Op zoek naar een 82 inch televisie? Ontdek het assortiment, aandachtspunten en tips.

Na een vermoeiende werkdag is er niets fijner dan neerploffen op de bank en genieten van je favoriete tv-programma’s. Als dit een van je favoriete bezigheden is, heb je waarschijnlijk specifieke wensen als het gaat om je televisie.

Mogelijk verlang je naar een groter scherm, zoals een 82 inch TV. Een 82 inch TV valt in de categorie van grote televisies, vergelijkbaar met 85 inch, 86 inch en 88 inch TV’s. Hoewel deze schermen groot zijn, worden ze over het algemeen niet als overdreven groot beschouwd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een 150 inch TV, die aanzienlijk meer ruimte in je huis vereist.

Het bezitten van een 82 inch TV vereist nog steeds aanzienlijke ruimte in je woonkamer, maar de vereiste ruimte is over het algemeen toegankelijker dan voor de grotere televisies. Desalniettemin is het belangrijk om te beseffen dat niet iedereen de ruimte of het budget heeft voor een 82 inch TV, aangezien deze doorgaans behoorlijk prijzig zijn. Het is belangrijk om je behoeften en budget af te stemmen op de aanschaf van een grote televisie, zodat je kunt genieten van je kijkervaring zonder financiële zorgen.

Inhoudsopgave

 • Welke zijn de beste 82 inch televisies?
 • Wat zijn de exacte afmetingen van een 82 inch televisie?
 • Wat is de optimale kijkafstand?
 • Hoe groot is het aanbod aan 82 inch televisies?
 • Welke merken bieden 82 inch televisies aan?
 • Een 82 inch televisie aanschaffen: Waar moet je op letten?
 • Wat is een goed alternatief voor een 82 inch televisie?

Welke zijn de beste 82 inch televisies?

Een 82 inch TV biedt een indrukwekkende kijkervaring, met zijn groot formaat en luxe uitstraling.

Als deze voordelen je aanspreken, is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een 82 inch TV. We helpen je graag op weg bij deze zoektocht.

Na grondig onderzoek van het aanbod aan 82 inch TV’s, viel ons op dat de keuze beperkt is. Toch zijn er twee televisies die eruit springen en waar we bijzonder enthousiast over zijn.

Samsung GU82TU8079

Een van deze toppers is de Samsung GU82TU8079. Met een indrukwekkend beeldschermdiagonaal van 82 inch biedt deze TV haarscherp 4K-beeld, een handig smart platform en veelzijdig gebruik dankzij de meerdere HDMI-poorten.

Wat deze TV ook bijzonder maakt, is het stijlvolle design. Het grote formaat maakt het al een blikvanger, maar het fraaie ontwerp voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

Het enige aandachtspunt is de prijs; deze 82 inch TV heeft een prijskaartje van 2499 euro. Het is dus belangrijk om te overwegen of dit binnen je budget past.

LG OLED83G26LA

Als je interesse hebt in een 82 inch TV, dan ben je wellicht bereid om een iets grotere TV te overwegen. In dat geval past de LG OLED83G26LA perfect bij je wensen.

Deze TV heeft een indrukwekkende beeldschermdiagonaal van 83 inch, wat ongeveer 2,5 centimeter groter is dan een 82 inch TV. Deze LG-televisie behoort tot de absolute topklasse. Hij is uitgerust met een OLED EVO-scherm, waardoor de kleuren en het contrast perfect zijn.

In combinatie met de 4K-resolutie zorgt dit voor een ongeëvenaarde kijkervaring. Bovendien heeft de TV een slank design, waardoor je hem eenvoudig aan de muur kunt ophangen.

Wat betreft de exacte afmetingen van een 82 inch TV:

 • Beeldschermdiagonaal: 208,28 centimeter
 • Beeldschermbreedte: 181,53 centimeter
 • Beeldschermhoogte: 102,11 centimeter

Zoals je kunt zien, is een 82 inch TV indrukwekkend groot. Maar in vergelijking met bijvoorbeeld een 95 inch TV, een 100 inch TV of een 150 inch TV valt het nog wel mee. Je hebt niet per se een enorm huis nodig om van een 82 inch TV te kunnen genieten.

De optimale kijkafstand is een cruciale factor bij het kiezen van een grote TV. Niet elke ruimte is geschikt voor een enorme televisie. Als de kijkafstand bijvoorbeeld slechts een paar meter bedraagt, is het verstandig om voor een kleiner formaat TV te gaan.

Echter, als je een ruimte hebt met een kijkafstand van 4 tot 4,25 meter, dan is een 82 inch TV een uitstekende keuze. Zolang de kijkafstand iets meer dan 4 meter bedraagt, komt de grotere schermgrootte volledig tot zijn recht.

Het is belangrijk om niet te dicht op zo’n grote televisie te zitten. Een te korte kijkafstand kan leiden tot ongemak aan je ogen, nek en schouders. Bovendien belemmert het de optimale kijkervaring, omdat je niet het hele scherm in één oogopslag kunt overzien.

Hoe groot is het aanbod aan 82 inch televisies?

Het aanbod van 82 inch televisies is zeer beperkt, en in sommige gevallen zelfs uitzonderlijk klein. Een bekende online retailer zoals Bol.com biedt bijvoorbeeld slechts één soort 82 inch TV aan. Deze beperkte beschikbaarheid kan worden toegeschreven aan verschillende factoren.

Ten eerste is de vraag naar dergelijke grote televisies relatief laag. De meeste huishoudens geven de voorkeur aan kleinere TV’s, zoals 50 inch of net iets groter.

Daarnaast zijn 82 inch TV’s behoorlijk prijzig. Bijvoorbeeld, de eerder besproken 82 inch TV van Samsung heeft een prijskaartje van 2499 euro. De LG variant die we bespraken is nog duurder, met een prijs van 4999 euro. Deze hoge kosten maken het voor veel mensen financieel onbereikbaar.

Een andere praktische uitdaging is het vinden van voldoende ruimte voor zo’n grote TV. De meeste huizen zijn niet ontworpen met het idee om een 82 inch TV kwijt te kunnen. Hierdoor kiezen de meeste mensen eerder voor kleinere modellen.

Tot slot hebben merken te maken met aanzienlijke ontwikkelingskosten voor het produceren van deze grote TV’s. Dit is een van de redenen waarom het aanbod beperkt blijft.

Welke merken bieden 82 inch televisies aan?

Het ontwikkelen van een 82 inch TV is een complexe en kostbare onderneming, wat verklaart waarom maar weinig merken deze stap durven te zetten. De hoge ontwikkelingskosten en technische uitdagingen schrikken veel fabrikanten af.

Om een hoogwaardige kijkervaring te bieden, moet de fabrikant aanzienlijke tijd en moeite besteden aan het ontwikkelingsproces van de TV. Perfectionisme is hierbij essentieel, aangezien consumenten die investeren in een 82 inch TV niets minder dan de beste technologie en beeldkwaliteit verwachten.

Daarom zijn fabrikanten verplicht om alleen de meest geavanceerde technologieën in de TV te integreren, wat de ontwikkelingskosten verder opdrijft. Deze investeringen resulteren echter in een ongeëvenaarde kijkervaring voor de consument.

Bij het overwegen van de aanschaf van een 82 inch TV zijn er een aantal belangrijke aspecten om in gedachten te houden. Het is essentieel om te kijken naar factoren zoals beeldkwaliteit, geluidsprestaties, smart TV-functionaliteiten en connectiviteitsopties. Bovendien is het verstandig om recensies en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Weet je 100% zeker dat je een 82 inch TV wilt hebben?

Bij het zoeken naar de beste 82 inch TV zijn er verschillende belangrijke punten om in overweging te nemen:

 1. Beeldscherpte: Een 82 inch TV biedt standaard een 4K resolutie. Het is echter van belang om te weten welk type beeldscherm de TV heeft, bijvoorbeeld OLED of QLED, aangezien deze verschillende visuele ervaringen bieden.
 2. Smart platform: Een 82 inch TV is altijd een smart TV. Controleer welk smart platform de TV gebruikt. Een uitgebreid platform biedt meer mogelijkheden en toegang tot een breder scala aan apps en functies.
 3. Prijskaartje: Het is verstandig om de prijzen van verschillende 82 inch televisies te vergelijken. Over het algemeen variëren deze modellen van enkele duizenden euro’s.
 4. Technische specificaties: Belangrijke technische specificaties om te overwegen zijn de verversingssnelheid en de input lag. Vooral voor gaming op een grote TV zijn deze factoren van belang.
 5. Plaatsing: Overweeg waar en hoe je de 82 inch TV wilt plaatsen. Ga je hem aan de muur bevestigen of op een TV-meubel plaatsen? Als je voor ophangen kiest, zorg dan voor een stevige TV beugel.
 6. Merkvoorkeur: Overweeg of je specifieke merkvoorkeuren hebt op basis van eerdere ervaringen. Sommige consumenten hebben mogelijk positieve of negatieve ervaringen met bepaalde merken.

Door deze factoren zorgvuldig af te wegen, kun je de beste keuze maken voor een 82 inch TV die aan jouw wensen en behoeften voldoet.

Wat is een goed alternatief voor een 82 inch televisie?

Ben je niet helemaal overtuigd van een 82 inch TV? Dan zou je eens naar een iets kleinere TV kunnen kijken.

Denk hierbij aan een 70, 75 of 80 inch TV. Deze televisies zijn eveneens groot, maar zijn wel een slag kleiner dan een 82 inch TV.

Zeker als je niet super veel ruimte in je woning hebt, is dit een prima keuze.

Heb je echter wel véél ruimte in je woning over? Kijk dan eens naar een nóg grotere televisie. Een TV met een beeldschermdiagonaal van 100 inch, 120 inch of 150 inch is in dat geval wellicht interessant.

Dergelijke televisies bieden een nóg betere kijkbeleving, maar nemen uiteraard nog meer ruimte in.

Kortom, een 82 inch TV kan een geweldige toevoeging zijn aan je kijkervaring, mits je voldoende ruimte en budget hebt. Met de juiste overwegingen en kennis van de specificaties kun je de beste keuze maken voor jouw situatie. Mocht een 82 inch TV toch niet helemaal aan je wensen voldoen, overweeg dan alternatieven zoals een 70, 75 of 80 inch TV, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Als je ruimte in overvloed hebt, kunnen zelfs nog grotere televisies een nog indrukwekkendere kijkervaring bieden. Kies verstandig en geniet van je favoriete programma’s en films in stijl en comfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *