de auto en één voor de achterzijde.

Beide camera’s leveren haarscherpe beelden, zijn voorzien van handige functies en eenvoudig te bedienen.

Een bijkomend voordeel is de wifi-verbinding van deze dual dashcam. Hiermee koppel je moeiteloos je smartphone of tablet aan de dashcams.

Bovendien zijn de dashcams zelf uitgerust met een parkeermodus en looprecording, wat extra gemoedsrust biedt.

Waarom kiezen voor een dashcam voor zowel voor als achter?

Het kiezen van een dashcam aan de voorzijde van je auto is een verstandige beslissing. Hiermee verzamel je bewijsmateriaal voor het geval een andere weggebruiker voor je gevaarlijk gedrag vertoont.

Het is echter ook aan te raden om te investeren in een dashcam met achteruitrijcamera.

Kop-staartbotsingen komen vaak voor en in de meeste gevallen kun je als voorste auto weinig doen om ze te voorkomen.

In 99% van de gevallen is de achterste auto schuldig aan zo’n botsing. Desondanks kan zo’n situatie leiden tot een vervelend welles-nietes spel.

Door te kiezen voor een dual dashcam kun je dit voorkomen. Je verzamelt bewijsmateriaal voor allerlei soorten botsingen, inclusief kop-staartbotsingen.

De achteruitrijcamera heeft ook andere handige toepassingen. Bijvoorbeeld bij het inparkeren, waarmee je kunt zien hoe ver je nog achteruit kunt gaan met je auto.

Dit geldt ook als je een draadloze achteruitrijcamera in je auto installeert.

Praktisch gezien is het aanschaffen van een dual dashcam een logische keuze. Je profiteert niet alleen van bovengenoemde voordelen, maar ook van diverse aanvullende functies.

De aanschaf van een dashcam voor zowel voor- als achterin je auto wordt sterk aanbevolen. Hiermee houd je alles rondom je auto in de gaten, verzamel je bewijsmateriaal en ben je goed beschermd.

In het geval van onverwachte schade aan je auto, kan dit zeer frustrerend zijn. Met een goede dashcam voor en achter bewijs je in ieder geval dat jij niet verantwoordelijk bent.

Essentiële tips bij de aankoop van een dual dashcam

Het kiezen van een dual dashcam, een motorcamera of een camera in de auto tegen vandalisme is geen eenvoudige taak. Het is geen alledaagse aankoop en het aanbod is zeer divers.

Om de beste dual dashcam voor jou te vinden, is het belangrijk om de volgende tips te overwegen:

Type Dual Dashcam:

 • Overweeg welk type dual dashcam je wilt hebben.
 • Een enkele variant die zowel de voor- als achterzijde van je auto in de gaten houdt, biedt een compleet overzicht.
 • Twee afzonderlijke camera’s kunnen draadloos werken, zijn eenvoudig te installeren en bieden haarscherpe beelden.
 • Maak een vergelijking tussen deze varianten om te bepalen welke jouw voorkeur heeft.

Plaatsing van de Camera(‘s):

 • Denk goed na over waar je de camera(‘s) wilt plaatsen.
 • We zullen aan het einde van dit artikel meer advies geven over de optimale plaatsing van de dashcam.

Beeldkwaliteit:

 • Besteed aandacht aan de beeldkwaliteit bij het vergelijken van verschillende dashcams.
 • Hoewel 4K-kwaliteit ideaal is, wordt dit zelden geboden door dashcams.
 • Een Full HD dashcam biedt nog steeds scherp beeld en maakt het gemakkelijk om kentekens te lezen. Dit is vooral handig bij bijvoorbeeld een voorval op de snelweg of na een aanrijding waarbij de andere partij is doorgereden.

Door deze tips te volgen, kun je snel de beste dual dashcam vinden die aan jouw behoeften voldoet.

Bij het overwegen van een dashcam voor en achter zijn er verschillende belangrijke functies om op te letten:

Parkeermodus:

 • Het is verstandig om een dashcam met parkeermodus te kiezen. Deze modus detecteert trillingen terwijl je auto geparkeerd staat. Als er onverwachte trillingen worden gedetecteerd, begint de dashcam automatisch met opnemen. Dit is handig in het geval van een aanrijding terwijl je auto geparkeerd staat.

Nachtfunctie:

 • Een nachtfunctie is essentieel. Hiermee worden ook in het donker duidelijke beelden vastgelegd. Zo verzamel je bewijsmateriaal bij een eventuele nachtelijke aanrijding.

Wifi:

 • Een dashcam met wifi biedt extra gemak. Hiermee kun je de dashcam koppelen aan je smartphone of tablet en de opgenomen beelden direct overzetten. Zo heb je altijd toegang tot de benodigde beelden.

G-sensor:

 • De G-sensor is van onschatbare waarde na een aanrijding. Deze sensor legt automatisch de gebeurtenissen vast die voorafgingen aan het ongeluk. Zelfs bij een ernstig ongeval kun je zo de beelden veiligstellen.

Kijkhoek:

 • Een zo breed mogelijke kijkhoek is wenselijk. We raden aan om altijd te kiezen voor een dashcam met een kijkhoek van 170 graden. Hiermee worden vrijwel alle gebieden rondom je auto gefilmd, zodat elke aanrijding goed in beeld komt.

Daarnaast is het raadzaam om de ervaringen van andere gebruikers te raadplegen en eventueel het advies van de Consumentenbond of andere testinstanties te volgen. Dit biedt extra inzicht in welke dashcams het meest worden aanbevolen.

Kortom, met deze criteria kun je een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van een dual dashcam.

Wat is de optimale locatie om een dashcam te installeren?

De ideale plaatsing voor een dashcam is achter de achteruitkijkspiegel, bij voorkeur precies in het midden van de voorruit.

Er zijn twee belangrijke voordelen verbonden aan deze positie:

Belemmering van het zicht:

 • Plaatsing achter de achteruitkijkspiegel minimaliseert de belemmering van het zicht zo veel mogelijk. Hierdoor wordt je zicht op de weg niet gehinderd.

Beeldvervorming voorkomen:

 • Door de dashcam aan de zijkant van de voorruit te monteren, kan de bolling van de ruit leiden tot vervorming van het beeld. Plaatsing in het midden voorkomt dit probleem en zorgt voor heldere en onvervormde opnames.

Kortom, door de dashcam op deze locatie te installeren, geniet je van zowel ongehinderd zicht als duidelijke en onvervormde beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *