Dit zijn de beste keukenapparatuur merken van 2023

Wil je graag je nieuwe keuken met de juiste apparatuur inrichten? Of wil je de huidige apparatuur in je keuken vervangen? In beide gevallen sta je voor een leuke uitdaging. Veel keukenapparatuur merken bieden namelijk veel apparaten voor in de keuken aan.

Hoe kom je uiteindelijk tot de juiste keuze? Dit doe je allereerst door goed naar de keukenapparaten merken te kijken.

Graag laten wij je daarom hieronder kennis maken met de beste keukenapparaten merken. Neem onze top 10 door en schaf direct de beste keukenapparatuur aan.

Inhoudsopgave

 • Miele
 • Siemens
 • Bosch
 • Samsung
 • Inventum
 • Whirlpool
 • AEG
 • Liebherr
 • Zanussi
 • LG

Welk merk keukenapparatuur beschouw jij als het beste?

 1. Miele

Wij beschouwen Miele als het beste merk voor keukenapparatuur op dit moment. Dit is voornamelijk te danken aan de indrukwekkende kwaliteit van hun producten. Miele, oorspronkelijk een Duits merk, staat bekend om zijn algehele kwaliteit en uitstekende afwerking.

Een bijkomend voordeel is het uitgebreide assortiment van keukenapparaten dat Miele aanbiedt. Ze bieden diverse soorten keukenapparatuur aan, en deze worden geleverd met een goede garantieperiode.

Dit draagt ook bij aan de duurzaamheid van Miele keukenapparatuur. Natuurlijk is Miele niet het meest voordelige merk op het gebied van keukenapparatuur, maar gezien de kwaliteit is dit ook niet te verwachten.

 1. Siemens

Op de tweede plaats in deze lijst van beste keukenapparatuur merken vinden we Siemens. Dit merk vertoont op veel vlakken overeenkomsten met Miele, aangezien Siemens ook zijn oorsprong heeft in Duitsland.

Net als Miele staat Siemens bekend om het leveren van buitengewone kwaliteit.

Een groot voordeel bij Siemens is ook het uitgebreide assortiment. Wat voor keukenapparatuur je ook zoekt, je kunt erop vertrouwen dat Siemens het aanbiedt.

Dit merk biedt een breed scala aan keukenapparaten, levert kwaliteit en voorziet in een lange garantieperiode. Met keukenapparatuur van Siemens maak je dus een goede keuze.

 1. Bosch

Het Duitse merk Bosch verdient ook een vermelding als het gaat om keukenapparatuur. We zijn zeer te spreken over dit merk.

Bosch biedt een breed scala aan keukenproducten, staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en heeft zijn zaken goed op orde. Dit blijkt niet alleen uit de garantieperiode, maar ook uit de service die zij bieden.

Net als bij de eerder genoemde merken, is er bij Bosch ook een ruime keuze beschikbaar. Daarnaast vinden wij Bosch ook een van de beste merken op het gebied van koelkasten.

 1. Samsung

Het vierde beste keukenapparatuur merk brengt ons naar Azië, waar tientallen jaren geleden het merk Samsung werd opgericht.

Sindsdien is Samsung uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste en meest invloedrijke merken. Ook op het gebied van keukenapparatuur behoort Samsung tot de besten.

Wat opvalt bij Samsung, is de combinatie van innovatie en design. Alle keukenapparaten van Samsung zijn uitgerust met de nieuwste technologische snufjes.

Daarnaast besteedt het ontwikkelingsteam veel aandacht aan het design; alle apparaten van Samsung hebben een moderne en aantrekkelijke uitstraling. Wat wil je nog meer?

 1. Inventum

Op de vijfde plaats in de lijst van beste keukenapparatuur merken vinden we Inventum. Wat Inventum onderscheidt van de bovenstaande merken is met name de prijsstelling. Over het algemeen kunnen we stellen dat Inventum een merk is met betaalbare producten.

Een belangrijk en interessant detail is dat Inventum een Nederlands bedrijf is. Het bedrijf werd opgericht in 1908 in Bilthoven en heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt.

Bij Inventum vind je een breed scala aan keukenapparatuur, variërend van afzuigkappen, fornuizen, magnetrons en ovens tot vaatwassers, koelkasten en vriezers. Daarnaast biedt Inventum ook diverse kleinere apparaten aan, zoals grills en waterkokers.

 1. Whirlpool

Het Amerikaanse merk Whirlpool verdient zeker een plekje in deze lijst van beste keukenapparatuur merken. Wat Whirlpool opvallend maakt, is de uitgebreide diversiteit in hun assortiment.

Wat voor keukenapparaat je ook zoekt, je kunt bij Whirlpool terecht. Daarnaast ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit. De apparaten zijn voorzien van de nieuwste technologieën en worden geleverd met een relatief lange garantieperiode.

Met een Whirlpool apparaat in je keuken kun je met een gerust hart koken. Een interessant feitje: Whirlpool heeft een deel van het assortiment van Philips in 1991 overgenomen.

 1. AEG

AEG, een merk dat afkomstig is uit Duitsland, verdient zeker aandacht wanneer je op zoek bent naar keukenapparatuur van topkwaliteit. Naast keukenapparaten biedt AEG ook een scala aan huishoudelijke apparaten, wat getuigt van hun veelzijdigheid en vakmanschap.

Wat AEG onderscheidt, is niet alleen de kwaliteit van hun producten, maar ook de uitstekende service die ze bieden. Dit toont aan dat het merk toegewijd is aan klanttevredenheid.

Of je nu op zoek bent naar grote keukenapparaten of naar kleinere huishoudelijke apparaten, AEG heeft een breed assortiment om aan diverse behoeften te voldoen. Met AEG haal je betrouwbare en hoogwaardige apparatuur in huis.

 1. Liebherr

Liebherr is een van de meest veelzijdige keukenapparatuur merken, dat niet alleen keukenapparaten aanbiedt, maar ook gespecialiseerd is in graafmachines en werktuigmachines.

De veelzijdigheid van Liebherr strekt zich dus uit over verschillende industrieën. Desalniettemin blinkt het merk uit in de wereld van keukenapparatuur, waar het als absolute aanrader wordt beschouwd.

Wat Liebherr onderscheidt, is de constante toewijding aan innovatie. Ongeacht het type keukenapparaat waar je naar op zoek bent, Liebherr biedt een breed scala aan mogelijkheden.

Het merk staat bekend om het leveren van state-of-the-art technologie, ongeëvenaarde kwaliteit en uitstekende klantenservice. Met name op het gebied van koelkasten heeft Liebherr een uitstekende reputatie opgebouwd.

 1. Zanussi

Als je gecharmeerd bent van Italiaanse esthetiek in je keuken, dan is Zanussi een merk dat je niet kunt negeren. Dit merk vindt zijn oorsprong in Italië en die invloed is duidelijk zichtbaar in het huidige assortiment.

Bijna alle apparaten die Zanussi aanbiedt, hebben een verzorgde uitstraling. Ze zijn vaak vormgegeven in de bekende (retro) Italiaanse stijl.

Niet alleen het ontwerp is indrukwekkend, ook de algehele kwaliteit is uitstekend. Bovendien hoef je niet diep in de buidel te tasten voor keukenapparatuur van Zanussi.

Een ander pluspunt is de diversiteit van het aanbod. Zanussi biedt nagenoeg alle mogelijke keukenapparaten die je in jouw keuken nodig hebt.

 1. LG

Op de tiende plaats in deze lijst vinden we een opmerkelijke naam: LG. Hoewel LG misschien niet direct het eerste merk is waar je aan denkt bij keukenapparatuur, verdient het zeker een plekje in de top 10. Dit is vooral te danken aan hun gerenommeerde koelkasten.

Als je op zoek bent naar een echt goede koelkast, is een LG-koelkast een aanrader. De koelkasten van dit merk zijn van uitstekende kwaliteit, bieden handige extra functies en zijn voorzien van unieke technologieën.

Een goed voorbeeld hiervan is de DoorCooling technologie. Voor veel andere soorten keukenapparatuur kun je ook bij LG terecht, hoewel het met name hun koelkasten zijn die eruit springen.

Welk keukenapparatuurmerk het beste is, hangt volledig af van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken:

 1. Soort apparatuur: Bedenk welke keukenapparaten je wilt kopen. Niet alle merken bieden dezelfde soorten apparaten aan. Sommige richten zich meer op grote apparaten, terwijl andere zich specialiseren in kleinere keukenapparaten. Het is belangrijk om te bepalen welke apparatuur je precies nodig hebt.
 2. Budget: Overweeg wat je budget is. De prijzen kunnen aanzienlijk variëren tussen de verschillende merken. Het is belangrijk om een merk te kiezen dat past bij jouw financiële mogelijkheden.
 3. Prioriteiten: Denk na over wat voor jou het belangrijkst is. Wil je bijvoorbeeld keukenapparatuur met de nieuwste technologische snufjes, of hecht je meer waarde aan een stijlvol design? De keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren.

Wij raden over het algemeen aan om te kiezen voor A-merken in keukenapparatuur. Deze merken hebben een gevestigde reputatie en leveren doorgaans de gewenste kwaliteit. Ze bieden ook vaak uitstekende service en garantievoorwaarden.

Het is belangrijk om te weten dat de verschillen tussen deze merken aanzienlijk kunnen zijn. Neem de tijd om goed te overwegen wat voor jou het belangrijkst is bij het kiezen van keukenapparatuur. Op deze manier kun je de juiste beslissing nemen die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *