Focus Fitness Jet 5: Is dit de juiste loopband voor jou?

Ben jij nieuwsgierig naar wat experts te zeggen hebben over de Focus Fitness Jet 5? En wil je weten of deze loopband aan jouw behoeften voldoet? Neem dan zeker deze Focus Fitness Jet 5 review door.

In deze review delen we onze ervaringen met deze loopband, bespreken we de voor- en nadelen en geven we je de mogelijkheid om de loopband tegen de beste prijs aan te schaffen.

Lees snel verder!

Inhoudsopgave

 1. De Belangrijkste Kenmerken van de Focus Fitness Jet 5
 2. De Voordelen van de Focus Fitness Jet 5
 3. De Nadelen van de Focus Fitness Jet 5
 4. Voor Wie is de Focus Fitness Jet 5 Geschikt?
 5. Wat Zeggen Andere Gebruikers over de Focus Fitness Jet 5?
 6. Wat Kost de Focus Fitness Jet 5?
 7. Onze Conclusie: Is de Focus Fitness Jet 5 een Aanrader?
 8. Alternatieven De Belangrijkste Kenmerken van de Focus Fitness Jet 5

Ben je op zoek naar de beste loopband voor thuis? Dan is het logisch dat je interesse hebt in de Jet 5 van Focus Fitness. Op papier lijkt deze loopband veel te bieden te hebben.

Natuurlijk geldt dit ook voor andere loopbanden. Om een goede vergelijking te maken tussen verschillende modellen, is het belangrijk om goed naar de specificaties te kijken.

Wij hebben de belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Jet 5 alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Loopvlak Afmetingen: 134 x 45 centimeter
 • Max. Belastbaar Gewicht: 120 kilogram
 • Gewicht van de Loopband: 66 kilogram
 • Maximale Snelheid: 16 kilometer per uur
 • Motorvermogen: 2 pk
 • Aantal Trainingsprogramma’s: 36 programma’s
 • Aantal Hellingshoekniveaus: 12 niveaus

Bij deze specificaties vallen verschillende zaken op. Ten opzichte van de Focus Fitness Jet 1 en Focus Fitness Jet 2 valt op dat deze loopband meer te bieden heeft. Dit blijkt alleen al uit het aantal niveaus waarop je de hellingshoek kunt instellen.

De Voordelen van de Focus Fitness Jet 5

Wil je op een leuke en duurzame manier thuis trainen? Dan lijkt de Jet 5 van Focus Fitness een uitstekende keuze te zijn. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, lees je in deze Focus Fitness Jet 5 review.

In deze review delen we graag al onze bevindingen met je. We hebben deze loopband grondig bestudeerd, uitgeprobeerd en vervolgens deze review geschreven. Daarnaast hebben we ook gekeken naar de meningen van andere gebruikers.

Alle informatie die wij met je delen in deze review is betrouwbaar. We informeren je graag eerst over de belangrijkste voordelen.

Elektronisch Verstelbare Hellingshoek
Ben je op zoek naar een loopband met verstelbare hellingshoek? Dan is de Focus Fitness Jet 5 een uitstekende keuze. Deze loopband biedt namelijk de mogelijkheid om de hellingshoek elektronisch aan te passen.

Wat betekent dit? Dit betekent dat je de hellingshoek naar wens kunt instellen. Je hebt de keuze uit maar liefst 12 niveaus, waardoor je de training zo intensief kunt maken als je zelf wilt.

Door de hellingshoek te verhogen, komt er meer nadruk op je bovenbenen te liggen. Hierdoor kun je specifiek je bovenbeenspieren trainen.

Uitgebreide Trainingsmogelijkheden
Dankzij de verstelbare hellingshoek kun je op een gevarieerde manier trainen. Dit wordt nog verder versterkt door het uitgebreide aanbod van trainingsprogramma’s. Met de Focus Fitness Jet 5 kun je kiezen uit maar liefst 36 verschillende programma’s.

Het valt niet alleen op door het aantal programma’s, maar ook door de diversiteit ervan. Zo heb je de keuze uit speciale intervaltrainingen en hellingtrainingen.

Of wil je liever je eigen trainingssessies samenstellen? Ook dat is mogelijk dankzij de handmatige en gebruikersprogramma’s.

Uitstekend Loopoppervlak
De Focus Fitness Jet 2 kan worden gezien als het kleinere broertje. Deze loopband heeft al een prima loopoppervlak, maar de Jet 5 doet er nog een schepje bovenop.

Het loopoppervlak van de Focus Fitness Jet 5 is nog breder. Met een breedte van 45 centimeter is het nog moeilijker om een misstap te maken. Dit is erg belangrijk, aangezien een misstap vervelende gevolgen kan hebben.

Ook de demping van het loopoppervlak is uitstekend. Focus Fitness heeft de Jet 5 namelijk uitgerust met een achtvoudige flex suspension vering. Dit dempingsysteem vangt schokken goed op, wat betekent dat je gewrichten minder belast worden.

Dit dempingsysteem vermindert ook het geluidsniveau, waardoor je op een relatief stille manier kunt trainen op de Jet 5.

Duidelijk LCD Display
De Jet 5 is ook uitgerust met een duidelijk LCD display. Dit display is gemakkelijk af te lezen, gebruiksvriendelijk en groot genoeg. Tijdens het trainen kun je in één oogopslag alle relevante trainingsgegevens zien.

Wil je de snelheid of hellingshoek aanpassen? Ook dat is op een geweldige manier mogelijk dankzij de sneltoetsen. Met de sneltoetsen kun je via het display snel je training naar wens instellen.

Handige Functies
De Focus Fitness Jet 5 heeft ook handige functies. Zo kun je tijdens het hardlopen je hartslag monitoren. De hartslagsensoren meten je hartslag redelijk nauwkeurig, waardoor je op een effectieve manier kunt trainen.

Ook kun je een BMI-meting uitvoeren. Hoewel deze meting niet uiterst nauwkeurig is, is het toch een leuke toevoeging.

De Belangrijkste Nadelen van de Focus Fitness Jet 5

Is de Focus Fitness Jet 5 een foutloze loopband? Nee, dat is niet het geval. Toen wij deze loopband grondig onder de loep namen, vielen ons verschillende minpunten op. We willen je ook eerlijk informeren over deze minpunten in deze review.

Geen Koppeling met Smartphone Mogelijk
De Focus Fitness Jet 5 is niet uitgerust met de iPlus module. Dit betekent dat je je smartphone niet kunt koppelen aan deze loopband. Hierdoor kun je geen gebruik maken van fitness apps.

Wil je wel graag gebruik maken van deze functie? Dan ben je beter af met de Focus Fitness Jet 7 iPlus of de Focus Fitness Jet 9 iPlus. Deze twee loopbanden beschikken wel over de iPlus module, waardoor interactief trainen mogelijk is.

Niet Geschikt voor Zeer Intensief Gebruik
De Focus Fitness Jet 5 biedt voldoende trainingsmogelijkheden. Wil je echter zeer intensief trainen? Dan is de Jet 5 minder geschikt voor jou.

In dat geval kun je beter kiezen voor de Jet 7 iPlus of de Jet 9 iPlus. Deze loopbanden zijn net iets beter geschikt voor intensiever gebruik.

Niet Geschikt voor Iedereen
Bij elke loopband is het belangrijk om goed te kijken naar het maximaal belastbare gewicht. Bij de Focus Fitness Jet 5 ligt dit op 120 kilogram. Dit is op zich redelijk, maar het had naar onze mening iets ruimer gemogen.

Waarom? Omdat de Focus Fitness Jet 5 nu niet geschikt is voor mensen die zwaarder zijn dan 120 kilogram. Overigens is het maximaal belastbare gewicht van de Jet 2 slechts 100 kilogram.

Op dit vlak scoort de Focus Fitness Jet 5 wel beter, maar nog niet perfect.

Voor Wie is de Focus Fitness Jet 5 Geschikt?

Deze loopband van Focus Fitness is naar onze mening geschikt voor twee groepen:

 1. Recreatieve Thuisgebruikers : De Jet 5 biedt alles wat nodig is voor recreatief sporten thuis. Bovendien zijn de afmetingen redelijk en is het geluidsniveau zeer acceptabel.
 2. Semi-Intensieve Trainers : Als je niet van plan bent om extreem intensief te trainen, maar ook niet alleen recreatief wilt trainen, dan is de Jet 5 ook geschikt voor jou. Deze loopband richt zich op mensen die ergens tussen recreatief en zeer intensief trainen in zitten. Wat Zeggen Andere Gebruikers Over de Focus Fitness Jet 5?

In de afgelopen tijd is de Focus Fitness Jet 5 een populair loopbandmodel geworden. Dat was voor ons ook een reden om deze loopband eens goed onder de loep te nemen.

Het bleek dat de loopband aan de meeste van onze verwachtingen voldeed. Is dat ook het geval bij andere gebruikers? Absoluut. Deze loopband krijgt bijzonder goede beoordelingen van gebruikers.

Veel gebruikers prijzen de trainingsmogelijkheden en de afwerking. Ook het 8-voudige dempingsysteem wordt veelvuldig geprezen.

Daarnaast geven meerdere kopers aan dat de loopband van uitstekende kwaliteit is. Over het algemeen zijn de meeste gebruikers zeer tevreden over de Focus Fitness Jet 5.

Wat Kost de Focus Fitness Jet 5?

De adviesprijs van de Focus Fitness Jet 5 ligt rond de 749 euro. Dit is een behoorlijk bedrag, maar de loopband rechtvaardigt deze prijs volledig. Dit komt mede door de uitstekende kwaliteit. Bij correct gebruik gaat deze loopband jarenlang mee.

Onze Conclusie: Is de Focus Fitness Jet 5 een Aanrader?

Ja, de Focus Fitness Jet 5 is zeker een aanrader. Deze loopband biedt voldoende trainingsmogelijkheden, heeft de gewenste demping en is voorzien van een duidelijk trainingsdisplay.

Bovendien is deze loopband geschikt voor een breed publiek. Als je recreatief of semi-intensief wilt trainen, behoort de Jet 5 tot de beste opties. Dit is mede te danken aan het merk Focus Fitness, dat altijd kwaliteit levert.

Alternatieven

Als de Focus Fitness Jet 5 toch niet helemaal naar je zin is, kun je ook overwegen om naar deze alternatieven te kijken:

 1. Focus Fitness Jet 1 en Jet 2 : Dit zijn de kleinere varianten van de Jet 5, zowel in prijs als in trainingsmogelijkheden.
 2. Focus Fitness Jet 7 iPlus : Met de iPlus module biedt deze loopband nog meer trainingsmogelijkheden. Ideaal voor de sporter die intensiever en gevarieerder thuis wil trainen.
 3. Focus Fitness Jet 9 iPlus : Dit is eigenlijk de beste loopband voor intensief gebruik van Focus Fitness, mede dankzij de aanwezigheid van de iPlus module.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *