Advies en Topkeuzes voor het Kopen van een TV met Ingebouwde Soundbar

Sla de losse soundbar over, kies een TV met een geïntegreerde soundbar

Een televisie bezitten gaat tegenwoordig om veel meer dan alleen een scherp beeld. Voor een complete kijkervaring is hoogwaardig geluid net zo essentieel.

Gelukkig richten tv-fabrikanten zich vandaag de dag niet alleen op de beeldkwaliteit, maar ook op het audiogedeelte. Een televisie met een ingebouwde soundbar is dan ook niet meer weg te denken uit de markt.

Maar is een televisie met een ingebouwde soundbar echt zoveel beter dan een ‘gewone’ tv? En wat zijn de beste modellen?

In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt over deze televisies en waarom ze op het gebied van geluid een stap verder gaan dan de reguliere modellen.

Inhoudsopgave

  • Waarom zou je kiezen voor een TV met een ingebouwde soundbar?
  • De voordelen en nadelen van een ingebouwde soundbar
  • Voordelen
  • Nadelen
  • Onze aanbevelingen!

Waarom zou je kiezen voor een TV met een ingebouwde soundbar?

Als een enthousiaste film- en seriekijker wil je natuurlijk genieten van de beste series en films met zowel een uitstekende beeld- als geluidskwaliteit. Hoewel vroeger een complete audio-installatie nodig was om goed geluid uit een flatscreen tv te krijgen, is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Een tv met een ingebouwde soundbar biedt vaak de ideale oplossing. Het combineert de kwaliteit van een hoogwaardige televisie met het verbeterde geluid van een soundbar. Het is belangrijk op te merken dat soundbars geen overbodige luxe zijn.

De soundbar zorgt voor een rijkere, mooiere en dynamischere geluidsweergave. Dit komt voornamelijk door de extra ruimte die de luidsprekers krijgen. Omdat ze meer ruimte hebben om te trillen dan wanneer ze in de behuizing van de tv zitten, komt het geluid veel beter tot zijn recht.

Bovendien beschikken soundbars vaak over aanzienlijk meer vermogen dan de standaard luidsprekers van een tv. Hierdoor levert bijvoorbeeld een Philips tv met ingebouwde soundbar aanzienlijk beter geluid dan een tv zonder soundbar!

De voordelen en nadelen van een ingebouwde

Elk model televisie heeft zijn eigen specifieke voordelen en nadelen, en dit geldt ook voor een televisie met ingebouwde soundbar. Of je nu een Samsung televisie met ingebouwde soundbar hebt of een LG televisie met ingebouwde soundbar, ze hebben altijd bepaalde kenmerken gemeen.

Hieronder hebben we enkele van de voor- en nadelen van een televisie met ingebouwde soundbar voor je op een rijtje gezet:

Voordelen:

  1. Geluidskwaliteit: Het meest opvallende voordeel van een tv met ingebouwde soundbar is de verbeterde geluidskwaliteit. De soundbars van deze televisies hebben doorgaans aanzienlijk meer vermogen dan standaard tv-speakers, wat resulteert in dynamischer en levendiger geluid. Bovendien zijn de soundbars uitgerust met verschillende formaten speakers, wat zorgt voor een breder frequentiebereik.
  2. Geen losse kabels: Een bijkomend voordeel is het vermijden van gedoe met losse kabels. Het is namelijk niet nodig om externe speakers aan te sluiten, wat zorgt voor een opgeruimde en strakke uitstraling. In sommige gevallen kun je nog steeds een externe subwoofer draadloos koppelen voor een nog krachtiger geluid.

Nadelen:

Hoewel de voordelen zeker merkbaar zijn, zijn er ook enkele kleine nadelen aan een tv met ingebouwde soundbar:

  1. Beperkte flexibiliteit: Ingebouwde soundbars kunnen minder flexibel zijn wat betreft plaatsing en positionering in vergelijking met externe soundbars. Dit kan invloed hebben op de akoestiek en de optimale luisterervaring.
  2. Reparatie en vervanging: Als de ingebouwde soundbar defect raakt, kan het complexer en kostbaarder zijn om te repareren of te vervangen dan een externe soundbar. Dit kan leiden tot hogere onderhoudskosten op lange termijn.
  3. Mogelijke variatie in geluidskwaliteit: Hoewel de geluidskwaliteit over het algemeen verbetert, kan deze nog steeds variëren afhankelijk van het specifieke model en merk van de televisie. Het is belangrijk om de audiokwaliteit te vergelijken bij het kiezen van een tv met ingebouwde soundbar.

Het is essentieel om zowel de voordelen als nadelen in overweging te nemen bij het overwegen van een tv met ingebouwde soundbar, om zo te bepalen of deze optie aansluit bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Prijs:
Een prachtige 55 inch oled-tv met ingebouwde soundbar biedt ongetwijfeld veel voordelen, maar het brengt ook een nadeel met zich mee: de prijs. De aanschaf van bijvoorbeeld een Samsung tv met ingebouwde soundbar is zeker geen goedkope investering. Desalniettemin ben je verzekerd van waar voor je geld in termen van kwaliteit.

Geen Surround Sound:
Een tv met ingebouwde soundbar verbetert aanzienlijk het directe geluid dat uit de tv komt. Echter, ondanks deze verbetering biedt een ingebouwde soundbar geen mogelijkheid voor surround sound.

In sommige gevallen is het wel mogelijk om externe speakers draadloos aan te sluiten op je tv. Op deze manier kun je toch eenvoudig een surround sound opstelling creëren terwijl je tv al over goed geluid beschikt!

Onze aanbevelingen!

Een tv met ingebouwde soundbar is een geweldige toevoeging aan je multimedia-ervaring. Echter, het vinden van de perfecte tv met ingebouwde soundbar kan een uitdagende taak zijn.

Daarom hebben we speciaal voor jou onze aanbevelingen op een rijtje gezet, om het proces van het uitzoeken van de perfecte tv makkelijker te maken!

Philips 550LED935

Voor wie op zoek is naar de top op het gebied van multimedia, komt al snel uit bij het Nederlandse Philips. De Philips 550LED935 met Ambilight bevestigt opnieuw de reputatie van deze tech gigant.

De 55 inch OLED tv met ingebouwde soundbar biedt een kraakheldere 4k UHD-resolutie. Hierdoor ben je verzekerd van een uiterst scherp beeld en diepe zwarttinten.

De bioscoopervaring wordt compleet gemaakt door de ingebouwde soundbar van de tv. Deze maakt gebruik van Dolby Atmos surround effecten. Hoewel het geen echte surround sound biedt, weet de soundbar een nauwkeurige simulatie te geven, waardoor films en series echt tot leven komen.

Om je nog verder in de beleving te trekken, is deze Philips tv met ingebouwde soundbar ook nog voorzien van Ambilight. Dit zorgt ervoor dat het licht zich uitstrekt buiten de kaders van het 55 inch scherm, wat de immersie nog verder verhoogt.

Philips The One 43PUS8808 – Ambilight (2023)

De Philips The One 43PUS8808 met Ambilight biedt een realistische en kleurrijke kijkervaring op het 4K scherm. De Ambilight techniek zorgt voor een meeslepende ervaring door de muur achter de tv in de kleuren van het beeld te verlichten. Dit zorgt niet alleen voor rustigere ogen, maar ook voor een intensere kijkervaring. Met het 10 bit paneel en HDR ondersteuning worden levendige kleuren en sterke contrasten weergegeven. Hierdoor worden details in donkere scènes nog beter zichtbaar en worden verschillende tinten groen bijvoorbeeld in een documentaire over de jungle nauwkeurig weergegeven. De verversingssnelheid van 100 hertz zorgt ervoor dat je geen enkel detail van de actie mist. Zo kun je bij een explosie alle rondvliegende brokstukken volgen en blijft de bal tijdens een voetbalwedstrijd altijd duidelijk zichtbaar. Met het Android smart TV platform heb je toegang tot een uitgebreid aanbod aan apps en content.

Een van de meest geliefde manieren om te ontspannen van menig mens is het aanzetten van een goede film of serie. Hoewel we genieten van het plaatje van de beste films en series kan het geluid nog wel eens tegenvallen in onze platte tv’s.

Het aansluiten van een complete geluidsinstallatie is dan meteen ook een heel gedoe en kan ook behoorlijk wat geld kosten. De beste oplossing is daarom om te kijken voor een tv met ingebouwde soundbar.

De soundbar is namelijk een absolute verbetering op het geluid van een ‘normale’ tv. Dit komt doordat een soundbar veel meer vermogen heeft en meer ruimte heeft om te trillen en zijn geluid kwijt te kunnen.

Gelukkig zijn er vandaag de dag steeds meer fabrikanten die dit ook oppakken. Zo kun je een gemakkelijk een 43 inch Philips tv met ingebouwde soundbar kopen bij verschillende elektronicawinkels.

Maar of je nu gaat voor een Philips tv met ingebouwde soundbar of een LG tv met ingebouwde soundbar, het geluid zit in ieder geval goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *