Op zoek naar een auto koelkast? Hier zijn de Top 6 en een Koopgids.

Geniet je graag van autovakanties? Breng je vaak tijd door aan het strand met de auto? Of heb je een andere reden om een auto koelkast te overwegen?

In veel situaties kan een dergelijke koelkast enorm van pas komen. Het zorgt ervoor dat je overal waar je met de auto bent, kunt genieten van gekoeld eten en drinken. Ontdek hieronder een selectie van de beste auto koelkasten.

De top 6 beste auto koelkasten:

 • Mobicool MT48W
 • Mobicool MV27 AC/DC
 • MOA Elektrische Koelbox ECW22
 • DistinQ Elektrische Koelbox
 • Tristar KB-7424
 • Auronic Elektrische Koelbox

Inhoudsopgave

 • De top 6 auto koelkasten onder de loep
 • Wat verstaan we onder een auto koelkast?
 • Wat maakt een auto koelkast een verstandige keuze?
 • Hoe selecteer je de beste auto koelkast?
 • Is een auto koelkast een aanwinst?

De top 6 auto koelkasten onder de loep

Bestaan er nou echt koelkasten voor in de auto? Nee, dat is niet zozeer het geval. Met de term ‘auto koelkast’ doelen we op een auto koelbox die je op de 12V aansluiting aan kunt sluiten.

De koelbox sluit je op de 12V aansluiting aan, waarna je van koel eten en drinken geniet. Ideaal als je op vakantie gaat of een dagje naar het strand gaat.

Daarvoor raden wij je dus bovenstaande 6 auto koelkasten aan. Die auto koelkasten voorzien we hieronder graag van iets meer duiding.

 1. Mobicool MT48W

De Mobicool MT48W is in onze ogen de beste grote koelkast voor in de auto. Met een indrukwekkende inhoud van 48 liter biedt deze koelkast voldoende ruimte om een grote hoeveelheid eten en drinken te koelen.

Het gebruiksgemak van deze koelkast is opvallend eenvoudig: plaats de koelkast in je auto en sluit hem aan op de 12V aansluiting. Dat is feitelijk alles wat je hoeft te doen.

Bovendien levert de Mobicool MT48W uitstekende koelprestaties. Eenmaal op je bestemming aangekomen, kun je de koelkast moeiteloos overal mee naartoe nemen. Dit wordt vergemakkelijkt door de stevige handgreep en handige wieltjes.

 1. Mobicool MV27 AC/DC

De Mobicool MV27 AC/DC is een uitstekende keuze voor wie genoegen neemt met een iets kleinere auto koelkast. Met een capaciteit van 26 liter is deze koelkast ongeveer de helft kleiner dan de bovenstaande variant. Hierdoor is het plaatsen van deze koelkast in je auto een stuk eenvoudiger.

De veelzijdigheid van deze koelkast is een extra pluspunt. In de auto maak je gebruik van de 12V stekker, maar je kunt hem ook elders gebruiken dankzij de 230V stekker. Dit maakt de Mobicool MV27 AC/DC tot een uiterst veelzijdige auto koelkast.

 1. MOA Elektrische Koelbox ECW22

De MOA Elektrische Koelbox ECW22 is een uitstekende keuze voor een auto koelkast. Met zijn compacte ontwerp is hij gemakkelijk mee te nemen in de auto, zelfs als je een kleiner model hebt.

Wat deze koelbox echt onderscheidt, is de kwaliteit van de samenstelling. De deksel sluit bijvoorbeeld zeer goed af, waardoor de inhoud goed gekoeld blijft.

Met een capaciteit van 22 liter biedt de MOA Elektrische Koelbox ECW22 voldoende ruimte om eten en drinken koel te houden.

Bovendien is deze koelbox zeer veelzijdig, want hij kan zowel worden gebruikt met de 12V stekker in de auto als met de 230V stekker elders. Hierdoor is het niet alleen een handige metgezel voor in de auto, maar ook voor andere situaties.

 1. DistinQ Elektrische Koelbox voor Auto

De DistinQ Elektrische Koelbox voor Auto is ontwikkeld met een duidelijk doel voor ogen: een uitstekende koelkast creëren voor in de auto. En in dat opzicht heeft het merk DistinQ zeker succes geboekt.

Deze koelkast is perfect geschikt voor gebruik in de auto, biedt veelzijdige toepassingen en heeft een inhoud van 25 liter.

Een opvallend kenmerk is de verwarmingsfunctie. Of je nu op weg bent naar een wintersportvakantie en onderweg van een warme kop koffie wilt genieten, of dat je de koelkast op een 230V stopcontact wilt aansluiten, met deze auto koelkast kan het allemaal. Een ideale toevoeging voor diverse reissituaties!

 1. Tristar KB-7424

De Tristar KB-7424 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare optie. Deze auto koelkast is aanzienlijk voordeliger dan andere modellen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor veel mensen. Dit komt mede door de gangbare inhoud van 22 liter.

De koelkast wordt geleverd met een 12V autolader, waarmee je hem eenvoudig op de 12V aansluiting in je auto kunt aansluiten. Zo kun je onderweg genieten van gekoeld eten en drinken.

Met een gewicht van slechts 2,8 kilogram is deze koelkast zeer draagbaar en gemakkelijk mee te nemen in de auto. De compacte afmetingen dragen hier ook aan bij.

 1. Auronic Elektrische Koelbox

De Auronic Elektrische Koelbox is een uitstekende keuze voor in de auto. Deze koelkast is niet alleen geschikt voor gebruik in de auto, maar ook op je vakantiebestemming.

Bij aankoop wordt zowel een 12V als een 240V stekker meegeleverd, waardoor deze koelkast buitengewoon veelzijdig inzetbaar is.

Met een inhoud van liter is deze koelkast naar onze mening bijzonder praktisch voor in de auto. Hierdoor heeft hij een compacte vormgeving en past hij gemakkelijk in je auto. Plaats hem op een handige plek, sluit hem aan en geniet van heerlijk eten en drinken tijdens je autorit.

Wat verstaan we onder een auto koelkast?

Een auto koelkast is eigenlijk niets anders dan een draagbare koelbox die speciaal ontworpen is voor gebruik in de auto. Het wordt ook wel aangeduid als een auto koelkast met 12V aansluiting. Het idee is simpel: je plaatst de koelkast in je auto, vult deze met eten en drinken, en sluit hem vervolgens aan op de 12V aansluiting.

Hierdoor kun je tijdens je autorit genieten van gekoeld voedsel en drinken. Zelfs wanneer je je bestemming hebt bereikt, kun je waarschijnlijk nog steeds gebruik maken van de auto koelkast. Veel van deze koelkasten zijn namelijk ook uitgerust met een 230V stekker, waardoor ze op reguliere stopcontacten kunnen worden aangesloten.

Wat maakt een auto koelkast een verstandige keuze?

Een auto koelkast is een onmisbare metgezel tijdens lange autoritten, vooral op warme dagen en in situaties waarin verkeersopstoppingen de norm zijn. Met een auto koelkast heb je altijd de beschikking over gekoelde versnaperingen en drankjes, wat het reiscomfort aanzienlijk verhoogt.

Wat de veelzijdigheid betreft, zijn de hierboven genoemde auto koelkasten uiterst flexibel inzetbaar. Dankzij de 230V stekker en vaak ook de ingebouwde verwarmingsfunctie kunnen ze zowel koelen als verwarmen, wat handig kan zijn bij verschillende gelegenheden.

Een ander voordeel van een auto koelkast is de compacte vormgeving. Fabrikanten ontwerpen deze koelkasten met het oog op de beperkte ruimte in een auto, zodat ze slim en compact zijn vormgegeven.

Daarnaast beschikken de meeste auto koelkasten over een 12V kabel met aanzienlijke lengte, vaak tot wel 3 meter. Dit betekent dat je de koelkast zelfs in de kofferbak van je auto kunt plaatsen. Door hem aan te sluiten op de 12V aansluiting, kun je tijdens tussenstops genieten van heerlijk gekoeld eten en drinken.

Hoe selecteer je de beste auto koelkast?

Heb je interesse om de beste auto koelkast aan te schaffen? Denk dan goed over onderstaande vragen na.

Bij het kiezen van een auto koelkast zijn er verschillende belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

 1. Gebruiksdoel: Bedenk waar en hoe je de auto koelkast wilt gebruiken. Is het alleen voor in de auto, of wil je deze ook op andere locaties kunnen gebruiken? In dat geval is een auto koelkast met een 230V stekker handig.
 2. Afmetingen: Denk na over de gewenste grootte van de auto koelkast. Hoeveel flessen of blikjes wil je koelen? De bovenstaande modellen laten zien dat er diverse inhoudsmaten beschikbaar zijn.
 3. Functies: Bepaal welke functies voor jou belangrijk zijn. Wil je bijvoorbeeld een verwarmingsfunctie? Of de mogelijkheid om de koeltemperatuur zelf in te stellen?
 4. Portabiliteit: Als je de auto koelkast vaak mee wilt nemen, kies dan voor een model met een handige handgreep en eventueel wieltjes voor gemakkelijk transport.
 5. Budget: Stel een budget vast voor de auto koelkast. Het is de moeite waard om iets meer te investeren voor een koelkast die perfect aansluit op je behoeften en van goede kwaliteit is.

Door deze overwegingen zorgvuldig te maken, kun je de beste auto koelkast vinden die aan al je wensen voldoet.

Is een auto koelkast een aanwinst?

Een auto koelkast is een uiterst handig accessoire, vooral wanneer je op vakantie gaat naar een warm land. Het stelt je in staat om onderweg gekoelde drankjes en etenswaren bij de hand te hebben, wat het reizen aanzienlijk comfortabeler maakt. De hierboven genoemde 7 modellen zijn daarom van harte aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *