Op zoek naar een oven met draaispit? Ontdek hier de beste opties (Top 6)

Kun jij ook zo genieten van een smakelijke gebraden kip? Dan is een oven met draaispit een must-have!

Dankzij het draaispit kun je moeiteloos een heerlijke kip bereiden, zonder enige moeite.

Dit geldt zeker wanneer je kiest voor een van de onderstaande ovens met spit. Volgens ons zijn dit namelijk de beste ovens met draaispit.

De zes beste ovens met draaispit:

 • Inventum OV607B
 • Steba DG40
 • Steba KBM42
 • TurboTronic EV35 Vrijstaande Oven
 • Steba KBM23
 • ICQN XXL Vrijstaande Oven

Inhoudsopgave

 • Hier zijn de zes beste ovens met draaispit in de schijnwerpers gezet.
 • Waarom zou je kiezen voor een oven met draaispit?
 • Waarop moet je letten bij het kopen van een oven met draaispit?
 • Wat is de prijs van een oven met draaispit?
 • Welke merken bieden kwalitatieve ovens met draaispit aan?
 • Is een oven met draaispit de moeite waard?

Hier zijn de zes beste ovens met draaispit in de schijnwerpers gezet.

Als je overweegt om een oven met draaispit aan te schaffen, is het belangrijk om te beseffen dat er verschillende soorten ovens beschikbaar zijn.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een compacte oven met draaispit, maar ook voor een grote inbouwoven met draaispit.

Het is zeker de moeite waard om de volgende 6 reviews goed door te nemen. In deze reviews geven we gedetailleerde informatie over de 6 beste ovens met draaispit. Deze informatie kan je helpen om snel de juiste keuze te maken die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

 1. Inventum OV607B

De Inventum OV607B wordt door ons beschouwd als de beste oven met draaispit op dit moment. Deze oven is uitgerust met een uitstekend draaispit waarmee je moeiteloos een heerlijk stuk kip of varkensfiletrollade kunt bereiden.

Maar dat is nog niet alles. Deze solo oven biedt een scala aan andere bereidingsmogelijkheden. Bovendien zorgt de aanwezigheid van vier verwarmingselementen voor een snelle en gelijkmatige bereiding.

Een groot pluspunt is de timer, die ingesteld kan worden tot wel 120 minuten. Met een inhoud van 60 liter is de Inventum OV607B geschikt voor de meeste huishoudens.

Al met al is deze draaispit oven een absolute aanrader voor veel mensen! Met zijn veelzijdige mogelijkheden en handige functies zal hij zeker een waardevolle toevoeging zijn in de keuken.

 1. Steba DG40

De Steba DG40 is een bijzondere grill bakoven met draaispit. Hoewel het lijkt op een inbouwoven met draaispit, is het eigenlijk een vrijstaand model.

Wat deze oven echt onderscheidend maakt, is de volwaardige stoomfunctie. Hierdoor wordt de veelzijdigheid van deze oven nog verder vergroot. Natuurlijk beschikt deze oven ook over een uitstekend draaispit.

Met een inhoud van 40 liter is deze oven met name geschikt voor kleinere huishoudens of groepen. Door deze omvang is het ook makkelijker om een geschikte plek in je woning te vinden voor deze oven.

Opvallend is dat deze oven maar liefst 49 automatische ovenprogramma’s biedt. Dit maakt het koken nog gemakkelijker en gevarieerder, omdat je kunt kiezen uit een breed scala aan instellingen voor verschillende gerechten.

 1. Steba KBM42

De Steba KBM42 is een indrukwekkende vrijstaande oven met draaispit. Deze oven wordt geleverd met een ruim draaispit rooster, waardoor je vlees of vis perfect kunt bereiden. Daarnaast biedt de ingebouwde timer veel gemak en controle over het kookproces.

De opmerkelijk korte opwarmtijd is een pluspunt dat niet onopgemerkt blijft. Dit is vooral te danken aan het vermogen van 2.000 Watt, wat zorgt voor een efficiënte verwarming van de oven.

Met een inhoud van 42 liter is deze oven vooral geschikt voor kleinere huishoudens. De bediening is ook zeer gebruiksvriendelijk dankzij de grote draaiknoppen.

Kortom, de Steba KBM42 is een uitstekende oven inclusief draaispit voor het bereiden van overheerlijke maaltijden. Met zijn krachtige prestaties en handige functies zal hij zeker een waardevolle aanwinst zijn in de keuken.

 1. TurboTronic EV35 Vrijstaande Oven

De TurboTronic EV35 Vrijstaande Oven is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een oven met draaispit, maar beperkte ruimte heeft.

Deze compacte vrijstaande oven is ontworpen met het oog op gebruiksgemak in huis of in de keuken. Met een inhoud van 35 liter biedt de oven nog steeds voldoende ruimte voor diverse gerechten.

Deze oven is zorgvuldig samengesteld om aan onze behoeften te voldoen. Hij is voorzien van een handige draaispit, maar biedt ook een heteluchtfunctie en diverse andere handige functies en roosters.

Bovendien kun je genieten van een eenvoudige bediening, instelbare temperatuur en handige timer. Wat meteen opvalt, is dat dit een van de meer betaalbare ovens met draaispit is. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige oven zonder een groot budget te spenderen.

 1. Steba KBM23

Als je op zoek bent naar het allerbeste, dan kom je al snel uit bij een oven van Steba in het assortiment ovens met draaispit. De Steba KBM23 is bijvoorbeeld een uitstekende keuze.

Met een inhoud van 23 liter is deze oven uitermate geschikt voor kleinere huishoudens. Ondanks zijn compacte formaat biedt deze oven indrukwekkende prestaties.

De Steba KBM23 is volledig vrijstaand en uitgerust met een instelbare timer en temperatuurregeling. De maximale temperatuur die ingesteld kan worden is 230 graden Celsius.

Dankzij het compacte ontwerp is deze oven eenvoudig te gebruiken in iedere keuken. Met de handige draaiknoppen stel je de oven moeiteloos naar jouw wensen in, voor een optimale kookervaring.

 1. ICQN XXL Vrijstaande Oven

De ICQN XXL Vrijstaande Oven is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een ruime vrijstaande oven met draaispit. Met een indrukwekkende inhoud van 60 liter biedt deze oven aanzienlijk veel mogelijkheden voor bereiding.

Deze ruime inhoud maakt het mogelijk om gerechten te bereiden voor grotere groepen of gezelschappen. Hierdoor is de oven zeer geschikt voor bijvoorbeeld familiebijeenkomsten of feestjes.

Daarnaast zorgt de gebruiksvriendelijkheid van de oven voor extra gemak. De eenvoudige reiniging, intuïtieve bediening en handige timer dragen hieraan bij.

Met 4 insteekniveaus heb je de flexibiliteit om meerdere gerechten tegelijkertijd te bereiden. Bovendien worden er diverse accessoires meegeleverd, waaronder de draaispit, ovenbakplaat en grijptang. Deze voegen nog meer functionaliteit toe aan de oven en maken het bereiden van diverse gerechten nog eenvoudiger en veelzijdiger.

Waarom zou je kiezen voor een oven met draaispit?

Bij het kiezen van een nieuwe oven heb je een ruime keuze. Je kunt kiezen tussen vrijstaande en inbouwmodellen, en er zijn ook modellen met verschillende handige functies beschikbaar.

Een oven met draaispit is hier een uitstekend voorbeeld van. Met een grill oven met draaispit geniet je van verschillende voordelen:

 1. Perfecte bereiding van kip, vlees of vis: Als je dol bent op smaakvol vlees, is een oven met draaispit een waardevolle aanvulling. Met het draaispit kun je een stuk kip, vlees of vis gelijkmatig laten garen. Doordat het spit ronddraait, wordt elk deel van het vlees of vis op een uniforme manier bereid.
 2. Extra functies: De meeste ovens met draaispit bieden vaak extra functies. Dit komt vooral doordat de basismodellen meestal niet standaard met een draaispit worden geleverd. De luxere en uitgebreidere modellen worden vaak wel met een draaispit geleverd. Deze extra functies breiden de mogelijkheden uit om je favoriete gerechten op verschillende manieren te bereiden.

Waarop moet je letten bij het kopen van een oven met draaispit?

Als de tijd is gekomen om een nieuwe oven aan te schaffen, is het belangrijk om te overwegen of deze oven wel of niet een draaispit moet hebben.

Een oven met draaispit is absoluut een waardevolle toevoeging aan veel keukens, maar niet noodzakelijk in alle keukens. Denk dus goed na over het beoogde gebruik en de gewenste bereidingen.

Als blijkt dat je absoluut een oven met draaispit wilt hebben, let dan goed op de volgende aandachtspunten.

Soorten ovens met draaispit:

Het is essentieel om eerst goed te kijken naar het type oven met draaispit dat je wilt. Als je een vrijstaand model met draaispit wilt, heb je een ruime keuze.

Als je echter een inbouwoven met draaispit wilt, moet je wat grondiger zoeken. Weinig inbouwmodellen worden namelijk standaard geleverd met een draaispit.

Bij de keuze voor een vrijstaand model is het ook van belang om naar de oventechniek te kijken.

Gaat het bijvoorbeeld om een solo oven met draaispit? Of wil je per se een combioven met draaispit hebben? Met zo’n grill-bakoven met draaispit kun je in ieder geval nog meer verschillende gerechten bereiden.

Afmetingen & inhoud van de oven met draaispit:

Het is van groot belang om goed naar de afmetingen en inhoud van de oven te kijken. Deze twee aspecten zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe groter de afmetingen, hoe ruimer de inhoud van de oven zal zijn.

Dit moet in overeenstemming zijn met het beoogde gebruik. Als je van plan bent om grote stukken kip op de draaispit te bereiden, heb je een ruimere oven nodig.

Uiteraard moet de oven met draaispit wel passen in je keuken. Zorg er daarom voor dat de afmetingen en inhoud goed aansluiten op de beschikbare ruimte.

Aantal ovenprogramma’s:

Het is ook belangrijk om te kijken naar het aantal beschikbare ovenprogramma’s. Als je van plan bent de oven voor verschillende soorten bereidingen te gebruiken, is het handig om meer programma’s tot je beschikking te hebben.

Als je de oven voornamelijk in combinatie met de draaispit wilt gebruiken, zijn minder programma’s voldoende.

Handige extra’s & bediening:

Tot slot willen we wijzen op handige extra functies van een oven met draaispit. Kijk bijvoorbeeld of de oven een timer heeft. Controleer ook of de binnenkant van de oven gemakkelijk te reinigen is.

Daarnaast is het de moeite waard om naar de bediening te kijken. Idealiter heeft de oven met draaispit grote draaiknoppen, maar dit is iets persoonlijks wat je zelf kunt bepalen.

Wat is de prijs van een oven met draaispit?

Voor een kwalitatieve oven met draaispit hoef je geen fortuin uit te geven. Veel van de hierboven genoemde ovens met draaispit hebben een prijsklasse tussen de €100 en €160. Dat is heel redelijk, toch?

Welke merken bieden kwalitatieve ovens met draaispit aan?

Naar onze mening behoren Inventum en Steba tot de beste merken.

Deze merken leveren niet alleen de beste ovens met draaispit, maar hebben ook verschillende modellen beschikbaar. Dit geeft je de mogelijkheid om een gedegen vergelijking te maken.

Is een oven met draaispit de moeite waard?

Absoluut, een oven met draaispit kan zeker een goede keuze zijn.

Dit geldt vooral als je thuis wilt genieten van een smakelijke gebraden kip. Maar ook als je andere vlees- of visgerechten wilt bereiden, is een draaispit een waardevolle toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *