Op zoek naar een halogeenoven? Hier zijn de top 7 opties en een handige koopgids.

Welke keukenapparatuur maak je momenteel gebruik van? Grote kans dat je in de loop der jaren verschillende soorten keukenapparaten hebt geïntegreerd.

Voor veel huishoudens is bijvoorbeeld de airfryer nu de populaire vervanging van de traditionele frituurpan geworden. Een andere mogelijkheid die je kunt overwegen, is de halogeenoven.

Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van halogeenovens in het algemeen. Daarnaast introduceren we de 7 beste halogeenovens.

Onze top 7 beste halogeenovens:

 • LUND Professional heteluchtoven
 • Esperanza EKO003 Halogeenoven
 • TZS First Austria 5030-1
 • Botti Lewis Heteluchtoven
 • Botti Clark Heteluchtoven 12L
 • Camry CR6305
 • VidaXL Halogeen heteluchtoven

Inhoudsopgave

 • De 7 beste halogeenovens nader bekeken
 • Wat houdt een halogeenoven precies in?
 • Halogeenoven versus conventionele oven: wat is de beste optie?
 • Halogeenoven versus airfryer: wat is de beste keuze?
 • Wat zijn de pluspunten van een halogeenoven?
 • Is een halogeenoven schadelijk voor de gezondheid?
 • Waar kun je een halogeenoven aanschaffen?
 • Wat zijn de kosten van een halogeenoven?
 • Is het aan te raden om een halogeenoven aan te schaffen?

De 7 beste halogeenovens nader bekeken

Een halogeenoven is een uniek keukenapparaat. Ondanks zijn bescheiden formaat, werkt het aanzienlijk sneller dan een traditionele oven.

Bovendien vertoont het enige gelijkenis met een airfryer in termen van werking. Zowel een airfryer als een halogeenoven maakt namelijk gebruik van hete lucht voor het bereiden van gerechten.

Het gebruik van een halogeenoven brengt diverse voordelen met zich mee. Later in dit artikel zullen we hier dieper op ingaan. Maar eerst laten we je kennismaken met de 7 beste halogeenovens.

Wanneer je kiest voor een van deze ovens, kun je optimaal profiteren van de voordelen die een dergelijke oven biedt.

 1. LUND Professional heteluchtoven

De LUND Professional heteluchtoven is momenteel de beste halogeenoven op de markt. Zoals de naam suggereert, is deze oven zelfs geschikt voor professioneel gebruik.

Ook voor enthousiaste thuischefs is dit een uitstekende keuze. De veelzijdigheid van deze halogeenoven is opmerkelijk. Hij kan grillen, bakken, koken, stomen, ontdooien en verwarmen.

Wat deze LUND Professional heteluchtoven nog indrukwekkender maakt, is de snelheid waarmee hij dit doet. Volgens het merk LUND werkt hij meerdere malen sneller dan een standaardoven.

De royale inhoud van 17 liter maakt deze halogeenoven ook zeer geschikt voor grotere huishoudens.

 1. Esperanza EKO003 Halogeenoven

De Esperanza EKO003 Halogeenoven is eveneens een uitstekende keuze. Met een capaciteit van maar liefst 18 liter is deze halogeenoven ideaal voor grotere huishoudens. Het is tevens geschikt wanneer je grote hoeveelheden voedsel in één keer wilt bereiden.

Deze oven is zeer veelzijdig in gebruik. Hij kan braden, bakken, grillen, stomen, stoven, ontdooien en verwarmen.

Bovendien kun je de gewenste temperatuur nauwkeurig instellen, tot maximaal 250 graden Celsius. Daarnaast werkt deze oven sneller dan een standaardoven en verbruikt hij tot wel 45% minder energie.

 1. TZS First Austria 5030-1

Ook de TZS First Austria 5030-1 behoort tot de top halogeenovens. Deze veelzijdige oven is instelbaar naar jouw voorkeur en staat garant voor kwaliteit.

Net als de eerder genoemde oven kun je deze halogeenoven voor een breed scala aan bereidingen gebruiken. De enige uitzondering is stomen.

Dankzij de ingebouwde binnenverlichting wordt het gebruik nog gemakkelijker. Daarnaast biedt deze halogeenoven een royale capaciteit van maar liefst 17 liter.

Met de handige fysieke knoppen aan de bovenzijde kun je de oven eenvoudig instellen naar jouw voorkeur. Volgens TZS verbruikt deze oven tot 70/80% minder energie dan een traditionele oven.

 1. Botti Lewis Heteluchtoven

De Botti Lewis heteluchtoven is een van de meest handige halogeenovens op de markt. Dit is te danken aan zijn veelzijdigheid en krachtige vermogen.

Met een vermogen van 1400 Watt werkt deze halogeenoven opvallend snel. Hierdoor kun je snel van je maaltijd genieten.

Een andere geweldige eigenschap is het zelfreinigende vermogen. Na elk gebruik reinigt deze halogeenoven zichzelf, waardoor je er geen omkijken naar hebt.

Met de meegeleverde ophoogring kun je de oven vergroten, waardoor de maximale inhoud 18 liter wordt. De timerfunctie is ook een waardevolle toevoeging.

 1. Botti Clark Heteluchtoven 12L

In deze lijst met beste halogeenovens heb je voornamelijk grotere modellen kunnen vinden, met een inhoud van 17 of 18 liter. Als je dat echter te groot vindt, is de Botti Clark heteluchtoven 12L een uitstekende keuze.

Met zijn inhoud van 12 liter is deze halogeenoven meer geschikt voor kleinere huishoudens.

Ondanks zijn compactere formaat, biedt deze halogeenoven nog steeds veel veelzijdigheid, eenvoudige bediening, opvallend krachtige prestaties (1400 Watt) en zelfs een zelfreinigende functie.

Dankzij de zelfreinigende functie hoef je je ook geen zorgen te maken over het schoonmaken. Al met al is dit een absolute aanrader.

 1. Camry CR6305

Ook het merk Camry verdient een plek in deze top 7. Dit merk biedt meerdere uitstekende halogeenovens aan, waarbij de Camry CR6305 onze favoriet is. Met een inhoud van 12 liter is deze halogeenoven ook geschikt voor kleinere huishoudens.

Deze halogeenoven is veelzijdig inzetbaar. Je kunt je eten op allerlei manieren bereiden, en de krachtige ventilator zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Hierdoor kun je snel genieten van een smakelijke maaltijd, waarbij de natuurlijke smaak behouden blijft; de hete lucht heeft namelijk geen invloed op de smaak van het eten.

 1. VidaXL Halogeen heteluchtoven

Tot slot zijn we ook zeer tevreden over de vidaXL Halogeen heteluchtoven. Deze halogeenoven doet precies wat hij moet doen, en doet dat bijzonder goed. Bovendien is hij veelzijdig inzetbaar, geschikt voor stomen, braden en bakken van maaltijden.

Je zult ook het nodige gemak ervaren bij het gebruik. Dit komt mede door het brede temperatuurbereik, de handige timer en de eenvoudige bediening.

Na gebruik is deze halogeenoven ook nog eens probleemloos te reinigen. Met een inhoud van 17 liter is deze halogeenoven uitstekend geschikt voor veel huishoudens!

Wat houdt een halogeenoven precies in?

Een halogeenoven combineert eigenlijk de functies van een reguliere oven en een airfryer. Deze oven maakt gebruik van zowel circulerende lucht als halogenen. Door deze combinatie kun je snel en efficiënt allerlei maaltijden bereiden naar jouw wens.

De ventilator speelt een belangrijke rol binnen de halogeenoven. Hij verhoogt de temperatuur van de lucht in de oven, waarna deze warme lucht gelijkmatig door de oven wordt verspreid.

Dit zorgt ervoor dat het eten snel en gelijkmatig wordt bereid, vergelijkbaar met de werking van een airfryer.

Halogeenoven versus conventionele oven: wat is de beste optie?

Een halogeenoven vertoont gelijkenissen met een traditionele oven, maar er zijn ook aanzienlijke verschillen tussen beide. Hier zijn de belangrijkste punten op een rij:

 1. Afmetingen: Een traditionele oven is over het algemeen groter, vooral inbouwovens in keukens. Ze zijn ontworpen om grote ovenschalen aan te kunnen. Halogeenovens daarentegen zijn compacter en staan vaak vrij op het aanrecht.
 2. Bereidingssnelheid: Een van de grootste voordelen van een halogeenoven is de snelle bereidingstijd. Je maaltijd is vaak veel sneller klaar dan in een traditionele oven. Een gewone oven heeft meer tijd nodig om op te warmen en om de maaltijd vervolgens te bereiden.
 3. Energieverbruik: Traditionele ovens staan bekend om hun hoog energieverbruik, vooral bij stijgende energieprijzen kan dit een nadeel zijn. Halogeenovens zijn juist energiezuinig, mede door het gebruik van halogenen.
 4. Bereidingsmogelijkheden: Een halogeenoven biedt meer veelzijdigheid. Je kunt erin stomen, braden, bakken, ontdooien, verwarmen, stoven en grillen. Sommige halogeenovens bieden zelfs tot wel 10 verschillende bereidingsmogelijkheden. Een traditionele oven heeft deze brede scala aan functies meestal niet.

Het is duidelijk dat beide ovens aanzienlijk verschillen. Het is aan jou om te bepalen waar je precies naar op zoek bent. Beide typen ovens hebben unieke voordelen. Door ze te combineren kun je als thuiskok het beste uit beide werelden halen.

Halogeenoven versus airfryer: wat is de beste keuze?

De werking van een halogeenoven vertoont inderdaad overeenkomsten met die van een airfryer, aangezien beide gebruik maken van hete lucht om gerechten te bereiden.

Hoewel het basisprincipe hetzelfde is, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen een halogeenoven en een airfryer:

 1. Bereidingssnelheid: Beide apparaten kunnen bijvoorbeeld frietjes bakken, maar over het algemeen werkt een airfryer nog sneller dan een halogeenoven. Sommige mensen merken ook op dat een airfryer de temperatuur nog gelijkmatiger verdeelt.
 2. Inhoud: Een aanzienlijk verschil zit in de inhoud van de apparaten. Een XXL airfryer heeft bijvoorbeeld een inhoud van ongeveer 4 liter, terwijl een halogeenoven kan variëren van 12 tot 18 liter. Hierbij heeft de halogeenoven duidelijk een grotere capaciteit.
 3. Bereidingsmogelijkheden: Een halogeenoven biedt meer veelzijdigheid in bereidingsmogelijkheden. Hoewel een airfryer al veel kan, biedt een halogeenoven nog meer opties. Hierdoor is een halogeenoven over het algemeen multifunctioneler.
 4. Bediening: De bediening van een airfryer en een halogeenoven verschilt ook. Bij een airfryer kun je vaak nauwkeurig de temperatuur instellen. In een halogeenoven is deze optie meestal beperkter. Ook hebben halogeenovens vaak minder vooraf ingestelde programma’s in vergelijking met airfryers.

Het is belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen bij het kiezen tussen een halogeenoven en een airfryer, afhankelijk van je specifieke behoeften en kookgewoonten.

Wat zijn de pluspunten van een halogeenoven?

Absoluut, een halogeenoven heeft verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken in de keuken:

 1. Multifunctionele toepassingen: Veel halogeenovens bieden een breed scala aan bereidingsmogelijkheden, soms tot wel 10 verschillende. Hierdoor kun je diverse maaltijden op de gewenste manier bereiden.
 2. Snelheid van bereiding: Een halogeenoven warmt aanzienlijk sneller op dan een traditionele oven, meestal binnen 2 à 3 minuten. Dit betekent dat je veel sneller aan de slag kunt met het bereiden van je maaltijd.
 3. Geschikt voor diverse gerechten: Dankzij de veelzijdigheid in bereidingsmogelijkheden is een halogeenoven geschikt voor een breed scala aan gerechten. Hierdoor kun je dit keukenapparaat regelmatig inzetten voor je maaltijden.
 4. Compact en vrijstaand design: Halogeenovens hebben een relatief compact formaat en zijn vrijstaand. Hierdoor kun je ze eenvoudig in je keuken plaatsen, zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 5. Energiezuinigheid: Vergeleken met traditionele ovens zijn halogeenovens aanzienlijk energiezuiniger. Sommige varianten kunnen tot wel 70 à 80% minder energie verbruiken.
 6. Gelijkmatige bereiding: De halogeenlamp in de oven zorgt voor de opwarming, terwijl de ventilator zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warme lucht. Hierdoor wordt je eten gelijkmatig gebakken.

Met al deze voordelen biedt een halogeenoven een efficiënte en veelzijdige kookervaring in de keuken.

Is een halogeenoven schadelijk voor de gezondheid?

Absoluut, een halogeenoven heeft verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken in de keuken:

 1. Multifunctionele toepassingen: Veel halogeenovens bieden een breed scala aan bereidingsmogelijkheden, soms tot wel 10 verschillende. Hierdoor kun je diverse maaltijden op de gewenste manier bereiden.
 2. Snelheid van bereiding: Een halogeenoven warmt aanzienlijk sneller op dan een traditionele oven, meestal binnen 2 à 3 minuten. Dit betekent dat je veel sneller aan de slag kunt met het bereiden van je maaltijd.
 3. Geschikt voor diverse gerechten: Dankzij de veelzijdigheid in bereidingsmogelijkheden is een halogeenoven geschikt voor een breed scala aan gerechten. Hierdoor kun je dit keukenapparaat regelmatig inzetten voor je maaltijden.
 4. Compact en vrijstaand design: Halogeenovens hebben een relatief compact formaat en zijn vrijstaand. Hierdoor kun je ze eenvoudig in je keuken plaatsen, zonder veel ruimte in beslag te nemen.
 5. Energiezuinigheid: Vergeleken met traditionele ovens zijn halogeenovens aanzienlijk energiezuiniger. Sommige varianten kunnen tot wel 70 à 80% minder energie verbruiken.
 6. Gelijkmatige bereiding: De halogeenlamp in de oven zorgt voor de opwarming, terwijl de ventilator zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warme lucht. Hierdoor wordt je eten gelijkmatig gebakken.

Met al deze voordelen biedt een halogeenoven een efficiënte en veelzijdige kookervaring in de keuken.

Waar kun je een halogeenoven aanschaffen?

Het is waar dat je halogeenovens bij verschillende winkels kunt aanschaffen. Winkels zoals Blokker en Action bieden regelmatig aantrekkelijke kortingen op halogeenovens. Het is echter belangrijk op te merken dat de kwaliteit van deze ovens mogelijk niet altijd optimaal is.

Als je op zoek bent naar de beste halogeenovens van topkwaliteit, is het aan te raden om bij gerenommeerde webwinkels zoals Bol.com of Coolblue te kijken. Hier vind je een uitgebreid assortiment van hoogwaardige halogeenovens. Bovendien kun je profiteren van eventuele aanbiedingen, waardoor je niet alleen de voordelen van een halogeenoven ervaart, maar ook nog eens tegen een gunstigere prijs.

Wat zijn de kosten van een halogeenoven?

Als je overweegt een traditionele oven aan te schaffen, met name een inbouwoven, kan het behoorlijk prijzig zijn. Bij een halogeenoven is dit absoluut niet het geval.

Voor een van de beste halogeenovens hoef je nog geen 100 euro neer te tellen. In veel gevallen kun je al voor 60 tot 70 euro een uitstekende halogeenoven aanschaffen! Dit maakt het een zeer betaalbare optie in vergelijking met traditionele ovens.

Halogeenoven kopen: een aanrader of niet?

Is het aan te raden om een halogeenoven aan te schaffen?

Een halogeenoven is niet zo’n gespecialiseerd apparaat als een keramiekoven, maar juist een veelzijdig keukenapparaat. Met sommige halogeenovens kun je een maaltijd op wel 10 verschillende manieren bereiden.

De snelheid, de vele mogelijkheden en de energiezuinigheid zijn grote voordelen. Ook is het ideaal dat je een halogeenoven makkelijk kunt reinigen. Het relatief voordelige prijskaartje én de gezondheid van de maaltijden zijn ook grote pluspunten.

Al met al is de aankoop van een halogeenoven een verstandige keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *