360-graden camera’s: Top 4 beste keuzes vergeleken.

Het is duidelijk dat de camera-industrie niet heeft stilgestaan, gezien het diverse aanbod aan camera’s. Tegenwoordig heb je zelfs de keuze voor een indrukwekkende 360 graden camera.

Deze camera vormt eigenlijk een verbeterde versie van de 180 graden camera, omdat een 360 graden camera een volledig panoramisch beeld om zich heen vastlegt.

Dankzij het brede gezichtsveld van de 360 graden camera zijn er vele voordelen te behalen. Een extra pluspunt is dat deze camera in diverse situaties ingezet kan worden.

Of het nu gaat om het beveiligen van je woning met een complete cameraset, of het gebruik ervan in een vrachtwagen of op een motor, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit artikel zal de veelzijdigheid van de 360 graden camera toelichten aan de hand van de beste producten voor verschillende toepassingen.

Voor elke specifieke gebruikssituatie hebben we gezocht naar de beste optie. Hieronder delen we graag onze uitgebreide bevindingen met jou.

Inhoudsopgave

 • Dit zijn de topkeuzes voor 360-graden camera’s
 • Waarvoor kun je een 360-graden camera inzetten?
 • De voordelen van een 360-graden camera
 • 180-graden camera versus 360-graden camera!

Voordat je een 360 graden camera aanschaft, is het belangrijk om goed na te denken over het beoogde gebruik.

Wat is de specifieke reden voor de aanschaf van een 360 graden camera? En waar ben je van plan de camera te gebruiken?

Zodra je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kun je gericht kijken naar de onderstaande modellen.

De volgende opties zijn volgens onze test de beste 360 graden camera’s. We bespreken per camera waarom wij van mening zijn dat dit de beste keuze is en welke voordelen deze camera biedt.

We zullen onder andere ingaan op wat de beste 360 graden camera voor thuisgebruik is en welke het meest geschikt is voor in de auto.

Hier zijn de aanbevolen keuzes voor 360-graden camera’s:

 1. Beste buitencamera 360 graden – Looki 360PRO Beveiligingscamera

Ben je op zoek naar een hoogwaardige 360 graden camera voor gebruik buitenshuis? Wil je met deze camera bijvoorbeeld inbrekers afschrikken of altijd een oogje in het zeil kunnen houden?

In dat geval raden wij de Looki® 360PRO Beveiligingscamera aan.

Dankzij deze camera hoef je niets meer te missen rondom je huis. Met een indrukwekkend bereik van 360 graden heb je volledig zicht op je omgeving.

Daarnaast speelt de Full HD 1080P camera een cruciale rol. Deze camera legt alles haarscherp vast, waardoor je de beelden later gedetailleerd kunt bekijken.

Je hebt ook optimale controle over deze camera. Met de bijbehorende app kun je de camera eenvoudig bedienen.

Wil je de camera iets anders richten? Pak gewoon je smartphone erbij, open de app en pas de camera naar wens aan.

Zelfs in het donker levert deze beste buitencamera 360 graden uitstekend beeld. Dit is te danken aan de eerder genoemde Full HD resolutie, evenals aan handige extra functies.
Zo is deze buitencamera voorzien van 3 nachtstanden en van 12 infrarood lampen. Hiermee ben je óók in het donker van haarscherp beeld verzekerd.

Ideaal is ook dat deze camera over bewegingsdetectie beschikt. Op het moment dat de camera iets in je tuin opmerkt, stuurt de camera een bericht naar je telefoon.

De beelden worden bovendien opgeslagen, zodat je deze later terug kunt kijken.

Het opslaan van de beelden kan op twee manieren: in de cloud of op een SD kaart. Je krijgt bij aanschaf in ieder geval direct een 32 GB SD kaart geleverd. En dit allemaal voor een bedrag van slechts 89 euro.

Er bestaan volgens ons weinig betere beveiligingscamera’s met een dergelijk prijskaartje!

Voordelen:

 • 360 graden beeld
 • Haarscherp beeld in het licht en donker
 • Via de app te besturen
 • Met gratis 32 GB SD kaart
 • Inclusief bewegingsdetectie
 • IP66 certificering

Nadelen:

 • Moeilijk aan te sluiten op elektriciteit

De Looki 360PRO Beveiligingscamera biedt een uitstekende 360 graden dekking en levert scherpe beelden, zowel overdag als ’s nachts. Met de handige app heb je volledige controle over de camera. Daarnaast biedt de camera bewegingsdetectie en verschillende opslagopties. Het enige nadeel kan zijn dat de installatie mogelijk wat uitdagend kan zijn bij het aansluiten op elektriciteit.

 1. Beste 360 graden camera voor in de auto (dashcam) – Nordväl DC101 1CH Full HD LCD Dashcam

Als je alles op de weg goed wilt vastleggen, heb je een hoogwaardige dashcam nodig. Hoewel er geen echte 360-graden dashcams beschikbaar zijn vanwege technologische beperkingen, biedt de Nordväl DC101 1CH Full HD LCD Dashcam een slimme oplossing.

Deze dashcam heeft een indrukwekkende kijkhoek van 170 graden. Door twee van deze dashcams te installeren, voor- en achterin de auto, kun je bijna een 360-graden beeld nabootsen.

Het ophangen van deze dashcams is eenvoudig. Plaats één dashcam op de voorruit en de andere op de achterruit. Hierdoor heb je een uitstekend zicht rondom je auto. In geval van een incident op de weg, leggen deze dashcams onmiddellijk het benodigde bewijsmateriaal vast.

Ze doen dit op een voortreffelijke manier, dankzij hun scherpe camera, parkeermodus en G-sensor. De G-sensor detecteert automatisch een aanrijding en zorgt ervoor dat de huidige beelden veilig worden opgeslagen in een beveiligde map, om ervoor te zorgen dat ze nooit verloren gaan.

De scherpe camera levert Full HD opnames. Als er onverhoopt iets op de weg gebeurt, zullen deze camera’s dit gedetailleerd vastleggen.

Door te kiezen voor twee dashcams, dek je alle mogelijke risico’s volledig af. Dit maakt het een echte aanrader voor in de auto!

Voordelen:

 • Uitstekende kijkhoek
 • Inclusief G-sensor
 • Full HD opnames
 • Parkeermodus inbegrepen
 • Wordt geleverd met een 32 GB SD-kaart
 • Eenvoudig te installeren

Nadelen:

 • Biedt geen volledig 360-graden beeld

De Nordväl DC101 1CH Full HD LCD Dashcam biedt een breed gezichtsveld en belangrijke functies zoals een G-sensor en parkeermodus. Met twee van deze dashcams kun je een uitstekende dekking rondom je auto creëren. Let wel op dat het geen volledig 360-graden beeld biedt, maar het is een solide keuze voor het vastleggen van wat er op de weg gebeurt.

 1. Beste 360 camera met wifi – AyeCam 360PRO

Als je om welke reden dan ook een 360 graden camera met wifi voor buiten zoekt, zijn zowel de Looki 360Pro als de AyeCam 360PRO goede opties. De AyeCam is opvallend goed uit onze test naar voren gekomen en biedt talloze voordelen.

Deze AyeCam 360 graden camera met wifi voor buiten heeft verschillende sterke punten:

Allereerst beschikt de camera over een ingebouwde bewegingssensor. Op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd, ontvang je direct een melding. Met de wifi-ontvanger hoef je je geen zorgen te maken over storingen of onderbrekingen.

Een bijzonder handig kenmerk is dat je deze camera draadloos kunt gebruiken. Dit betekent dat je geen gedoe hebt met stroomkabels. Bovendien gaat de batterij erg lang mee.

De bediening van de camera is een fluitje van een cent; hiervoor gebruik je de speciale Aye App op je telefoon.

De beelden die deze camera vastlegt zijn ook nog eens haarscherp. Je kunt genieten van HD 1808P beeldkwaliteit, inclusief nachtzicht. Dit betekent dat je zowel in het donker als in het licht een perfect zicht hebt op alles rondom je huis.

Als je deze 360 graden camera met wifi binnen wilt gebruiken, is dat ook mogelijk. Veel kopers gebruiken de camera bijvoorbeeld als een soort babyfoon.

Voordelen:

 • 360 graden zicht en te bedienen via de app
 • Draadloos te installeren
 • HD videokwaliteit
 • Voorzien van bewegings- en geluidsdetectie
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten

Nadelen:

 • Batterij heeft een beperkte levensduur

De AyeCam 360PRO is een veelzijdige camera met een breed scala aan handige functies, waaronder bewegings- en geluidsdetectie. De draadloze installatie en scherpe beeldkwaliteit maken het een uitstekende keuze voor zowel binnen als buiten. Houd er wel rekening mee dat de batterijduur beperkt is.

 1. Beste professionele 360 graden camera – Insta360 One RS Twin editie

Als je op zoek bent naar een 360 graden camera voor professioneel gebruik, dan is de Insta360 One RS Twin editie een uitstekende keuze volgens onze test.

Wat deze camera echt onderscheidt, is de unieke samenstelling. Deze camera bestaat namelijk uit 3 verwisselbare onderdelen, waaronder verschillende lenzen. Hierdoor kun je zowel 360 graden video’s opnemen als in 4K wide angle filmen, wat een enorme veelzijdigheid biedt voor professionele toepassingen.

Als professional wil je unieke en creatieve video’s maken, en deze camera ondersteunt je daar absoluut in. De beeldkwaliteit is uitstekend, de bediening is intuïtief en je hebt tal van mogelijkheden tot je beschikking.

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om de 360 graden camera te koppelen aan de Snap Wizard app. Hiermee kun je de beelden direct bewerken en indien gewenst direct delen op sociale media.

Voordelen:

 • Compatibel met verschillende lenzen
 • Mogelijkheid om zowel in 360 graden als in 4K wide angle te filmen
 • Intuïtieve bediening
 • Koppelbaar met de Snap Wizard app voor directe bewerking en delen
 • Haarscherpe beelden
 • Volledig waterdicht
 • Inclusief wifi
 • Beeldstabilisatie inbegrepen

Nadelen:

 • Relatief hoge prijs

Waarvoor kun je een 360-graden camera inzetten?

De Insta360 One RS Twin editie biedt een indrukwekkende veelzijdigheid en uitstekende beeldkwaliteit, waardoor het een topkeuze is voor professionele toepassingen. Het enige nadeel kan de hogere prijs zijn, maar voor professionals die streven naar hoogwaardige resultaten, kan dit de investering waard zijn.

De voordelen van een 360-graden camera zijn veelzijdig en kunnen in verschillende situaties van pas komen:

 1. In de auto: Een 360-graden camera in de auto legt nauwkeurig vast wat er om je heen gebeurt. Dit is bijzonder handig bij een eventuele aanrijding of bij het weerleggen van onterechte claims.
 2. Bij je woning: Beveiligingscamera’s voor buiten met een 360 graden bereik stellen je in staat om alles rondom je woning perfect in de gaten te houden. Dit biedt een geruststellend gevoel van veiligheid.
 3. Om actie vast te leggen: Voor het vastleggen van actiemomenten zijn speciale 360 graden camera’s zoals de Insta360 en de GoPro ontwikkeld. Ze zijn ideaal voor het vastleggen van dynamische situaties.

De voordelen van een 360-graden camera

Een belangrijk voordeel van een 360 graden camera is de veelzijdigheid. Het kan in verschillende situaties worden gebruikt en biedt een brede toepasbaarheid.

Een ander voordeel is de ruime keuze aan camera’s. Of je nu een draadloze IP-camera aan je huis wilt bevestigen of een andere variant nodig hebt, er zijn veel opties beschikbaar.

Daarnaast biedt een 360 graden camera de perfecte kijkhoek. Het filmt niet slechts één zijde, maar bestrijkt alle zijden. Dit is vooral handig bij woningen, omdat je met één camera de hele omgeving rondom je woning in de gaten kunt houden.

Bovendien biedt een goede 360 graden camera een uitstekende beeldkwaliteit. Dit geldt vooral voor de eerder genoemde modellen, die haarscherpe beelden produceren. Hierdoor kun je de opgenomen beelden achteraf nauwkeurig bekijken, wat van groot belang kan zijn.

180-graden camera versus 360-graden camera!

Wanneer het gaat om de keuze tussen een 180 graden camera en een 360 graden camera, is het cruciaal om te overwegen wat je precies wilt vastleggen. Een 360 graden camera is ideaal als je een groot deel van de omgeving wilt registreren. Een 180 graden camera kan echter voldoende zijn als je bijvoorbeeld alleen de achterkant van je tuin wilt vastleggen.

Over het algemeen biedt een 360 graden camera meer veelzijdigheid, handigheid en mogelijkheden. Niettemin, de keuze hangt af van je specifieke behoeften en wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *