Top 3 Drones zonder Camera Vergelijken

Absoluut, als je het geweldig vindt om met je drone rond te vliegen zonder gedoe over registratie en regelgeving, dan is een drone zonder camera een uitstekende keuze.

Een drone zonder camera biedt je de mogelijkheid om plezier te hebben zonder dat je online registratie nodig hebt, wat wel het geval is bij drones met camera.

Hier zijn enkele voordelen van het kiezen voor een drone zonder camera:

 1. Registratievrij vliegen: Geen gedoe met online registratie, je kunt direct aan de slag met vliegen.
 2. Geen zorgen over privacy: Omdat er geen camera aan boord is, hoef je je geen zorgen te maken over het per ongeluk vastleggen van beelden van anderen.
 3. Lichter gewicht en betere vliegprestaties: Drones zonder camera zijn vaak lichter en kunnen daardoor betere vliegprestaties leveren.
 4. Betaalbaarder: Over het algemeen zijn drones zonder camera iets betaalbaarder dan hun tegenhangers met camera.
 5. Focus op vliegplezier: Met een drone zonder camera kun je je volledig concentreren op het vliegen en het uitvoeren van trucjes.

Deze voordelen maken een drone zonder camera een uitstekende keuze voor wie puur plezier wil beleven aan het vliegen. In het volgende deel van het artikel zullen we je graag laten kennismaken met de drie beste drones zonder camera van dit moment.

Inhoudsopgave

 • De beste drie drones zonder camera
 • Waar moet je op letten bij de aanschaf van een drone zonder camera?

De beste drie drones zonder camera

Heb je interesse in een mini drone zonder camera? Prefereer je een grotere drone zonder camera? Of gaat je voorkeur uit naar een drone zonder camera die speciaal ontwikkeld is voor kinderen?

Bij het bekijken van het huidige aanbod kom je allerlei interessante drones tegen.

Hieronder geven we je graag wat meer informatie over de drie beste drones.

PROPEL Star Wars Drone

Als je op zoek bent naar een stoere en handige drone zonder camera, dan is deze drone van het merk Propel een uitstekende keuze.

Deze drone mag dan wel geen camera hebben, maar hij zit boordevol andere handige functies. Eén van de grootste pluspunten is de eenvoudige besturing. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de instelbare snelheid. Hierdoor kun je de snelheid aanpassen aan jouw niveau, waardoor je moeiteloos kunt manoeuvreren.

Wat deze drone nog specialer maakt, is de mogelijkheid om verschillende trucs uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een indrukwekkende ‘360 rol’ maken.

Een extra leuke feature is de mogelijkheid om deel te nemen aan een virtuele Star Wars wereld. Door de drone te koppelen aan je smartphone of tablet, kun je zelfs deelnemen aan een spannend spel.

Al met al biedt deze drone een geweldige ervaring zonder camera, maar het nadeel is dat de accuduur vrij beperkt is. Je kunt namelijk slechts 8 minuten vliegen op één acculading.

Voordelen:

 • Mogelijkheid om deel te nemen aan virtuele dronewedstrijden
 • Aanpasbare snelheid voor verschillende ervaringsniveaus
 • Aantrekkelijk design
 • Relatief eenvoudig te besturen
 • Inclusief automatische landingsfunctie
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen:

 • Beperkte vliegtijd van maximaal 8 minuten op één accolading

Gear2Play Infinity Drone

Titel: Betaalbare Kinderdrone van Gear2Play

Als je op zoek bent naar een betaalbare optie voor de beste drone zonder camera, dan is deze drone van het merk Gear2Play een uitstekende keuze.

Met een prijs van nog geen 30 euro zou je misschien niet veel verwachten, maar deze drone heeft ons positief verrast.

Het is belangrijk op te merken dat deze drone eigenlijk voornamelijk geschikt is voor kinderen. Als volwassene zul je snel merken dat deze drone mogelijk niet volledig aan je wensen voldoet. Voor kinderen daarentegen is dit een erg leuke drone.

De veelzijdigheid van deze drone is een groot pluspunt. Hij kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Voor indoor vluchten moet een kind uiteraard voorzichtig zijn, maar de drone beschikt over automatische stabilisatie en een automatische terugkeerfunctie om te helpen bij het behouden van controle.

Met deze drone kunnen verschillende trucjes worden uitgevoerd, zoals loops en schroeven, waardoor het speelplezier wordt vergroot.

Het prijskaartje van deze drone is zeer aantrekkelijk. Houd er echter rekening mee dat, net als de vorige drones, de maximale vliegtijd beperkt is tot 8 minuten op één acculading.

Voordelen:

 • Zeer betaalbaar geprijsd
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik
 • Aantrekkelijk design voor kinderen
 • Voorzien van automatische stabilisatie en terugkeerfunctie
 • Mogelijkheid om trucjes uit te voeren

Nadelen:

 • Beperkte vliegtijd van maximaal 8 minuten op één accolading

Drone D12

Deze op afstand bestuurbare Drone beschikt over meerdere motoren waardoor hij alle richtingen op kan vliegen. De Drone heeft een ingebouwde gyrotor, die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het vliegen. De drone is geschikt voor zowel binnen als buitenshuis gebruik (buiten: mits windstil). De 2.4 Ghz verbinding zorgt ervoor dat je met meerdere personen tegelijk kunt vliegen zonder storing. De Drone heeft nog een aantal ingebouwde features, zoals een ‘auto return’ knop, waarmee je de drone met 1 druk op de knop automatisch naar je zender laat terugkeren en de handige ‘headless’ functie. Deze speciale features verhogen de gebruiksvriendelijkheid van de drone en zorgen voor maximaal speelplezier! De drone heeft drie verschillende speedlevels, waardoor de drone geschikt is voor zowel beginnende als de meer ervaren vliegers. De drone is gemakkelijk op te laden via de meegeleverde USB kabel. De drone wordt geleverd incl. een batterypack. Viermotorig aangestuurd voor een stabiele vlucht en het maken van eenvoudige vliegacties. Voorzien van gyro-stabilisator. Bereik van 30 meter. Afmeting drone: ca. 20×20 cm. Maakt loopings Oplaadtijd: ca. 60 minuten met meegeleverde USB-oplaadkabel. Speeltijd: ca. 8 minuten Controller werkt op 3 AA-batterijen (niet meegeleverd). Tevens heeft deze drone beschikken over een lichtenhow.

Voordelen:

 • Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik
 • Stabiele vlucht dankzij de gyrotor en gyro-stabilisator
 • Mogelijkheid tot vliegen op verschillende snelheidsniveaus
 • Handige extra features zoals ‘auto return’ en ‘headless’ functie
 • Draadloze 2.4 Ghz verbinding voor meerdere gebruikers tegelijk

Nadelen:

 • Maximaal 8 minuten speeltijd per acculading
 • Controller werkt op 3 AA-batterijen (niet meegeleverd)
 • Camera niet inbegrepen, dient apart aangeschaft te worden voor videofunctie.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een drone zonder camera?

Maak dan een goede vergelijking waarbij je op onderstaande aandachtspunten let:

Voor wie geschikt:
De drone zonder camera kan geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen, afhankelijk van de specificaties en de bedienbaarheid. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen met kinderen in gedachten, terwijl andere drones geschikt zijn voor gebruikers van alle leeftijden.

Gebruik:
Het is belangrijk om te controleren of de drone zowel geschikt is voor buitengebruik als voor binnengebruik. Sommige drones zijn specifiek ontworpen voor outdoor vluchten, terwijl andere modellen veilig binnen kunnen worden gebruikt.

Besturing:
Bekijk goed hoe de drone zonder camera kan worden bestuurd. Controleer of het mogelijk is om flips en trucs uit te voeren, vooral als dit een belangrijk aspect is van je drone-ervaring. Sommige drones bieden speciale functies voor acrobatische manoeuvres.

Bereik en vliegduur:
Onderzoek zorgvuldig het bereik van de drone, zodat je weet hoe ver je kunt vliegen voordat de verbinding wordt verbroken. Let ook op de vliegduur, aangezien deze kan variëren van model tot model. Het is belangrijk te weten hoe lang je kunt vliegen voordat de accu moet worden opgeladen.

Design:
Het design van de drone is ook een belangrijk aspect om te overwegen. Je kunt kiezen uit kleurrijke drones zonder camera of meer ingetogen, basisontwerpen. Het uiterlijk van de drone kan bijdragen aan je algehele ervaring.

Prijs-kwaliteitsverhouding:
Evalueer de prijs-kwaliteitsverhouding van de drone. Zoals eerder besproken, hoeft een drone zonder camera niet per se duur te zijn. Het is belangrijk om een model te kiezen dat voldoet aan je behoeften en verwachtingen, terwijl het binnen je budget past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *