Overweeg de Top 5 bij het kopen van een kleine bladblazer (op accu) met behulp van onze Koopgids.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten en maten bladblazers verkrijgbaar. Hierdoor kun je je nieuwe bladblazer perfect afstemmen op je tuin en persoonlijke voorkeuren.

Als je specifiek op zoek bent naar een kleine bladblazer, raden wij aan om een van de onderstaande modellen te overwegen. Uit ons onderzoek blijkt dat dit op dit moment de beste kleine bladblazers zijn.

Onze top 5 beste kleine bladblazers (op accu) van dit moment:

 • Eurom Gardencleaner 3001 – Beste kleine elektrische bladblazer
 • Bosch ALB 36 LI – beste kleine bladblazer op accu
 • Makita DUB185RT
 • GARDENA ErgoJet 3000
 • Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO

Inhoudsopgave

 • De top 5 kleine bladblazers in de schijnwerpers
 • Wat wordt verstaan onder een kleine bladblazer?
 • Wat zijn de voordelen en nadelen van een kleine bladblazer?
 • Hoe maak je de beste keuze bij het kiezen van een kleine bladblazer?
 • Wat is de prijs van een kleine bladblazer?
 • Waar kan je een kleine bladblazer kopen?
 • Het kopen van een kleine bladblazer: Ja of nee?

De top 5 kleine bladblazers in de schijnwerpers

Een mini bladblazer is makkelijk te hanteren, is vooral voor kleinere tuinen geschikt en is makkelijk op te bergen. Spreken juist deze voordelen je aan? Dan raden wij je aan om onderstaande 6 reviews even goed door te nemen.

In deze reviews maak je namelijk kennis met de 6 beste kleine bladblazers van dit moment.

Eurom Gardencleaner 3001 – Beste kleine elektrische bladblazer

Wij beschouwen de Eurom Gardencleaner 3001 als de beste kleine elektrische bladblazer van dit moment. Dit apparaat heeft een compact ontwerp, maar is desondanks geschikt voor veel verschillende tuinen.

Het handzame formaat gaat hand in hand met een opvangzak van 35 liter, wat het opruimen van opgezogen bladeren eenvoudig maakt.

De Eurom Gardencleaner 3001 biedt veelzijdige functionaliteiten, waaronder een instelbare blaasfunctie, zuigfunctie en zelfs een versnipperfunctie. Dit alles is beschikbaar voor een betaalbare prijs.

Het is belangrijk om te weten dat je voor deze kleine bladblazer altijd een verlengsnoer nodig hebt.

Bosch ALB 36 LI – beste kleine bladblazer op accu

De Bosch ALB 36 LI wordt door ons beschouwd als de beste kleine bladblazer op accu. Deze bladblazer heeft een compact ontwerp en weegt slechts 1,9 kilogram, waardoor hij in principe voor iedereen geschikt is.

Een groot voordeel is de onbeperkte bewegingsvrijheid die je krijgt, dankzij het feit dat deze bladblazer op accu werkt. Bij aankoop wordt standaard 1 accu meegeleverd.

Het is belangrijk om op te merken dat de Bosch ALB 36 LI geen zuig- en versnipperfunctie heeft. Het is puur een bladblazer.

Desalniettemin is dit een zeer compacte, lichte en krachtige bladblazer. Bovendien kun je rekenen op de bekende kwaliteit van Bosch.

Makita DUB185RT

Als je interesse hebt in een mini bladblazer op accu, dan is de Makita DUB185RT zeker het overwegen waard. Deze mini bladblazer heeft een zeer compact ontwerp, biedt onbeperkte bewegingsvrijheid en wordt geleverd met een accu.

Dankzij de accu, inclusief de bijgeleverde oplader, kun je direct gebruik maken van deze bladblazer naar jouw wensen.

Wat opvalt is dat de Makita DUB185RT extreem licht van gewicht is; met inbegrip van de accu weegt hij slechts 1,6 kilogram. Desondanks is het een ware krachtpatser, met een luchtsnelheid van maar liefst 80 m/s.

Bovendien kun je de exacte luchtsnelheid ook nog naar eigen voorkeur instellen. Met de toegevoegde zuig- en versnipperfunctie biedt deze bladblazer nog meer mogelijkheden!

De reden dat de Makita DUB185RT zo effectief is, komt voort uit de combinatie van zijn compacte ontwerp, lichte gewicht en krachtige luchtsnelheid. De accu zorgt ervoor dat je geen gedoe hebt met verlengsnoeren en dat je meteen aan de slag kunt. Bovendien geeft de mogelijkheid om de luchtsnelheid aan te passen een extra niveau van controle over het blazen van bladeren. De toevoeging van de zuig- en versnipperfunctie maakt het opruimen van bladeren nog efficiënter en handiger.

GARDENA ErgoJet 3000

Als je de voorkeur geeft aan een kleine bladblazer met een opvangzak, dan is de GARDENA ErgoJet 3000 zeker het overwegen waard. Deze bladblazer zelf heeft een compact ontwerp, hoewel dit in mindere mate geldt voor de opvangzak.

Wat opvalt is dat de opvangzak een inhoud heeft van maar liefst 45 liter. Dit maakt deze kleine bladblazer uiterst geschikt voor veel verschillende tuinen.

Belangrijk om te weten is dat dit een elektrische bladblazer is, wat betekent dat je altijd een verlengsnoer nodig hebt. Hierdoor kun je echter wel genieten van aanzienlijke kracht.

Bovendien is deze kleine bladblazer voorzien van verschillende handige functies, waaronder een versnipperfunctie. De aanschafprijs van deze bladblazer is ook zeer aantrekkelijk te noemen.

De reden waarom de GARDENA ErgoJet 3000 zo effectief is, ligt voornamelijk in de combinatie van het compacte ontwerp en de ruime opvangzak. De grote inhoud van de opvangzak maakt het mogelijk om bladeren efficiënt op te vangen, waardoor je minder vaak hoeft te legen tijdens het gebruik. De elektrische aandrijving zorgt voor krachtige prestaties en de toegevoegde versnipperfunctie maakt het opruimen van bladeren nog makkelijker. Al met al biedt deze bladblazer een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO

We zijn ook zeer positief over de Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO. Dit komt voornamelijk door de compacte afmetingen en de diverse functies. Deze mini bladblazer is namelijk uitgerust met een zuig-, blaas- en versnipperfunctie.

Wat je ook met de bladeren wilt doen, deze mini bladblazer staat voor je klaar.

Daarnaast is deze elektrische bladblazer ook nog eens zeer krachtig, waardoor je elke klus snel klaart. Wel moet je rekening houden met de aanwezigheid van de stroomkabel, wat mogelijk iets minder handig kan zijn.

Wat wij erg praktisch vinden, is de aanwezigheid van de opvangzak. Ook de verstelbare schouderriem zien wij als een geweldige toevoeging. Hiermee wordt het comfort tijdens het gebruik aanzienlijk vergroot.

Het feit dat de Güde Bladblazer GLS 3000W VARIO beschikt over een zuig-, blaas- en versnipperfunctie biedt veel veelzijdigheid. Of je nu bladeren wilt opzuigen, wegblazen of versnipperen, deze bladblazer kan het allemaal. Bovendien is de krachtige motor een groot pluspunt, waardoor je efficiënt te werk kunt gaan. Het enige mogelijke nadeel kan de aanwezigheid van een stroomkabel zijn, maar dit wordt gecompenseerd door de handige toevoegingen zoals de opvangzak en de verstelbare schouderriem. Hierdoor is het werken met deze bladblazer niet alleen effectief, maar ook comfortabel.

Wat wordt verstaan onder een kleine bladblazer?

Het is lastig om een kleine bladblazer precies te definiëren. Weinig fabrikanten geven namelijk duidelijk aan hoe groot een bladblazer precies is.

Wij hebben ons daarom op twee afzonderlijke componenten van een bladblazer gericht:

De luchtpijp. Dit is het gedeelte van de bladblazer waarmee de bladeren opgezogen of weggeblazen worden. Deze luchtpijp kan erg kort uitgevoerd zijn, maar is juist bij de professionele varianten erg lang. Indien je graag een compacte bladblazer wilt hebben, zou je voor een variant met een kortere luchtpijp moeten gaan. Het lastige is alleen dat deze lengte ook door geen enkele fabrikant duidelijk aangeven wordt.
De handgreep. Het andere component is de handgreep. De handgreep – en bijbehorende onderdelen – worden in verschillende afmetingen uitgevoerd door de verschillende fabrikanten. Dit is uiteindelijk bepalend voor de totale afmetingen van de bladblazer, maar ook voor het gewicht. Ook voor het gebruiksgemak is de handgreep van grote invloed.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een kleine bladblazer?

Zoals eerder benoemd, heb je tegenwoordig een ruime keuze aan verschillende soorten bladblazers. Een accu bladblazer met opvangzak is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor grotere tuinen.

Voor kleinere tuinen is een kleine bladblazer daarentegen meer geschikt. Bovendien brengt een mini bladblazer een aantal andere voordelen met zich mee:

 1. Eenvoudige hanteerbaarheid: Door de bescheiden afmetingen gaat een kleine bladblazer gepaard met een licht gewicht. Hierdoor kun je een mini bladblazer moeiteloos hanteren. Dit maakt een mini bladblazer geschikt voor een breed publiek.
 2. Gemakkelijk op te bergen: Een bladblazer gebruik je logischerwijs niet dagelijks. Op de dagen dat je hem niet gebruikt, neemt een kleine bladblazer weinig ruimte in beslag. Dankzij de compacte afmetingen kun je een kleine bladblazer moeiteloos opbergen.
 3. Opvallend krachtig: Ondanks de geringe afmetingen doet een kleine bladblazer niet onder in kracht. Integendeel zelfs; je kunt rekenen op voldoende vermogen om bladeren effectief te verwijderen.
 4. Diverse varianten beschikbaar: Kleine bladblazers worden in talloze uitvoeringen aangeboden. Wil je er een met of zonder opvangzak? Gaat je voorkeur uit naar een elektrische variant of een model op accu? En hoeveel wil je idealiter investeren? Het ruime aanbod stelt je in staat om een weloverwogen vergelijking te maken.

Tegelijkertijd zijn er enkele aandachtspunten om in gedachten te houden. Zo is een kleine bladblazer over het algemeen geschikter voor kleinere tuinen. In veel gevallen kan een kleine bladblazer qua kracht en opvangzak niet tippen aan een groter model.

Daarnaast is het belangrijk om het geluidsniveau in overweging te nemen. Veel kleinere bladblazers zijn vaak minder goed geïsoleerd, wat kan resulteren in een hoger geluidsniveau.

Hoe maak je de beste keuze bij het kiezen van een kleine bladblazer?

In deze koopgids gaan we uitgebreider in op de belangrijkste overwegingen voor je zoektocht naar een kleine bladblazer.

Let op de afmetingen:

 • Het is essentieel om goed te kijken naar de afmetingen van de kleine bladblazer.
 • Hoe lang is de luchtpijp van de bladblazer precies? Wat zijn de afmetingen van de handgreep en bijbehorende onderdelen? En indien van toepassing, hoe groot is de opvangzak van de mini bladblazer?
 • Deze aspecten dien je zorgvuldig af te stemmen op het beoogde gebruik. Waar wil je de nieuwe bladblazer precies voor gebruiken? En hoe en waar wil je de bladblazer opbergen?
 • Deze twee factoren zijn van groot belang en moeten goed passen bij de afmetingen van de bladblazer.

Soorten kleine bladblazers:

 • Als je specifiek een kleine bladblazer zoekt, zijn er verschillende varianten om uit te kiezen:
  a. Kleine elektrische bladblazer: Dit type biedt aanzienlijke kracht als voordeel. Een nadeel kan echter zijn dat je altijd gebonden bent aan een verlengsnoer, wat met name onhandig kan zijn voor grotere tuinen.
  b. Kleine bladblazer op accu: Een groot voordeel hiervan is de vrijheid van beweging zonder het gedoe van een verlengsnoer. Let echter goed op of de accu bij aanschaf is inbegrepen, omdat dit bij veel accu bladblazers niet het geval is.
  c. Kleine bladblazer met opvangzak: Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar er zijn meerdere kleine bladblazers met een ruime opvangzak. Dit is verrassend handig, omdat je hiermee alle bladeren gemakkelijk kunt opvangen en legen.

Functies en kracht:

 • Bij een kleine bladblazer is het belangrijk om goed naar de functies te kijken. Hoewel elke bladblazer in ieder geval een blaasfunctie heeft, hebben veel kleinere bladblazers ook een zuig- en versnipperfunctie. Dit is erg praktisch!
 • Let ook op de kracht van de kleine bladblazer. Controleer of je bijvoorbeeld de blaas- of zuigsnelheid naar wens kunt instellen.

Door deze overwegingen zorgvuldig te bekijken, kun je een weloverwogen keuze maken bij het kopen van een kleine bladblazer die perfect aansluit op jouw behoeften.

Wat is de prijs van een kleine bladblazer?

De prijzen van kleine bladblazers variëren enorm, en dit komt voornamelijk door de grote verscheidenheid aan beschikbare modellen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse modellen van verschillende merken. Het is dan ook niet vreemd dat er aanzienlijke prijsverschillen bestaan tussen de verschillende merken onderling. Het is daarom belangrijk om goed te overwegen welke functies en specificaties voor jou het belangrijkst zijn voordat je een beslissing neemt. Hierdoor kun je een kleine bladblazer vinden die niet alleen voldoet aan je behoeften, maar ook past binnen je budget.

Waar kan je een kleine bladblazer kopen?

Wij adviseren om een kleine bladblazer aan te schaffen bij gerenommeerde winkels zoals Bol.com, Coolblue of Praxis. Deze retailers bieden een gevarieerd assortiment van hoogwaardige kleine bladblazers aan.

Het is raadzaam om de kleine bladblazers van bijvoorbeeld Lidl, Gamma en Action links te laten liggen. Hoewel deze bladblazers compact zijn, voldoen ze vaak niet aan de gewenste kwaliteitsstandaarden.

Dit advies geldt niet alleen voor kleine bladblazers, maar ook bijvoorbeeld voor accu heggenscharen. Het is altijd belangrijk om de specificaties en natuurlijk de prijs-kwaliteitverhouding zorgvuldig te bekijken voordat je een aankoop doet. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je een product van goede kwaliteit krijgt dat aan je behoeften voldoet.

Het kopen van een kleine bladblazer: Ja of nee?

Een kleine bladblazer is een waardevolle toevoeging voor veel huishoudens. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik, eenvoudig op te bergen en met name geschikt voor kleinere tuinen.

Een extra voordeel is de ruime keuze aan kleine bladblazers die beschikbaar zijn. Neem de bovenstaande beoordelingen door, maak een zorgvuldige vergelijking en koop direct de beste kleine bladblazer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *