Op zoek naar een vogelhuisje met camera? Ontdek hier de beste nestkast camera’s!

Zie je regelmatig vogels in je tuin en ben je nieuwsgierig naar de verschillende soorten?

Dan is het een goed idee om een vogelhuisje met camera te installeren. Met behulp van zo’n nestkast camera kun je scherpe beelden van de vogels vastleggen.

Hierdoor kun je niet alleen de diverse vogelsoorten identificeren, maar ook genieten van de pracht van deze vogels.

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om de beste nestkast camera aan te schaffen. We helpen je graag op weg bij het vinden van de beste vogelcamera.

Belangrijk om te weten: er zijn twee soorten camera’s beschikbaar.

Allereerst kun je kiezen voor een vogelhuisje met geïntegreerde camera. Dit betreft een vogelhuisje waarin de camera is ingebouwd.

Daarnaast kun je opteren voor een losse camera die je buiten kunt bevestigen. Met deze camera kun je vervolgens het vogelhuisje in beeld brengen.

Inhoudsopgave

  • Top Vogelhuisjes met Camera
  • Beste Afzonderlijke Vogelhuis Camera’s
  • Hoe je het Beste Vogelhuisje met Camera of Nestkast Camera Kunt Vinden

Top Vogelhuisjes met Camera

Onze voorkeur gaat absoluut uit naar een camera die in een vogelhuisje geïntegreerd zit. Oftewel; een vogelhuis met ingebouwde camera.

Het aanbod hiervan is behoorlijk divers. Net zoals bij een wildcamera voor dieren heb je de keus uit heel veel varianten.

Graag maken wij de zoektocht zo makkelijk mogelijk voor je. Wij hebben namelijk alvast de drie beste vogelhuisjes met camera voor je geselecteerd!

Nestkastje Live Groot

Ben je op zoek naar een geschikt vogelhuisje met camera? Kijk dan eens naar dit grote vogelhuisje met een geïntegreerde camera.

Deze camera zit op de beste manier weggewerkt, waardoor je ‘m nagenoeg niet ziet zitten. Ondertussen maakt de wifi-camera wel haarscherpe opnames van de vogels.

Dit vogelhuisje ziet er strak uit, is van FSC-gecertificeerd hout gemaakt en heeft een invliegopening van 32 mm. Mocht je graag een kleinere invliegopening willen, kun je de ring van 28 mm monteren.

Verder is het handig dat dit een wifi-camera betreft, maar voor een goede werking heb je wel een stabiele wifi verbinding nodig.

Nestkastje Live Broedblok valkparkiet Vogelhuis met camera

Speciaal voor vogels zoals parkieten en kakariki’s heeft Nestkastje Live een vogelhuisje met camera ontwikkeld.

Dit vogelhuisje is speciaal ontworpen qua afmetingen om aan de behoeften van deze vogels te voldoen. De plaatsing van de camera in het vogelhuisje is ook zorgvuldig afgestemd.

Met dit nestkastje met camera bied je vogels niet alleen een veilige plek, maar kun je ook haarscherpe opnames maken. De camera is van hoge kwaliteit en maakt via een wifi-verbinding verbinding met je smartphone. Hierdoor kun je live meekijken met wat er in het vogelhuisje gebeurt.

Beste Afzonderlijke Vogelhuis Camera’s

Als je liever geen vogelhuisje met camera en wifi wilt aanschaffen, bijvoorbeeld omdat je al een geschikt vogelhuisje in je tuin hebt, dan kun je kiezen voor een losstaande camera voor je vogelhuisje of een mini wifi-camera voor buiten.

Onze voorkeur gaat uit naar de tweede optie. Met een mini wifi-camera voor buiten geniet je van veel gebruiksgemak en kun je ook scherpe opnames maken. Dankzij de wifi-verbinding kun je direct toegang krijgen tot de beelden van de vogelhuiscamera.

We hebben ook de beste losstaande vogelhuiscamera’s onderzocht en een top 3 samengesteld van geweldige opties.

PIXMY – Smart Spy Camera

Wil je de vogels in je tuin goed in de gaten houden? Schaf dan een goed vogelhuisje aan en hang in dat huisje deze PIXMY Smart Spy camera op.

Deze camera is bijzonder klein en valt daardoor voor de vogels niet op. De camera maakt haarscherpe beelden, waardoor je duidelijk ziet met wat voor vogels je in je je tuin te maken hebt.

Verder beschikt deze spy camera over een 128 GB SD kaart, over een makkelijke bediening en over een lange accuduur.

Op het moment dat deze camera leeg is, laad je ‘m middels de meegeleverde oplaadkabel snel op.

Simons Spy Camera

Geef je liever niet al te veel geld aan de mini wifi camera voor buiten uit? Check dan de Simons Spy Camera.

Deze spy camera is bijzonder compact, levert 1080p beeld af en is makkelijk op te hangen. Bovendien betaal je voor deze spy camera nog geen 3 tientjes.

Deze spy camera hang je makkelijk in het vogelhuisje op. Vervolgens geniet je van de beeldhoek van 150 graden en de bijbehorende app.

Middels deze app kijk je vrolijk mee met de vogels in je vogelhuisje.

Ook als vogels zich in het donker in het vogelhuisje nestelen, biedt deze spy camera uitkomst. Met alle dank aan de nachtzicht functie.

Hoe je het Beste Vogelhuisje met Camera of Nestkast Camera Kunt Vinden

Er zijn twee manieren om vogels te observeren.

Heb je liever een vogelhuisje met camera of geef je de voorkeur aan een losse nestkast camera? Dat is de eerste vraag waar je goed over na moet denken.

Soort camera

Wat betreft het type camera, is het belangrijk om over beide opties na te denken.

Hier zijn de voordelen van beide opties kort samengevat:

Vogelhuisje met camera: De camera is op een uitstekende manier geïntegreerd in het vogelhuisje. Hierdoor valt de camera niet op, en je bent in één keer klaar met de aankoop. Vooral als je nog geen vogelhuisje in je tuin hebt, is dit de beste optie.

Losse nestkast camera: Een losse nestkast camera met wifi is veelzijdig inzetbaar. Je kunt zelf bepalen waar je de camera ophangt en hoe je de camera gebruikt. Veel van deze camera’s worden geleverd met een bijbehorende app. Via deze app kun je het vogelhuisje perfect in de gaten houden.

Beide opties hebben zeker hun voordelen.

Als je de voorkeur geeft aan een losse nestkast camera, kies dan niet voor een beveiligingscamera voor buiten, maar ga voor een spycam.

Spycams nemen haarscherpe beelden op en zijn ongelooflijk klein. Hierdoor vallen ze niet op voor vogels en zijn ze ook eenvoudig in het vogelhuisje te plaatsen.

Handige functies

Als je de voorkeur geeft aan een losse nestkast camera, is het belangrijk om goed op de functies te letten.

Een brede kijkhoek is bijvoorbeeld erg handig. Hoe breder de kijkhoek, hoe meer van het vogelhuisje je in beeld hebt. Hierdoor kun je de vogels in het huisje perfect in de gaten houden.

Een nachtzicht functie is ook een geweldige toevoeging. Deze functie zorgt voor goed zicht in het donker, wat vooral handig is omdat sommige vogels actief zijn tijdens de nacht.

Daarnaast is de aanwezigheid van bewegingsdetectie een handige functie. Zodra er beweging in het vogelhuisje wordt gedetecteerd, ontvang je een melding. Via de app kun je dan direct meekijken met de vogels.

Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een spycamera met app. Met de app kun je de vogels nog beter observeren, volledig live en zonder beperkingen.

Wifi verbinding

Om de vogels in het huisje goed in de gaten te kunnen houden, heb je een stabiele wifi verbinding nodig. Dit geldt zowel voor een losse nestkast camera als voor een vogelhuisje met camera.

Houd daarom rekening met de plaatsing van het huisje. Hoe verder het huisje van je woning is, hoe minder stabiel de wifi verbinding waarschijnlijk zal zijn.

Het kan ook verstandig zijn om verbeteringen aan de wifi verbinding door te voeren.

Let goed op de beeldkwaliteit

Een goede beeldkwaliteit is essentieel als je vogels wilt observeren. Kies daarom voor een camera met minimaal 1080p beeldkwaliteit voor haarscherpe beelden.

Als je hoopt om vogels in 4K resolutie te bekijken, dan is dat helaas niet mogelijk met een spycamera. Dergelijke hoge resoluties zijn meestal voorbehouden aan grotere beveiligingscamera’s.

Afmetingen van de camera

Houd rekening met de afmetingen van de camera en zorg ervoor dat deze past bij de grootte van je vogelhuisje. Als je een losse wifi-camera voor buiten gebruikt, moet deze geschikt zijn voor de afmetingen van het huisje.

Als je liever een vogelhuisje met geïntegreerde camera wilt, hoef je je geen zorgen te maken over de afmetingen. De camera is al volledig geïntegreerd in het huisje.

Let op een eventuele microfoon

Als je ook wilt kunnen luisteren naar de vogels in het huisje, zorg er dan voor dat de camera een ingebouwde microfoon heeft.

Hoewel de meeste camera’s een microfoon hebben, is dit niet altijd het geval. Controleer dus of de camera is uitgerust met een microfoon.

Kijk kritisch naar de kwaliteit

Ons advies is om kritisch naar de kwaliteit van de camera te kijken. Zeker als je een kleine spy camera koopt, moet je heel kritisch naar de kwaliteit kijken.

Zo is het wenselijk dat de camera tegen alle weersomstandigheden bestand is.

De ervaring leert alleen dat dit niet altijd het geval is. Veel camera’s zijn bijvoorbeeld wel tegen de zon bestand, maar niet tegen (extreme) kou.

Aangezien we daar in ons land ook wel eens mee te maken hebben, geniet je mogelijk niet al te lang van een goedkope spy camera.

Durf daarom net iets meer geld te investeren in de beste camera voor in je vogelhuisje. En probeer ook te kiezen voor een camera die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Dergelijke camera’s zijn in de basis wél bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de nestkast camera van de Vogelbescherming.

Kijk goed naar de plaatsing van de camera
Eerder in dit artikel hebben we al aangegeven dat je goed naar de afmetingen van de camera moet kijken. Ons advies is om ook goed naar de plaatsing van de camera te kijken.

Je kunt de camera in het vogelhuisje plaatsen, maar hier moet je dan wel voldoende ruimte voor hebben. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de camera op een net iets andere plek te hangen.

Let daarbij wel goed op of de camera wel naar binnen schijnt. Je wilt immers de vogels vooral ín het vogelhuisje in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *