Polar’s activity monitoring devices, like the A360 and 370 models

Ben je op zoek naar een goede activity tracker? En hebben de A360 en de A370 van Polar je aandacht getrokken?

Dan is het de hoogste tijd om een goede vergelijking te maken. Deze twee activity trackers lijken in de basis op elkaar, maar verschillen op cruciale punten.

Dit was voor ons voldoende reden om een uitgebreide review te schrijven.

Inhoudsopgave

  • Wat zijn precies de verschillen tussen de Polar A360 en A370?
  • Voor wie is welke Polar activity tracker het meest geschikt?
  • Onze uiteindelijke conclusie na vergelijking.

Wat zijn precies de verschillen tussen de Polar A360 en A370?

Natuurlijk, laten we wat meer diepgaand ingaan op de verschillen tussen de Polar A360 en de A370, evenals de verbeteringen die de A370 biedt ten opzichte van zijn voorganger.

De Polar A360 werd voor het eerst gelanceerd vóór de A370, maar het is opvallend dat de A370 al in mei 2017 werd aangekondigd, terwijl de A360 nu niet meer actief wordt geproduceerd en beschikbaar is.

De A370 wordt beschouwd als een waardige opvolger van de A360 vanwege zijn toegevoegde functies en verbeteringen. Hoewel ze op het eerste gezicht veel overeenkomsten vertonen, heeft de A370 enkele interessante kenmerken die ontbraken in de A360.

De A370 biedt nieuwe functies die echt het verschil maken en waardoor wij enthousiast zijn geworden over dit model. Met de toevoeging van deze functies heeft de A370 zich bewezen als een aanzienlijke stap voorwaarts ten opzichte van zijn voorganger. Zo hebben we een beter inzicht gekregen in de verschillen en de vooruitgang die Polar heeft geboekt bij de ontwikkeling van deze activity trackers.

In deze review leggen wij graag beide activity trackers aan je voor.

We kijken naar de uitstraling, naar de functies en naar het prijskaartje. Aan de hand daarvan kunnen we ons eindoordeel vellen.

Verschillen op het gebied van uitstraling

Laten we eens verder ingaan op de esthetische aspecten van Polar activity trackers.

Polar staat bekend om zijn trackers met een verfijnde uitstraling. De apparaten hebben een gestroomlijnd ontwerp, een aantrekkelijke vormgeving en een keurige afwerking. Zowel het display als het bandje stralen eenvoud en netheid uit.

De Polar A370 springt er wat ons betreft nog meer uit. Deze activity tracker heeft naar onze mening een nóg aantrekkelijker uiterlijk, vooral vanwege het modernere ontwerp van het scherm.

Bovendien zijn beide modellen uitgerust met kleurendisplays, wat de visuele aantrekkingskracht verder verhoogt. Dit draagt bij aan de algehele aantrekkelijkheid van deze Polar trackers.

Qua maatvoering valt er een verschil te constateren.

De Polar A360 werd uitgebracht in drie verschillende maten, terwijl de A370 slechts verkrijgbaar is in twee maten: S en M/L.

Laten we eens kijken naar de batterijduur, een punt van opvallend verschil tussen de Polar A370 en de A360. De A370 heeft namelijk een kortere batterijduur dan zijn voorganger, de A360.

Waarom is dat zo? Dat willen we graag later in deze review bespreken.

Het feit is dat de Polar A360 tot wel 2 weken mee kon op één batterijlading. Maar bij de A370 is dat absoluut niet het geval; hier is de maximale batterijduur slechts 4 dagen.

Deze batterijduur wordt alleen bereikt wanneer meldingen zijn uitgeschakeld. Het is een opvallend, maar begrijpelijk verschil. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de toegevoegde functionaliteiten en verbeteringen in de A370, die mogelijk meer stroom verbruiken dan bij de oudere A360. De A370 heeft waarschijnlijk geavanceerdere sensoren of verwerkingseenheden die de batterij sneller leeg kunnen laten lopen. Dit kan verklaren waarom de batterijduur van de A370 korter is, vooral wanneer notificaties zijn ingeschakeld.

Verschillen op het gebied van hartslagmeting

Als je gaat voor een activity tracker of fitness tracker van Polar, kun je rekenen op een uitstekende hartslagmeting.

Polar staat bekend om zijn nauwkeurige hartslagsensoren, ontwikkeld over een lange periode.

De hartslagmeting van de Polar A360 was destijds al indrukwekkend. Maar de A370 heeft sindsdien aanzienlijke verbeteringen doorgemaakt:

A360: Tijdens het sporten kon je met de A360 zien in welke hartslagzone je je bevond. De exacte hartslag kon je pas zien wanneer je op het scherm ‘mijn hartslag’ aantikte.
A370: De Polar A370 meet continu, 24 uur per dag, je hartslag. Hierdoor kun je aan het einde van de dag een gedetailleerde grafiek bekijken die laat zien hoe je hartslag gedurende de hele dag was.

Deze ontwikkeling naar continue hartslagmeting gedurende de dag is een opvallende stap vooruit. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om hun hartslagpatronen gedetailleerder te begrijpen, wat nuttig kan zijn voor zowel sportprestaties als algemene gezondheidsbewaking. Dit toont aan hoe Polar blijft innoveren om gebruikers een dieper inzicht te bieden in hun gezondheid en fitnessniveaus.

Verschil op het gebied van GPS

De Polar A360 had geen ingebouwde GPS, wat destijds niet heel verrassend was omdat GPS toen nog niet zo’n cruciale rol speelde als nu.

Het is dan ook logisch dat de Polar A370 wél over GPS-functionaliteit beschikt. Dankzij deze toevoeging kun je de Polar A370 ook aan je smartphone koppelen.

Dit biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden in vergelijking met de A360 zonder GPS. Ik vermoed dat de toevoeging van GPS in de A370 een reactie is op de veranderende behoeften van gebruikers, aangezien GPS-functionaliteit steeds belangrijker is geworden voor het volgen van activiteiten, zoals hardlopen of fietsen, waarbij nauwkeurige locatiegegevens essentieel zijn. Dit is een significante upgrade ten opzichte van de A360, waardoor de A370 veel meer functionaliteit en bruikbaarheid biedt, vooral voor gebruikers die hun workouts willen bijhouden met nauwkeurige locatie-informatie.

Dit biedt uiteraard veel meer mogelijkheden in vergelijking met de A360 zonder GPS.

Verschil op het gebied van prijskaartje

Zou je graag de Polar A360 willen kopen? Het is goed om te weten dat deze activity tracker niet meer nieuw verkrijgbaar is.

Als je deze tracker aan wilt schaffen, moet je hiervoor naar een tweedehands marktplaats toe gaan. Uiteraard brengt het kopen van een tweedehands activity tracker de nodige onzekerheid met zich mee.

Gelukkig is het wel nog mogelijk om de Polar A370 nieuw te kopen. Bij onder andere Coolblue kun je deze activity tracker voor een bedrag van 199 euro kopen.

Voor dit bedrag krijg je echt een meer dan prima activity tracker tot je beschikking. Een activity tracker die bovendien een héél stuk beter is dan de A360.

Wil je liever geen 200 euro aan de Polar A370 uitgeven? Dan is het advies om te wachten op een interessante aanbieding.

Door van een aanbieding te profiteren, kun je mogelijk een paar tientjes besparen. Zorg er wel voor dat je de Polar A370 altijd bij een goed aangeschreven en betrouwbare webshop aanschaft.

Voor wie is welke Polar activity tracker het meest geschikt?

In veel gevallen kunnen wij je maar één advies geven: kies voor de Polar A370. Deze Polar activity tracker is simpelweg meer van deze tijd.

Dit blijkt niet alleen uit het design, maar ook met de vele toevoegingen die door Polar zijn gedaan. Ten opzichte van de Polar A360 is de A370 echt een forse stap voorwaarts.

Als je niet al te veel geld te besteden hebt, kan de Polar A360 wel de betere optie voor je zijn.

Daarbij is het wel goed om rekening te houden met de verkrijgbaarheid. Of beter gezegd; het gebrek aan verkrijgbaarheid.

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het niet (meer) mogelijk om de Polar A360 nieuw te bestellen. Mocht je deze activity tracker willen, moet je dus op zoek naar een tweedehands exemplaar.

Ook dat is een belangrijke reden waarom wij de Polar A370 van harte aan kunnen raden. Deze activity tracker is wel nieuw verkrijgbaar, beschikt over de gewenste functies en is een stuk moderner.

Pas als de opvolger uitgebracht wordt, zal de Polar A370 tot een ouderwetse activity tracker uitgroeien. Zover is het echter nog lang niet.

Onze uiteindelijke conclusie na vergelijking.

Aan het einde van deze vergelijking kunnen we enkele conclusies trekken:

De Polar A360 was bij de lancering een baanbrekende activity tracker. Maar met de voortschrijdende tijd heeft de Polar A370 aanzienlijke verbeteringen gebracht ten opzichte van zijn voorganger.

De Polar A360 is niet langer beschikbaar voor nieuwe bestellingen, terwijl de Polar A370 voor ongeveer 200 euro verkrijgbaar is. Dit vinden wij een redelijke prijs gezien alle mogelijkheden en functies die het biedt.

Kort samengevat: als je op zoek bent naar een goede Polar activity tracker, is het verstandig de Polar A360 links te laten liggen en te kiezen voor de Polar A370.

De A370 heeft de gewenste functies, een nette uitstraling en biedt waar voor zijn geld. De kans is groot dat je vele jaren plezier zult hebben van deze Polar activity tracker. Dit advies is gebaseerd op de verbeterde functionaliteiten en het feit dat de A360 niet langer beschikbaar is voor aankoop, terwijl de A370 een goede investering lijkt voor zijn prijs en mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *