Aanschaf van een magnetron zonder draaiplateau

Veel fabrikanten kiezen ervoor om draaiplateaus in hun magnetrons te integreren. Dit helpt bij een gelijkmatige opwarming van het voedsel, maar het heeft ook enkele nadelen.

Hierdoor geven steeds meer mensen de voorkeur aan een magnetron zonder draaiplateau.

Geldt dit ook voor jou? Ben je benieuwd naar het verschil tussen een magnetron met of zonder draaiplateau? Of overweeg je misschien direct de aanschaf van de beste magnetron zonder draaiplateau?

In beide gevallen ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen wij je alles vertellen over de beste magnetrons zonder draaiplateau!

Inhoudsopgave

 • Wat zijn de beste magnetrons zonder draaiplateau?
 • Belangrijke overwegingen bij een magnetron zonder draaiplateau
 • Welke merken zijn het beste?

Wat zijn de beste magnetrons zonder draaiplateau?

Laten we meteen ter zake komen: er zijn meerdere aantrekkelijke magnetrons zonder draaiplateau om uit te kiezen.

De beste optie voor jou hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande magnetron of een inbouwmagnetron? En heb je liever een combimagnetron of een solo magnetron?

Om je te helpen bij deze keuzes, hebben wij gezocht naar de vier beste magnetrons zonder draaiplateau. Onze bevindingen delen we graag met je in de volgende reviews.

Beste combi magnetron zonder draaiplateau – Samsung MC32K7055CK/EN

Als je op zoek bent naar een magnetron met ovenfunctie, dan is de Samsung MC32K7055CK/EN combi magnetron een uitstekende keuze. Uit onze test is gebleken dat dit de beste combimagnetron zonder draaiplateau is.

Het is belangrijk om op te merken dat deze magnetron een draaiplateau heeft, maar gelukkig kan deze uitgeschakeld worden. Hierdoor kun je probleemloos grote schalen in de magnetron plaatsen zonder bang te hoeven zijn dat ze tegen de randen aan stoten.

Deze magnetron biedt alles wat je nodig hebt. Met 49 automatische programma’s, een vermogen van 900 Watt en een inhoud van 32 liter is het een veelzijdig apparaat. De HotBlast functie zorgt ervoor dat gerechten tot 50% sneller klaar zijn.

Wat deze magnetron echt opmerkelijk maakt, is de veelzijdigheid. Zo kun je zelfs yoghurt of deeg maken. Daarnaast is er de Healthy Cooking stand waarmee je gezonde maaltijden kunt bereiden.

De prijs van 260 euro is aan de hogere kant, maar je krijgt er wel een uitstekende magnetron voor terug. Het is veelzeggend dat Coolblue deze magnetron als ‘de keuze voor de hobbykok’ aanbeveelt.

Voordelen:

 • Inhoud van 32 liter
 • Keuze uit 49 automatische programma’s
 • Gerechten zijn tot 50% sneller klaar
 • Draaiplateau is makkelijk uit te schakelen
 • Prima kwaliteit
 • Vermogen van 900 Watt

Nadelen:

 • Geen automatische uitschakeling
 • Vrij groot uitgevoerd

Beste inbouw magnetron zonder draaiplateau – Siemens CF634AGS1 – iQ700

Als je op zoek bent naar een inbouw magnetron zonder draaiplateau, dan raden we de solo magnetron van Siemens van harte aan. Deze magnetron wordt ingebouwd in je keuken en biedt een scala aan mogelijkheden.

Dankzij het ontbreken van een draaiplateau in deze inbouw magnetron, kun je grote schalen gebruiken zonder dat ze tegen de randen aankomen.

De veelzijdigheid van deze magnetron wordt verder vergroot door de vijf verschillende magnetronstanden en de inverter techniek. Je kunt kiezen uit de volgende standen:

 • 90 Watt
 • 180 Watt
 • 360 Watt
 • 600 Watt
 • 900 Watt

Met een inhoud van 36 liter is dit een ruime magnetron. Ideaal voor gezinnen.

De magnetron is voorzien van handige functies zoals LED-verlichting, draaiknoppen en een automatische uitschakeling.

Voordelen:

 • Stijlvol ontwerp voor in de keuken
 • Keuze uit vijf verschillende magnetronstanden
 • Inhoud van 36 liter
 • Uitgerust met inverter techniek voor energiezuinig opwarmen, ontdooien en bereiden

Nadelen:

 • Gevoelig voor vingerafdrukken op de knoppen
 • Moet in je keuken passen

Beste solo magnetron zonder draaiplateau – Sharp R-260S

Als je op zoek bent naar een eenvoudige solo magnetron zonder draaiplateau, dan raden wij de Sharp R-260S van harte aan. Volgens ons is dit de beste solo magnetron zonder draaiplateau.

Deze magnetron valt op door zijn eenvoud. Hij is specifiek ontworpen voor het opwarmen van gerechten, zonder extra functies zoals ontdooien of grillen. Dit maakt de magnetron energiezuinig en gemakkelijk te bedienen.

Een ander voordeel is dat de binnenwand van de magnetron gelakt is. Hierdoor is de wand eenvoudig schoon te maken. Bovendien is de magnetron compact, waardoor hij snel schoon te maken is en weinig ruimte in de keuken inneemt.

Hoewel deze magnetron alleen als magnetron kan worden gebruikt en niet als oven, beschikt hij wel over 8 automatische programma’s. Met een inhoud van 20 liter is deze vrijstaande solo magnetron ruim genoeg.

Voordelen:

 • Compacte solo magnetron
 • Eenvoudig te bedienen en energiezuinig
 • Keuze uit 8 automatische programma’s
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Voordelig geprijsd

Nadelen:

 • Niet bijzonder krachtig

Belangrijke overwegingen bij een magnetron zonder draaiplateau

Als je op zoek bent naar een magnetron zonder draaiplateau, is het belangrijk om verschillende aspecten in overweging te nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 1. Inbouw of vrijstaand: Bepaal of je de voorkeur geeft aan een inbouw- of een vrijstaande magnetron. Een vrijstaande magnetron is geschikt voor mensen met voldoende ruimte op het aanrecht. Als er in je keuken geen ruimte is voor een inbouwmagnetron, is een vrijstaand model de beste keuze.
 2. Combi- of solo magnetron: Beslis of je een combi-magnetron wilt die ook als oven kan worden gebruikt, of dat je liever een eenvoudigere solo magnetron wilt.
 3. Draaiplateau: Controleer of de magnetron helemaal geen draaiplateau heeft of dat je de mogelijkheid hebt om het draaiplateau uit te schakelen. Een magnetron waarbij je het draaiplateau kunt uitschakelen biedt extra flexibiliteit.
 4. Inhoud, vermogen en programma’s: Let op de belangrijkste specificaties zoals de inhoud van de magnetron (afhankelijk van de grootte van je gezin/huishouden), het vermogen (hoe krachtiger, hoe sneller opwarmen) en het aantal automatische programma’s.
 5. Bediening: Let op de bedieningsmogelijkheden van de magnetron. Kies een model waarvan de bediening voor jou handig en gebruiksvriendelijk is.
 6. Prijs-kwaliteitsverhouding: Investeer in een hoogwaardig model van een gerenommeerd merk. Let op de balans tussen prijs en kwaliteit.

Het is belangrijk om deze punten in overweging te nemen om de beste magnetron zonder draaiplateau te kiezen die aan jouw behoeften voldoet. Daarnaast is het altijd goed om te investeren in een betrouwbaar merk voor duurzaamheid en kwaliteit.

Welke merken zijn het beste?

De beste merken in het huidige aanbod zijn Siemens en Bosch. Dit kun je zien als de A+ merken.

Vind je het niet erg om voor net iets minder te gaan? Dan zijn onder meer Panasonic, Sharp en Samsung prima opties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *