De beste smartwatches voor iPhone (iOS): De Top 3!

Een goede smartwatch vormt een waardevolle aanvulling op je iPhone. Hiermee kun je eenvoudig oproepen bekijken, berichten lezen en vaak zelfs betalingen doen!

Je vraagt je mogelijk af: ‘Wat is nu eigenlijk de beste smartwatch voor mijn iPhone?’

Speciaal voor jou hebben we enkele zaken op een rij gezet waar je op moet letten bij je zoektocht naar de beste smartwatch voor je iPhone. Daarnaast hebben we onze aanbevelingen voor je op een rij gezet om het keuzeproces nog eenvoudiger te maken!

Inhoudsopgave

 • Waar moet je op letten bij het kopen van de beste smartwatch voor iPhone?
 • Onze top 3 keuzes!

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste smartwatch voor iPhone?

Niet alle smartwatches zijn gelijk. Met de voortdurende groei van de markt wordt het steeds moeilijker om te bepalen welke smartwatch ideaal is voor jouw iPhone.

Gelukkig hebben we hieronder een aantal punten op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste smartwatch.

 1. Connectiviteit
  De markt voor smartwatches is enorm en veel verschillende bedrijven proberen hiervan te profiteren. Niet elke smartwatch is echter compatibel met je iPhone. Let daarom goed op dat je een smartwatch kiest die verbinding kan maken met iOS. Dit is essentieel om je smartwatch te laten samenwerken met je iPhone. Controleer ook of het specifieke type smartwatch compatibel is met de iOS-versie op jouw smartphone. Zo weet je zeker dat je nieuwe smartwatch naadloos kan verbinden met jouw iPhone.
 2. Batterijduur
  Het gebruik van een smartwatch is ontzettend handig en de vele functies kunnen je leven aanzienlijk vergemakkelijken. Het is daarom verstandig om aandacht te besteden aan de batterijduur voordat je een smartwatch aanschaft. Gelukkig hebben de meeste horloges een batterijduur van tussen de 2 en 3 dagen, maar dit is niet altijd het geval. Let hier goed op bij je keuze.

Bediening

Met de enorme verscheidenheid aan smartwatches is het begrijpelijk dat ze allemaal verschillend zijn, ook qua bediening. Het is daarom slim om te overwegen wat voor jou het prettigst werkt. Geef je de voorkeur aan bediening met knopjes aan de zijkant, of gaat je voorkeur uit naar een touchscreen?

Functies

Naast het verbinden met je telefoon, een lange batterijduur en gebruiksgemak op maat, is het ook belangrijk om te weten welke functies de smartwatch biedt. Elk model heeft zijn eigen set aan mogelijkheden. Sommige smartwatches bieden uitgebreide mogelijkheden om te reageren op WhatsApp-berichten, terwijl andere modellen diepgaande inzichten in je gezondheid bieden. Denk hierbij aan een bloeddrukmeter en hartslagsensor.

Uiterlijk

Last but not least, het uiterlijk van de smartwatch. Hoewel functionaliteit en connectiviteit belangrijk zijn, speelt het uiterlijk ook een grote rol. Het is immers net zo belangrijk dat de smartwatch er goed uitziet.

Je gaat er immers wel een paar keer per dag naar kijken, toch?

Onze top 3 keuzes!

Dankzij de bovenstaande tips weet je nu waar je op moet letten bij het vinden van de beste smartwatch voor je iPhone.

Om het je nog wat makkelijker te maken, hebben we toch een kleine top 3 samengesteld. Hiermee hopen we je te helpen als je door de vele opties het overzicht dreigt te verliezen.

 1. Fitbit Sense

We beginnen met een model van een van de bekendste merken op het gebied van smartwatches: de Fitbit Sense.

De Fitbit Sense is niet alleen stijlvol, maar beschikt ook over een uitgebreid scala aan functies. Dit slimme horloge is met name gericht op sport en beweging.

Het helpt je niet alleen met een ingebouwde stappenteller en hartslagmeter, maar meet ook je stressniveau met behulp van de EDA-meter. Zodra stress wordt gedetecteerd, geeft het horloge tips om deze te verminderen.

Daarnaast hoef je je geen zorgen meer te maken over je fysieke gesteldheid. Het horloge meet eenvoudig je huidtemperatuur en zuurstofgehalte in je bloed, waardoor je een compleet overzicht van je lichaam hebt.

De Fitbit Sense biedt ook een vleugje luxe. Je kunt eenvoudig bellen via het horloge als je telefoon in de buurt is maar niet binnen handbereik. Daarnaast kun je berichten lezen en zelfs betalen bij winkels door de Fitbit Pay wallet te installeren.

Met een batterijduur van ongeveer 5 dagen kun je het horloge langdurig gebruiken zonder tussentijds op te laden. De Fitbit Sense is volledig compatibel met de nieuwste versies van iOS en daardoor uitermate geschikt om te koppelen met je iPhone.

 1. Garmin Forerunner 55

De Garmin Forerunner 55 straalt sportiviteit, stijl en handigheid uit. Met een batterijduur van maar liefst 14 dagen is deze smartwatch uitermate geschikt voor lange avonturen in de natuur.

Als je de GPS-functie uitschakelt, kan de batterij zelfs tot 20 uur meegaan, wat nog steeds indrukwekkend is.

Wat betreft het ontwerp hoef je je ook geen zorgen te maken. De behuizing van het horloge is gemaakt van stevig kunststof met gehard glas, waardoor het niet alleen robuust is, maar ook waterdicht.

De Garmin Forerunner 55 is een ideale metgezel voor outdoor activiteiten vanwege zijn duurzaamheid en functies.

Een opvallende eigenschap is de aanwezigheid van Garmin Coach. Deze app biedt persoonlijke trainingschema’s om je te helpen bij het bereiken van je sportdoelen.

Dit apparaat is eenvoudig te koppelen met iOS, waardoor je het gemakkelijk met je iPhone kunt verbinden. Naast de vele sporttoepassingen kan de Garmin Forerunner 55 ook moeiteloos berichten doorsturen, die vervolgens direct op het scherm worden weergegeven en waarmee je via je smartphone kunt reageren.

 1. Apple Watch Series 6

De Apple Watch Series 6 is niet voor niets een van de meest geprezen smartwatches voor iPhone-gebruikers. Dit apparaat is namelijk speciaal ontwikkeld door Apple en werkt naadloos samen met iPhones.

De uitstekende connectiviteit van de Apple Watch Series 6 biedt directe toegang tot een breed scala aan iPhone-functionaliteiten. Hiermee kun je niet alleen berichten lezen, maar ook direct reageren dankzij de geavanceerde spraakbesturing die mogelijk wordt gemaakt door de ingebouwde microfoon. Bovendien kun je eenvoudig bellen via het horloge.

Dankzij de NFC-functie kun je ook moeiteloos betalingen verrichten met het horloge via Apple Pay, gekoppeld aan je bankrekening.

De Apple Watch Series 6 beschikt over een scala aan handige gezondheidsfuncties. Zo houdt het je hartslag nauwlettend in de gaten en geeft het een waarschuwing bij onregelmatigheden. Met de ECG-functie is het zelfs mogelijk om hartfilmpjes te maken. De meting van je VO2 max biedt inzicht in je conditie door de maximale zuurstofopname in je bloed te meten.

Bovendien kan het horloge je slaapritme bijhouden wanneer je het draagt tijdens het slapen, zodat je precies kunt zien wanneer je diep of licht slaapt gedurende de nacht.

Met zijn onbeperkte mogelijkheden en naadloze integratie met iPhones, is de Apple Watch Series 6 onbetwistbaar een topkeuze voor iPhone-gebruikers die op zoek zijn naar de beste smartwatch. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een Apple Watch, aangezien deze speciaal is ontworpen door Apple en volledig compatibel is met je iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *