Beste draadloze muis voor laptop en computer? De Top 6!

Ben je op zoek naar een kwalitatieve draadloze muis voor je laptop of computer? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben namelijk voor jou de beste volledig draadloze muizen gezocht en beoordeeld op basis van de belangrijkste criteria.

Inhoudsopgave

  • Een leeg bureau met een draadloze muis
  • Wat zijn je beste keuzes?
  • Besparen in het lagere prijssegment
  • Een draadloze muis uit het goedkopere of duurdere segment?
  • Waar kun je een draadloze muis kopen?

Een leeg bureau met een draadloze muis

Een draadloze muis biedt het voordeel van geen kabels die over je bureau liggen. Deze muis maakt direct verbinding met je laptop of pc, via een USB-ontvanger of een Bluetooth-verbinding. Voor een Bluetooth-muis zonder USB-ontvanger moet de ontvangende laptop of pc zelf Bluetooth-mogelijkheden hebben, wat tegenwoordig vaak het geval is.

Wat zijn de beste opties?

Hieronder gaan we in op de beste draadloze muizen, op basis van verschillende criteria.

Beste compacte draadloze muis:

Bij de aankoop van een draadloze muis is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je hand. Een muis kan groot of klein zijn. Als je grote handen hebt, kan een kleine draadloze muis minder comfortabel zijn om mee te werken, en is dit ergonomisch minder verantwoord.

Voor incidenteel gebruik is een kleine draadloze muis echter geen probleem. Zo’n klein model kun je bijvoorbeeld handig meenemen met je laptop voor onderweg.

Laten we eens kijken naar de beste draadloze muis die ook compact is. Hiermee bedoelen we een draadloze muis van ongeveer 10 centimeter lang of iets korter. Het is handig om deze begrenzing te maken, omdat het woord ‘compact’ voor verschillende formaten wordt gebruikt.

Bijvoorbeeld de SteelSeries Prime Mini Draadloze Gaming Muis. Dit is een draadloze muis uit het hogere segment, met een prijs boven de 100 euro. Hij functioneert perfect, maar is wel iets langer dan 12 centimeter.

Beste draadloze muis in bureauformaat

Naast de compacte muizen in het hogere segment, kijken we nu naar de standaard draadloze muizen voor op het bureau.

Zoals eerder genoemd, biedt het gebruik van draadloze muizen het voordeel van het vermijden van kabels op je bureau. Er is een ruime keuze beschikbaar.

Laten we eerst eens kijken naar de beste draadloze muis met Bluetooth voor Apple gebruikers. Hier komen we al snel uit bij de Apple Magic Mouse 2.

Deze hoogwaardige muis is de ultieme draadloze muis voor de MacBook of andere Apple PC. Hij is specifiek ontworpen om naadloos met Apple producten te werken en is niet compatibel met computers die op Microsoft Windows draaien.

De draadloze muis is eenvoudig oplaadbaar, waardoor je geen nieuwe batterijen hoeft te gebruiken.

Voor Microsoft computers

De meeste computermuizen werken goed met Microsoft. In onze review verdient de draadloze muis van Logitech met recht de titel ‘beste Bluetooth muis’.

De Logitech MX Master 3 Draadloze Muis met Bluetooth en USB-ontvanger werkt zeer nauwkeurig, tot op de pixel. Hij functioneert op elke ondergrond en biedt de mogelijkheid om alle knoppen aan te passen naar je eigen voorkeur.

Hoewel deze Logitech muis niet bedoeld is voor gaming, is hij speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor. Hierdoor heeft hij een strak uiterlijk zonder felle kleuren.

Het elektromagnetische scrollwiel zorgt voor een uiterst nauwkeurige ervaring.

De muis is draadloos en oplaadbaar. Slechts één minuut snelladen staat gelijk aan drie uur gebruiksgemak. Om op te laden, sluit je de draadloze muis met een USB-C kabel aan op je computer. Deze benodigde kabel wordt gratis meegeleverd.

De MX Master heeft een ergonomisch ontwerp. Een nadeel hiervan is dat linkshandigen deze draadloze muis niet kunnen gebruiken.

Deze muis presteert uitstekend in een omgeving met Microsoft Windows, maar is ook volledig compatibel met Apple’s Mac OS. Hij kan moeiteloos worden aangesloten op een Chromebook.

Draadloze mini muis voor gaming

Laten we beginnen met het hogere segment. Hier vinden we de Razer Atheris Draadloze Optische Mini Gaming Muis, die iets meer dan 70 euro kost.

Zoals de naam al aangeeft, is dit in feite een muis ontworpen voor gaming. Hierdoor biedt hij extra stabiliteit. Bovendien maakt deze muis draadloos contact op 2 batterijen die maar liefst 350 uur meegaan.

De verbinding werkt op 2,4 GHz, wat betekent dat interferentie door andere apparaten zelden zal voorkomen. Bovendien kan deze muis ook als de beste Bluetooth muis worden gebruikt.

Je hebt namelijk de keuze tussen de 2,4 GHz verbinding en de Bluetooth verbinding. Als je voor 2,4 GHz kiest, steek je de bijbehorende ontvanger simpelweg in de USB-ingang van je laptop of pc.

Oplaadbare muis voor op kantoor

Ook de Logitech MX Anywhere 3 verdient een plek als beste draadloze muis in onze lijst.

In tegenstelling tot de Razer-muis, is de Logitech MX Anywhere 3 niet specifiek ontworpen voor gaming. Dit maakt hem echter uitstekend geschikt voor dagelijks kantoorgebruik.

Het grote voordeel van deze draadloze muis van Logitech is dat hij oplaadbaar is. Het betreft namelijk een compacte draadloze muis met een USB-C aansluiting.

Een oplaadkabel wordt meegeleverd, waardoor je geen nieuwe batterijen in je draadloze muis hoeft te plaatsen. Opladen doe je eenvoudig via een USB-poort van je laptop of pc. Hierdoor hoef je geen apart oplaadstation op je bureau te hebben.

Je hebt ook hier de keuze om deze compacte muis draadloos te verbinden via 2,4 GHz of via een Bluetooth verbinding.

Besparen in het lagere prijssegment

Als je geld wilt besparen, hoef je niet per se te kijken naar aanbiedingen of een Bluetooth muis en toetsenbord set. In het prijssegment van enkele tientjes of zelfs minder, kun je betrouwbare draadloze muizen vinden.

Meestal zijn dit geen draadloze muizen met Bluetooth, maar communiceren ze via een USB-ontvanger die je in je laptop of pc steekt.

In dit segment komt de Trust Mydo Stille Draadloze Muis naar voren. Deze kost slechts 11 euro en is geschikt voor gebruik met Microsoft, Apple en Chromebook.

Daarnaast is deze draadloze muis ook compatibel met Android, wat handig kan zijn als je tablet op dit besturingssysteem draait.

Deze muis, die zeer aantrekkelijk geprijsd is, is niet oplaadbaar. In plaats daarvan dien je af en toe de twee batterijen te vervangen.

De vormgeving maakt hem geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. In dit prijssegment is dit de beste draadloze muis voor gebruik onderweg.

Een draadloze muis uit het goedkopere of duurdere segment?

Zoals we in onze review hebben laten zien, is het aanbod van draadloze muizen behoorlijk uitgebreid.

Wanneer je naar het hogere prijssegment gaat, kun je een draadloze muis verwachten die stabieler en nauwkeuriger is. Bovendien biedt deze muis vaak de mogelijkheid tot Bluetooth communicatie.

Kies je voor het goedkopere segment, dan kun je al een draadloze muis vinden voor slechts 6 euro. Deze is meestal niet oplaadbaar en maakt alleen verbinding via de bijgeleverde USB-ontvanger voor je pc.

Als je geen al te hoge eisen stelt, voldoet zo’n voordelige draadloze muis vaak al prima.

Indien je meer functionaliteiten zoekt, is het de moeite waard om de specificaties van de genoemde muizen in het duurdere segment met elkaar te vergelijken.

Waar kun je een draadloze muis kopen?

Een computermuis met een maximale lengte van 10 centimeter is over het algemeen niet ergonomisch geschikt voor dagelijks gebruik. Echter, hij past wel heel gemakkelijk in je laptoptas.

De eerste beslissing die je zelf moet nemen, is waar je deze draadloze muis wilt aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld in een fysieke winkel zijn, zoals Coolblue, de HEMA, Action of Kruidvat.

Echter, je hebt ook de mogelijkheid om je draadloze muis online te bestellen bij deze winkels. Als je voor online winkelen kiest, kun je grote aanbieders zoals Bol.com en Coolblue overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *