Smartwatch met zuurstofmeter: De 3 beste smartwatches met saturatiemeter

Een smartwatch met een saturatiemeter opent een wereld van mogelijkheden. Je profiteert van alle functies van een smartwatch en krijgt tegelijkertijd nauwkeurig inzicht in het zuurstofgehalte in je bloed.

Met een kwalitatieve smartwatch met zuurstofmeting leid je een gezond, plezierig en zorgeloos leven.

Als je daarom op zoek bent naar een slim horloge met saturatiemeter, raden wij je graag aan te kiezen uit de onderstaande drie varianten.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste smartwatches met saturatiemeter zijn.

Inhoudsopgave

 • Onze drie beste smartwatches met saturatiemeter
 • Welke smartwatch met zuurstofmeter past het beste bij jou?

Onze drie beste smartwatches met saturatiemeter

Het belang van een nauwkeurige saturatiemeter mag niet worden onderschat. Gelukkig zijn deze te vinden in de beste smartwatches. Hieronder vind je onze topkeuzes:

Beste smartwatch met saturatiemeter – Samsung Galaxy Watch4 Classic

De Samsung Galaxy Watch4 Classic is naar onze mening momenteel de beste keuze. Niet alleen biedt deze smartwatch een nauwkeurige saturatiemeting, maar hij levert ook vele andere nauwkeurige metingen.

Dit horloge kan bijvoorbeeld je hartslag nauwkeurig meten. Dit maakt het ook een uitstekende ECG smartwatch. Daarnaast geeft deze smartwatch inzicht in je bloeddruk, wat normaal gesproken alleen mogelijk is met een aparte bloeddrukmeter. Al deze gegevens zijn toegankelijk via de Samsung Health Monitor app.

De Samsung Galaxy Watch4 Classic is veelzijdig in gebruik. Het is een verlengstuk van je smartphone en is ook uitstekend geschikt tijdens het sporten. Het horloge is geschikt voor diverse sporten en komt standaard met een breed scala aan apps. Je kunt aanvullende apps downloaden via de Google Play Store.

Voordelen:

 • Nauwkeurige saturatiemeting
 • Metingen van bloeddruk en hartslag
 • Geschikt voor tijdens het sporten
 • Ideale uitbreiding van je smartphone
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Handige draaibare bezel

Nadelen:

 • Alleen compatibel met Android smartphones
 • Wordt standaard geleverd zonder oplader

Beste Apple smartwatch met saturatiemeter – Apple Watch Series 7 41mm

De Apple Watch Series 7 41mm is de ultieme keuze voor iPhone-gebruikers die hun functionaliteit willen uitbreiden met een geavanceerde smartwatch. Deze smartwatch is niet alleen de beste binnen de Apple-serie, maar blinkt vooral uit in zijn nauwkeurige saturatiemeting.

De saturatiemeter van dit horloge werkt buitengewoon precies. Hiermee krijg je direct inzicht in het zuurstofgehalte in je bloed, en blijf je goed geïnformeerd over andere belangrijke gezondheidsindicatoren. Bovendien biedt dit horloge een nauwkeurige hartslagmeting, wat een essentiële gezondheidsmaatstaf is.

Een uniek kenmerk van de Apple Watch Series 7 is de VO2 max meting. Hoewel dit niet direct een zuurstofmeting is, geeft het wel inzicht in de maximale zuurstofopname in je bloed. Een hogere maximale zuurstofopname duidt op een betere conditie.

Het horloge is niet alleen functioneel, maar heeft ook een prachtig design met een ruim en goed afleesbaar scherm. Het is voorzien van een handig digitaal toetsenbord om berichten te beantwoorden, en is volledig aanpasbaar naar eigen voorkeur.

De installatie van apps is eenvoudig via de Apple App Store, en een handig extraatje is de mogelijkheid tot contactloos betalen met de Apple Watch Series 7.

Voordelen:

 • Uiterst nauwkeurige zuurstofmeting
 • Precieze VO2 max meting voor inzicht in conditie
 • Prachtig design met groot scherm
 • Digitaal toetsenbord voor berichten
 • Volledig aanpasbaar en uitbreidbaar
 • Snel oplaadbaar

Nadelen:

 • Alleen compatibel met Apple smartphones
 • Geen oplader meegeleverd

Beste goedkope smartwatch met saturatiemeter – Fitbit Sense

Dit horloge biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en kost slechts € 244,95 . Dit is buitengewoon redelijk gezien de uitgebreide functionaliteiten. De nauwkeurige saturatiemeter is slechts één van de vele voordelen van dit horloge.

Met dit horloge werk je actief aan een gezondere levensstijl. Het meet een scala aan belangrijke gezondheidsparameters, zoals zuurstofgehalte, hartslag en stressniveau. Op basis van deze metingen kun je eenvoudig je levensstijl aanpassen, wat alleen maar ten goede komt aan je gezondheid.

Een handig aspect is dat deze smartwatch fungeert als een verlengstuk van je smartphone. Hierdoor ontvang je alle inkomende oproepen direct op je pols. Daarnaast maakt Fitbit Pay contactloos betalen mogelijk, wat extra gemak biedt.

Wat het design betreft, onderscheidt dit horloge zich door zijn bescheiden formaat in vergelijking met de eerder besproken modellen. De vorm van het beeldscherm zorgt voor een compactere uitstraling.

Voordelen:

 • Aantrekkelijke prijs
 • Ondersteuning bij het nastreven van een gezondere levensstijl
 • Nauwkeurige meting van hartslag en zuurstofniveau
 • Monitort slaap en stressniveau
 • Stijlvol design
 • Ingebouwde contactloze betaalmogelijkheid
 • Ontvangt inkomende berichten

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle Huawei smartphones
 • Minder uitgebreid in vergelijking met sommige andere smartwatches

Welke smartwatch met zuurstofmeter past het beste bij jou?

Overweeg je de aanschaf van een smartwatch met een zuurstofmeter? Het is verstandig om vooraf je wensen goed in kaart te brengen.

Het is belangrijk om goed na te denken over het beoogde gebruik van de smartwatch. Wat zijn de specifieke redenen om er een aan te schaffen? Overweeg wanneer je de smartwatch voornamelijk wilt dragen en wanneer het cruciaal is om inzicht te hebben in het zuurstofgehalte in je bloed.

Naast de zuurstofmeting biedt een smartwatch met een saturatiemeter vaak ook aanvullende functies. Sommige geavanceerde modellen meten bijvoorbeeld ook je hartslag, bloeddruk en stressniveau. Het is verstandig om te overwegen welke van deze extra functies belangrijk voor je zijn.

Compatibiliteit met je smartphone is een andere cruciale factor. Niet elke smartwatch werkt naadloos samen met elke smartphone. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat de smartwatch compatibel is met het type smartphone dat je gebruikt. Hierdoor kun je de smartwatch optimaal benutten in combinatie met je telefoon.

Als je een iPhone hebt, is de keuze meestal vrij eenvoudig en kom je vaak uit op een Apple Watch. Hetzelfde geldt voor Samsung smartphones. Er zijn echter ook smartwatches die compatibel zijn met zowel Apple als Samsung smartphones, waardoor je meer keuzemogelijkheden hebt.

Het is van belang om aandacht te besteden aan het type zuurstofmeting dat een smartwatch biedt. Er zijn verschillende soorten metingen die een smartwatch kan uitvoeren. Bijvoorbeeld, de SpO2-meting meet daadwerkelijk het zuurstofgehalte in je bloed, wat waardevolle gezondheidsinformatie oplevert.

Sommige fabrikanten voegen ook een VO2 max-meting toe. Deze meting biedt inzicht in het maximale zuurstofverbruik van je lichaam per minuut, wat belangrijke informatie geeft over je conditie. Het is daarom nuttig om te overwegen welk type zuurstofmeting voor jou het meest relevant is bij het kiezen van een smartwatch met saturatiemeter.

Bij het kiezen van een smartwatch is het belangrijk om goed naar het design te kijken. Het design van de smartwatch moet aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. Let daarom op de vormgeving, de afmetingen en de kleuren van het horloge. Kies een design dat bij jou past en waar je blij van wordt.

Daarnaast is het essentieel om te letten op de prijs-kwaliteitsverhouding. Het wordt aangeraden om te investeren in een smartwatch van een gerenommeerd A-merk. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbare metingen, waaronder de saturatiemeter. Hoewel horloges van deze merken doorgaans wat duurder zijn, is het de investering waard. Stel voor jezelf een budget vast, maar vermijd onnodig bezuinigen. Een goede smartwatch met saturatiemeter biedt namelijk voordelen die van onschatbare waarde zijn voor je gezondheid en welzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *