Koelkast 80 cm breed kopen? Bekijk de Top 3!

Overweeg je de aanschaf van een grote koelkast? Als je voldoende ruimte hebt, is het aan te raden te kijken naar een koelkast met een breedte van 80 cm.

Met zo’n koelkast heb je meer dan genoeg koelruimte beschikbaar. Bovendien zijn veel van deze koelkasten uitgerust met een ruim vriesgedeelte.

Is dit iets waar je naar op zoek bent? Dan zou je kunnen overwegen om te kiezen voor een van de onderstaande Amerikaanse koelkasten met een breedte van 80 cm.

Dit zijn de top 4 beste koelkasten van 80 cm breed:

 • Hisense RF540N4SBI2
 • Hisense RQ563N4SI2
 • Wiggo WR-MD18DX

Inhoudsopgave

 • De beste koelkasten met een breedte van 80 cm onder de loep genomen
 • Voor wie is een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed geschikt?
 • Wat zijn de voordelen van het kiezen voor een koelkast van 80 cm breed?
 • Wat zijn de mogelijke nadelen van het kiezen voor een koelkast van 80 cm breed?
 • Hoe selecteer je de beste Amerikaanse koelkast met een breedte van 80 cm?
 • Is het aan te raden om een koelkast van 80 cm breed te kopen?

De beste koelkasten met een breedte van 80 cm onder de loep genomen

Voor welke van bovenstaande koelkasten 80 cm breed kun je nou het beste kiezen? In onze ogen is dit volledig afhankelijk van je voorkeuren.

Wij raden je daarom aan om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen. In deze reviews laten wij je kennismaken met de 4 beste Amerikaanse koelkasten 80 cm breed.

 1. Hisense RF540N4SBI2

De Hisense RF540N4SBI2 is volgens ons de beste koelkast 80 cm breed. Deze gigantisch koelkast is 79 cm breed om precies te zijn, is 182 centimeter hoog en heeft een diepte van 71 centimeter.

Deze afmetingen zorgen voor een totale inhoud van bijna 500 liter. Dit is als volgt verdeeld: het koelgedeelte heeft een inhoud van 302 liter en het vriesgedeelte heeft een inhoud van 178 liter.

Deze Amerikaanse koelkast beschikt over twee grote deuren aan de bovenzijde. Daaronder is een lade aangebracht, terwijl daaronder ook nog een groot vriesgedeelte te vinden is.

De totale samenstelling is dus volledig naar wens, net zoals de handige functies & extra’s.

 1. Hisense RQ563N4SI2

Eerder hebben we je al kennisgemaakt met een koelkast 80 cm van breed van het merk Hisense. Hier voegen we graag nog een model aan toe: de Hisense RQ563N4SI2 is volgens ons ook een prima Amerikaanse koelkast 80 cm breed.

Net zoals bovenstaande modellen heeft deze koelkast een breedte van 79 cm.

Deze koelkast heeft een koelgedeelte van 294 liter en een vriesgedeelte van 160 liter. Hij is hiermee een slag groter dan bovenstaande koelkast.

Ook deze koelkast is van handige extra’s voorzien, zoals No Frost en Multi Air Flow. Die techniek zorgt ervoor dat de temperatuur overal in de koelkast gelijk blijft.

 1. Wiggo WR-MD18DX

De Wiggo WR-MD18DX is naar onze mening ook een geweldige koelkast 80 cm breed. Net zoals bovenstaande varianten is deze 79 cm breed, maar hij onderscheidt zich wel op andere gebieden.

Zo is deze koelkast volledig in het zwart uitgevoerd. Prachtig om te zien, niet waar?

Deze koelkast 80 cm breed heeft een totale inhoud van 419 liter. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 150 liter, terwijl het koelgedeelte een inhoud van 269 liter heeft.

Door enkele handige technologieën werkt deze koelkast meer dan geweldig. Hij is voorzien van een waterdispenser, StayFresh en No Frost.

Voor wie is een Amerikaanse koelkast van 80 cm breed geschikt?

Een koelkast 80 cm breed is een geweldig voorbeeld van een grote koelkast. Maar, een grote koelkast is uiteraard niet voor elk huishouden geschikt. In onze ogen is een koelkast 80 cm breed voor de volgende ‘groepen’ geschikt:

Voor grote huishoudens. Heb je een huishouden van bijvoorbeeld 4, 5 of 6 personen? Dan ben je absoluut gebaat bij een grote Amerikaanse koelkast. Je kunt daarbij prima kiezen voor een koelkast 80 cm breed; door de breedte heeft koelkast een aanzienlijke netto inhoud. Dat sluit dan ook prima aan op de wensen van grote huishoudens.
Voor professionele doeleinden. Ben je voor in je horecagelegenheid, café of sportkantine op zoek naar een grote koelkast? Dan kan een koelkast 80 cm breed ook geschikt voor je zijn. Dit komt vooral doordat deze koelkasten zo’n forse inhoud heeft. Deze forse inhoud kan prima aansluiten op professionele doeleinden.

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor een koelkast van 80 cm breed?

Het is om meerdere redenen interessant om voor een koelkast 80 cm breed te kiezen. De eerste reden is terug te vinden in de forse netto inhoud.

Als je op zoek naar een koelkast met een forse netto inhoud bent, kom je al snel uit bij een koelkast met een aanzienlijke breedte. De koelkast met een breedte van 80 cm is daar een goed voorbeeld van.

Ten tweede is zo’n koelkast een ware eyecatcher. Door de forse breedte valt een koelkast 80 cm direct op, waardoor de koelkast een ware aanwinst voor je keuken kan zijn. Daarbij is het ook een groot voordeel dat je uit meerdere stijlen kunt kiezen.

Kijk maar eens naar bovenstaande koelkasten 80 cm breed. De verschillende koelkasten 80 cm zijn bijvoorbeeld in meerdere kleuren uitgevoerd.

Ten derde biedt een koelkast 80 cm breed veel gemak. Dit heeft in onze ogen twee belangrijke redenen:

Je kunt al je etens- en drinkenswaren geordend opbergen. Doordat deze koelkast zo breed is, heb je voldoende ruimte om al je etens- en drinkenswaren op te bergen. Dit kun je ook nog eens geordend doen, doordat een Amerikaanse koelkast 80 cm breed veelal over meerdere vakken beschikt.
De koelkast beschikt veelal over handige functies. Kies je voor één van de koelkasten met een breedte van 80 cm? Dan kies je indirect voor een koelkast met veel handige functies. De merken die zich op dergelijke grote koelkasten richten, zijn vaak de betere merken van dit moment. Deze merken hebben veel kennis in huis, innoveren voortdurend en voorzien hun koelkasten daarom van veel handige functies.

Wat zijn de mogelijke nadelen van het kiezen voor een koelkast van 80 cm breed?

Is het nou verstandig om voor een koelkast 80 cm breed te kiezen? Dit hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Bij een dergelijke koelkast moet je in ieder geval met 2 aandachtspunten rekening houden:

Een koelkast 80 cm breed is niet per definitie goedkoop. Als je een goedkope koelkast wilt kopen, is een koelkast 80 cm breed niet per sé de beste optie. Voor dergelijke grote koelkasten betaal je al snel relatief veel geld.
Een koelkast 80 cm breed is vrij groot. Uiteraard is het logisch dat een koelkast 80 cm breed vrij groot is. Door de breedte heb je simpelweg veel ruimte in je keuken nodig. Heb je deze ruimte niet? Dan is het niet verstandig om voor zo’n grote koelkast te kiezen.

Hoe selecteer je de beste Amerikaanse koelkast met een breedte van 80 cm?

Een koelkast van 80 cm breed is zeker een aanrader, op voorwaarde dat deze past bij je huishouden, de beschikbare ruimte in je keuken en je persoonlijke wensen. Als je ervan overtuigd bent dat een koelkast van deze breedte aan je behoeften voldoet, is het belangrijk om op de volgende aandachtspunten te letten:

 1. Exacte Afmetingen en Inhoud: Controleer zorgvuldig de exacte afmetingen van de koelkast, inclusief de hoogte en diepte, om ervoor te zorgen dat deze in je keuken past. De afmetingen zijn van invloed op de totale inhoud van de koelkast, dus kies een model dat past bij de behoeften van je huishouden. Een groter huishouden heeft een koelkast met een ruimere netto inhoud nodig, terwijl een kleiner huishouden mogelijk met minder toekomt.
 2. Samenstelling van de Koelkast: Let op de specifieke kenmerken en indeling van de koelkast. Elk model heeft zijn eigen unieke eigenschappen en indeling. Belangrijke factoren om te overwegen zijn het aantal planken, laden, vakken en de beschikbare ruimte voor grotere items zoals flessen en bakken.
 3. Energie-efficiëntie: Kijk naar het energielabel van de koelkast om te beoordelen hoe energiezuinig deze is. Een energiezuinige koelkast kan helpen om de energiekosten te verlagen en is beter voor het milieu.
 4. Geluidsniveau: Houd rekening met het geluidsniveau van de koelkast, vooral als je een open keuken hebt of gevoelig bent voor geluid. Een stille koelkast is prettiger in gebruik.
 5. Kleur en Design: Overweeg de kleur en het design van de koelkast om ervoor te zorgen dat deze esthetisch bij je keuken past.
 6. Merken en Prijs: Overweeg betrouwbare merken en vergelijk prijzen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Het zorgvuldig overwegen van deze factoren zal je helpen de juiste koelkast van 80 cm breed te selecteren die voldoet aan je specifieke behoeften en wensen.

Bij het overwegen van een koelkast van 80 cm breed zijn er verschillende belangrijke functies om in gedachten te houden:

 1. Functies: Veel grote koelkasten zijn uitgerust met handige functies zoals No Frost, die zorgen voor een optimale koeling en gebruiksgemak.
 2. IJs- en waterdispenser: Omdat een koelkast van 80 cm vaak een Amerikaanse koelkast is, is het aan te bevelen om er een te kiezen met een ijs- en waterdispenser.
 3. Vakken en deuren: Let goed op het aantal vakken en deuren van de koelkast. Zorg ervoor dat deze aansluiten op jouw behoeften en voorkeuren.
 4. Kleur en design: Overweeg welke kleur en design het beste bij jouw keuken passen. Wil je bijvoorbeeld een zilveren of zwarte koelkast?
 5. Merk en prijs: A-merken zoals Hisense en Etna bieden kwaliteitskoelkasten. Het is belangrijk om een passend budget te hebben, want kwaliteit heeft zijn prijs.

Het is cruciaal om deze factoren zorgvuldig af te wegen om de juiste koelkast van 80 cm breed te vinden die aan jouw behoeften voldoet.

Is het aan te raden om een koelkast van 80 cm breed te kopen?

Ja, het is zeker een aanrader om een koelkast van 80 cm breed te kopen, maar alleen als je een groot huishouden hebt en voldoende ruimte in je keuken. Als dit niet het geval is, is het beter om voor een kleinere koelkast te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *