Overweeg je de aankoop van een 24 inch monitor met 144Hz? Vergelijk nu direct de beste opties.

Ben je op zoek naar een compacte monitor die gemakkelijk op je bureau past, maar tegelijkertijd razendsnel is?

Dan is een 24 inch monitor met een verversingssnelheid van 144Hz de ideale keuze. Met een diameter van 61 centimeter neemt deze monitor niet te veel ruimte in beslag.

Bovendien is dit formaat geschikt voor diverse toepassingen, waaronder werk, algemeen gebruik en gaming.

In dit artikel presenteren we een lijst met de beste 24 inch monitors met een verversingssnelheid van 144Hz, zodat je goed geïnformeerd je aankoop kunt doen.

Inhoudsopgave

 • De beste 24 inch monitors met een verversingssnelheid van 144Hz: Onze top 6
 • Waar moet je op letten bij het kopen van een 24 inch monitor?

De beste 24 inch monitors met een verversingssnelheid van 144Hz: Onze top 6

Beste 24 inch monitor 144hz met curve – MSI Optix G24C4

De MSI Optix G24C4 is een uitstekende keuze voor budgetgamers die op zoek zijn naar snelle frames en vloeiende overgangen.

Het VA-paneel biedt een goede beeldkwaliteit en kleurweergave, wat ideaal is voor gaming. De standaard van deze monitor is verrassend stevig, vooral voor een instapmodel, en gaat langer mee dan andere opties.

De gebogen vorm met een kromming van 1500r maakt dat de meeste gebruikers comfortabel met zowel de grootte als de resolutie van de MSI G24C4 om kunnen gaan.

Deze monitor is niet alleen geschikt voor gamen, maar ook voor andere computeractiviteiten. Het scherm biedt uitstekende zichtbaarheid, waardoor kleine tekst gemakkelijk te lezen is.

Voordelen:

 • Gebogen scherm voor een meeslepende ervaring
 • Reactietijd van 1 ms
 • Stevige standaard
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen:

 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Geen ingebouwde speakers

Beste 24 inch monitor 144hz voor reactiesnelheid – AOC G2490VXA

De AOC G2490VXA is een uitstekende keuze voor gaming, met een lage input lag, hoge verversingssnelheid en een uitzonderlijke reactietijd voor een soepele game-ervaring.

Hoewel het 1080p scherm niet bijzonder meeslepend is, maakt het wel dat het hele scherm gemakkelijk in één oogopslag te overzien is.

De relatief lagere resolutie voor een gaming monitor betekent ook minder belasting voor de grafische kaart, wat resulteert in hogere framesnelheden.

Bovendien is de AOC G2490VXA goed geschikt voor kantoorgebruik. Het 1080p scherm biedt voldoende ruimte om met meerdere open vensters te werken.

De ergonomie is uitstekend, waardoor de kijkhoek ideaal is voor werken met tekstdocumenten of spreadsheets.

Voordelen:

 • Ingebouwde speakers
 • Snelle reactietijd
 • Heldere beeldkwaliteit

Nadelen:

 • Door het VA-paneel kunnen kleuren minder scherp lijken vanuit een brede kijkhoek.

Beste 24 inch monitor 144hz voor e-sports – LG 24GN650 Ultragear

De LG 24GN650 is een hoogwaardige 144Hz gaming monitor die speciaal is ontworpen voor toepassingen waar snelheid en scherpte van essentieel belang zijn.

Deze monitor is een uitstekende keuze voor competitief gamen, omdat de beelden snel en responsief worden weergegeven. Hierdoor ervaar je geen vertraging en is het beeld vrij van ruis.

Het IPS-paneel zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en biedt de mogelijkheid tot handmatige aanpassingen.

De meegeleverde standaard is zeer flexibel en biedt de optie om het scherm te kantelen, te draaien en in hoogte aan te passen.

Het enige nadeel is dat de monitor niet kan roteren, waardoor deze minder geschikt is voor een opstelling met meerdere monitoren. Dit zal echter waarschijnlijk geen probleem vormen, gezien de ruime afmetingen van de standaard.

Voordelen:

 • Uitstekende beeldkwaliteit dankzij het IPS-paneel
 • Snelle en scherpe beelden maken het perfect voor e-sports
 • Flexibele standaard die kantelbaar is

Nadeel:

 • Geen draaifunctie.

Beste 144hz monitor 24 inch voor schoolwerk – ASUS TUF VG249Q

De 24 inch ASUS-monitor met een resolutie van 1080p is populair vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid. Deze wordt vaak gebruikt op kantoor of op school.

Dit komt omdat ze comfortabel zijn voor de ogen. Ze zijn namelijk niet te scherp, zoals 4K-schermen kunnen zijn.

Bovendien is het gemakkelijk om games met hoge framerates op deze resolutie te spelen, waardoor je deze monitor op verschillende manieren kunt gebruiken.

Wat indruk maakt, is de nauwkeurigheid van de standaardinstellingen van de monitor.

De meeste gebruikers hoeven dus niet zelf met de instellingen te knoeien, omdat het beeld al goed gebalanceerd en natuurlijk oogt. Ook in zeer goed verlichte kamers is de monitor goed afleesbaar.

Voordelen:

 • Hoge nauwkeurigheid van de standaardinstellingen
 • Comfortabele helderheid voor de ogen
 • Goed leesbaar in direct licht

Nadeel:

 • Een DisplayPort-kabel wordt niet standaard meegeleverd.

Beste 24 inch gaming monitor 144hz – Samsung Odyssey G30A FHD Gaming

De Samsung G30A wordt beschouwd als een van de beste gamingmonitoren en zal je een uitstekende game-ervaring bieden.

Deze monitor is volledig high definition (FHD), wat resulteert in uiterst scherpe beelden. Dankzij de uitstekende resolutie heeft de 24 inch Samsung G30A voldoende helderheid om multitasking te ondersteunen.

Als je een game speelt met veel donkere scènes, zul je geen kleine details missen. Dit komt doordat je de donkere gebieden gemakkelijk kunt zien met de helderheidsinstellingen van de Samsung Odyssey.

Deze monitoren zijn echt de moeite waard om je de optimale gamingomstandigheden te bieden.

Voordelen:

 • FHD-resolutie
 • Helderheid instelbaar voor donkere scènes
 • Geschikt voor multitasking

Nadeel:

 • Geen ingebouwde speakers

Beste 144hz monitor 24 inch voor budget gamers – Philips 242E1GAJ/00

De Philips 242E2GSJ is een betaalbare 144Hz monitor die uitstekend geschikt is voor vloeiende beelden met heldere kleuren en een goed contrast.

Gezien de prijs en het uiterlijk is het een eenvoudige monitor, maar de nadruk ligt op de algehele prestaties. Dit model heeft een eenvoudige en minimalistische uitstraling met matzwarte aluminium.

Hierdoor ziet je scherm er luxueus uit en is het gemakkelijk te onderhouden.

Het scherm heeft smalle randen, waardoor het geschikt is voor een opstelling met meerdere monitoren. Ook is het scherm bruikbaar in verlichte kamers en vertoont het ’s nachts geen grijzige tint.

Films kijken en games spelen met veel donkere scènes zal bevredigend zijn omdat de zwarte tinten goed zichtbaar zijn en de monitor diepte laat zien.

De Philips 242E1GSJ is een geweldige aankoop als je niet te veel wilt uitgeven om te genieten van de voordelen van een hoge contrastverhouding en een verversingssnelheid van 144Hz.

Voordelen:

 • Hoge contrastverhouding
 • Geschikt voor opstelling met meerdere monitoren
 • Helder beeld in zowel lichte als donkere omgevingen

Nadeel:

 • Standaard niet in hoogte verstelbaar

Waar moet je op letten bij het kopen van een 24 inch monitor?

Waar ga je je monitor voor gebruiken?

Voor verschillende gebruiksdoeleinden, zoals gamen, professioneel werk en algemeen gebruik, zijn er verschillende eisen aan een monitor.

Gamers hechten over het algemeen veel waarde aan een snelle verversingssnelheid en lage responstijden.

Voor professioneel werk is kleurnauwkeurigheid vaak van groot belang.

Bij algemeen gebruik zijn de eisen minder specifiek, maar mensen kiezen vaak voor een monitor met een VA-paneel vanwege het hoge contrast.

Resolutie
Een hogere resolutie leidt tot een betere beeldkwaliteit.

De resolutie van een monitor geeft aan hoeveel pixels een monitor heeft in de breedte en hoogte. Het minimum dat je nodig hebt is 1920 x 1080 (ook bekend als 1080p en HD).

Scherpere beelden worden verkregen met FHD en QHD, en nog scherper met 4K. Voor een 24 inch scherm is 4K echter niet per se nodig, omdat de beelden niet zo uitgestrekt hoeven te worden als bij een groter scherm.

Grootte
De pixeldichtheid heeft een grote invloed op de kwaliteit van het beeld. We raden een pixeldichtheid van 109 pixels per inch (PPI) aan.

Een grotere monitor heeft een lagere pixeldichtheid als deze een lagere resolutie heeft. Een scherm van 24 inch is voldoende groot voor weergave vanaf een normale desktopafstand. Een 27 inch monitor is ook geschikt.

Voor een breder scherm kun je kijken naar een monitor van 32 inch of groter.

Verversingssnelheid
Bij verversingssnelheid geldt simpelweg: hoe hoger, hoe beter. Het geeft aan hoe vaak de monitor per seconde wordt bijgewerkt met nieuwe informatie.

Dit wordt gemeten in hertz (Hz). Hogere getallen zorgen voor vloeiendere beelden met minder schokken.

De verversingssnelheid is vooral belangrijk voor gamers. Zij hebben minimaal 120 Hz nodig (de meeste gamingmonitoren bieden minimaal 120 Hz) in combinatie met de laagst mogelijke responstijd.

Voor iedereen die zeker wil zijn van vloeiende beelden wordt 144 Hz aanbevolen. Als je niet aan het gamen bent, is een verversingssnelheid van 75 Hz meestal voldoende.

Reactietijd
Een kortere reactietijd is over het algemeen beter. Dit is met name belangrijk als je de monitor gebruikt voor gamen.

De reactietijd geeft aan hoe lang het duurt voordat afzonderlijke pixels van zwart naar wit veranderen, of in het geval van GTG-reactietijd, van de ene grijstint naar de andere.

Een langere reactietijd kan bewegingsonscherpte veroorzaken bij het spelen van games of het bekijken van snelle video’s.

Voor gamingmonitoren is de langzaamste reactietijd die je waarschijnlijk zult vinden 5 ms, terwijl de snelste gamingmonitoren een reactietijd van 0,5 ms kunnen hebben.

Paneeltechnologie
Je hebt de keuze uit verschillende paneeltechnologieën, waaronder twisted nematic (TN), in-plane switching (IPS) en vertical alignment (VA).

TN-monitoren zijn over het algemeen de snelste en meest betaalbare, maar hebben een mindere beeldkwaliteit bij het bekijken vanuit een zijhoek.

IPS-monitoren hebben iets snellere responstijden en geven kleuren beter weer dan VA-monitoren.

VA-monitoren hebben daarentegen het beste contrast van alle drie de paneeltypes.

Over het algemeen zijn TN-panelen geschikt voor gamers, IPS-panelen voor professionals en VA-panelen voor algemeen gebruik.

Gebogen monitor
Gebogen monitoren bieden een meeslepende ervaring met een groter gezichtsveld. Ze zijn ook minder belastend voor de ogen.

Echter, ze kunnen gevoelig zijn voor verblinding wanneer ze vanuit bepaalde hoeken worden bekeken, aangezien lichtbronnen uit verschillende hoeken komen in plaats van één.

Effectieve gebogen monitoren zijn meestal ultrabreed en minstens 30 inch, wat kan leiden tot hogere kosten.

Als je overweegt een gebogen monitor te kopen, is het belangrijk om de specificaties van de kromming te begrijpen. Een kromming van 1800R heeft bijvoorbeeld een gebogen straal van 1800 mm en een aanbevolen maximale kijkafstand van 1,8 meter. Hoe lager de kromming (tot 1000R), hoe sterker de kromming van het scherm zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *