De Top 10 Beste TV Merken in 2023

Wil je een nieuwe televisie aanschaffen? Dan is het belangrijk om goed te investeren, zodat je zo lang mogelijk van je nieuwe TV kunt genieten. Een manier om dit te bereiken is door te kiezen voor een TV van een van de beste merken. In dit artikel vind je de top 10 beste TV merken van dit moment.

De 10 beste TV merken in de schijnwerpers
Het aanbod van televisies is tegenwoordig enorm divers. Je hebt de keuze uit verschillende formaten, technologieën, samenstellingen en merken. Met name op het gebied van merken zijn er grote verschillen zichtbaar. Niet alle merken kunnen voldoen aan de gewenste kwaliteitseisen.

Gelukkig zijn er 10 televisiemerken die hier uitstekend in slagen. Welke merken dit zijn, lees je hieronder!

1.LG
De keuze tussen een LG of Samsung TV is vaak cruciaal als je de allerbeste televisie wilt kopen. Net zoals Samsung, levert ook LG een uitstekende kwaliteit. Hierdoor kun je jarenlang genieten van je nieuwe LG televisie. Wat voor Samsung geldt, geldt grotendeels ook voor LG. Ook dit merk biedt een ruime keuze aan verschillende soorten televisies. Ongeacht welke TV je kiest, je bent altijd verzekerd van de juiste technologieën. Daarnaast zijn LG TV’s scherp geprijsd en goed verkrijgbaar.

2. Samsung
Op dit moment is Samsung het beste TV merk. Dit komt onder andere door de unieke technologieën die dit merk aanbiedt. Als je bijvoorbeeld een QLED televisie wilt kopen, ben je bij dit Zuid-Koreaanse merk aan het juiste adres. Daarnaast heeft Samsung een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten televisies. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook zeer goed. Voor veel Samsung televisies hoef je niet de hoofdprijs te betalen, terwijl je wel verzekerd bent van uitstekende kwaliteit. Hierdoor kun je jarenlang genieten van je nieuwe TV.

3. Philips
Natuurlijk mag ook Philips niet ontbreken in deze lijst. Dit merk biedt een breed scala aan televisies en is constant bezig met innovatie. Een goed voorbeeld hiervan is de Ambilight technologie van Philips. Deze technologie projecteert de kleuren van het beeldscherm op de muur achter de TV, wat de kijkervaring aanzienlijk verbetert. De kwaliteit van een Philips TV is naar wens en het assortiment biedt opties voor verschillende budgetten. Je kunt ervoor kiezen om veel geld uit te geven aan een Philips TV, maar het is ook mogelijk om het wat betaalbaarder te houden. Voor elk budget is er een geschikte Philips televisie te vinden.

4. Sony

Als je op zoek bent naar pure kwaliteit, dan is Sony het merk bij uitstek voor een televisie. Net als de drie eerder genoemde merken levert Sony ook uitstekende televisies. Ze zijn van buitengewone kwaliteit, bieden vaak handige extra functies en zijn geprijsd in lijn met de markt.

Sony onderscheidt zich ook met specifieke technologieën. Zo heeft dit merk de capaciteit om de meeste televisies te voorzien van een hoge verversingssnelheid. Als je een gamer bent, zit je met een Sony TV ook goed. Bovendien biedt dit merk televisies in verschillende beeldschermdiagonalen aan. Ongeacht welke diagonaal je kiest, geniet je van een uitstekende beeldkwaliteit.

5. Sharp

Voor haarscherp beeld moet je bij een televisie van Sharp zijn. Dit is niet alleen een leuke woordspeling, maar ook daadwerkelijk waar. De televisies van Sharp zijn van goede kwaliteit en beschikken over de juiste onderdelen en technologieën.

Kun je een Sharp TV vergelijken met televisies van de eerder genoemde merken? Niet direct, want een TV van Sharp is over het algemeen een stuk voordeliger. Voor de meeste televisies van dit merk betaal je slechts een paar honderd euro. Als je op zoek bent naar een goede televisie zonder al te diep in de buidel te tasten, zit je bij dit merk zeker goed.

6. Panasonic

Als je op zoek bent naar een televisie van een gerenommeerd A-merk en tegelijkertijd niet de hoofdprijs wilt betalen, dan is Panasonic de juiste keuze. Dit merk biedt hoogwaardige televisies tegen betaalbare prijzen. Voor slechts een paar honderd euro kun je al een Panasonic televisie in je woonkamer hebben staan.

Wat ook opvalt, is de diversiteit in het aanbod van Panasonic. Of je nu op zoek bent naar een betaalbare 32 inch TV of een high-end 65 inch TV, bij dit merk kun je altijd terecht. Hoewel Panasonic misschien niet zo vaak nieuwe modellen uitbrengt, biedt het toch een ruime keuze aan televisies die aan verschillende behoeften voldoen.

7. TCL

Hoewel TCL misschien niet zo bekend is als de eerder genoemde merken, is een TV van dit Chinese merk zeker een aanrader. TCL levert namelijk kwalitatief goede televisies tegen een betaalbare prijs. Het merk is de laatste tijd flink in opkomst, mede door de kwaliteit van hun televisies en het gevarieerde aanbod.

Wat voor type TV je ook zoekt, TCL heeft het in huis. De combinatie van kwaliteit en prijs maakt dit merk een aantrekkelijke optie.

8. Hisense

Hisense is een merk dat meerdere uitstekende televisies aanbiedt. Wat opvalt is de diversiteit binnen hun assortiment. Bij Hisense kun je zowel een TV met een diagonaal van 43 inch vinden als een variant met een indrukwekkende 75 inch diagonaal.

Over het algemeen zijn de televisies van Hisense geschikt voor diverse toepassingen, zowel voor het bekijken van televisie als voor gamen bijvoorbeeld. Daarnaast zijn de prijzen marktconform. Hoewel Hisense misschien nog niet zo bekend is als sommige andere merken, biedt het toch een uitgebreide selectie van televisies die aan verschillende behoeften voldoen.

9. Toshiba

Toshiba is al geruime tijd een gevestigde naam in de wereld van televisies. Hoewel het merk enigszins van de top is afgezakt, behoort het nog steeds tot de top 10 beste TV merken. Met een Toshiba TV haal je een degelijke televisie in huis. Ze zijn scherp geprijsd, bieden goede kwaliteit en worden in diverse varianten aangeboden. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie zonder in te leveren op kwaliteit, is Toshiba zeker een aanrader. Het aanbod van dit merk is weliswaar iets kleiner geworden.

10. Salora

Deze lijst van beste televisie merken wordt afgesloten met Salora. Hoewel Salora wellicht niet zo bekend is als sommige andere merken, biedt het toch interessante televisies aan. Wat Salora onderscheidt, is dat hun TV’s niet alleen geschikt zijn voor thuisgebruik, maar ook voor bijvoorbeeld op de camping of op een boot. Met een Salora TV haal je weliswaar geen technologisch hoogstandje in huis, maar kun je wel rekenen op degelijke kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Als je niet al te veel wilt uitgeven en niet extreem hoge eisen stelt aan je nieuwe TV, is Salora zeker een goede optie.

Waarin blinken bovenstaande merken in uit?

Met name de merken Samsung, LG, Philips en Sony blinken op bepaalde punten uit:

Divers aanbod. Bij deze vier merken vind je een divers aanbod van televisies. Dit betekent onder meer dat je bij deze merken voor elk soort beeldschermdiagonaal aan kunt kloppen. Stem de beeldschermdiagonaal goed af op de kijkafstand.
Nieuwste technologieën. Deze vier merken zijn ook voortdurend bezig met innoveren. Ze bedenken nieuwe technologieën en voorzien hun televisies van de beste technologieën. Dit betekent onder meer dat je bij een TV van deze merken van de beste beeldkwaliteit verzekerd bent.
Top kwaliteit. Zoals eerder in dit artikel al gesteld, wil je zo lang mogelijk van je nieuwe TV genieten. Indien je voor een TV van één van bovenstaande merken kiest, geniet je van de gewenste kwaliteit.
Al met al kun je met een gerust hart een TV van één van deze 4 merken kopen. Vind je in het aanbod van die merken niet de gewenste televisie?

Dan kun je altijd nog kijken naar het aanbod van de overige merken. Dat is ook aan te raden als je zo min mogelijk geld uit wilt geven. Daarvoor ben je bij de net iets minder bekende merken aan het juiste adres.

Uiteraard heb je ook met je eigen voorkeuren te maken. Wil je een TV met bluetooth of een flatscreen TV kopen? Dan kun je niet bij alle bovenstaande merken terecht.

Stel daarom eerst goed je wensen op. Nadat je dat hebt gedaan, kun je binnen het aanbod van deze TV merken op zoek naar de beste variant.

Wat is het beste TV merk volgens de Consumentenbond?
Als we naar de tests van de Consumentenbond kijken, zien we twee opvallende zaken. Ten eerste heeft de Consumentenbond geen onderzoek naar het beste TV merk gedaan.

Deze instantie doet alleen onderzoek naar de beste televisies van dit moment.

Ten tweede valt op dat de Consumentenbond daarbij veelal de voorkeur aan Philips televisies geeft. Dat doet ons vermoeden dat deze instantie Philips het beste TV merk vindt.

Welke TV gaat het langste mee?

Televisies van de merken Samsung, LG, Philips en Sony gaan over het algemeen genomen het langste mee. Deze televisies zijn van de juiste kwaliteit én beschikken over de nieuwste technologieën.

Dat laatste zorgt ervoor dat de televisie de komende jaren nog steeds modern is en blijft.

Kies je voor een TV van bijvoorbeeld TCL, Hisense, Panasonic, Salora, Sharp of Toshiba? Ook dan ben je van een goede kwaliteit verzekerd.

De kwaliteit is echter wel net anders. Je kunt dit vergelijken met de verschillen tussen Audi en Skoda. Beide automerken leveren de gewenste kwaliteit, maar er zijn wel kwaliteitsverschillen waarneembaar.

Onder aan de streep hangt de levensduur ook nog van je eigen gebruik af. Ga je met beleid met je televisie om? Dan kun je waarschijnlijk jarenlang van je nieuwe TV genieten.

Laat je de TV tijdens de installatie per ongeluk vallen? Dan is de kans aanwezig dat dit ten koste van de levensduur gaat.

Onze conclusie over de beste TV merken

De merken Samsung, LG, Philips en Sony zijn volgens ons de beste TV merken van dit moment. Ook merken als TCL, Hisense, Panasonic, Salora, Sharp of Toshiba bieden interessante televisies aan.

Wat voor jou het beste TV merk is? Dat is aan jezelf om te achterhalen. Bepaal goed naar wat voor TV je op zoek bent en welke eisen je stelt.

Kijk ook goed naar je budget en bekijk vervolgens bovenstaande merken. Je bent waarschijnlijk al snel in staat om een keuze binnen deze 10 beste televisie merken te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *