De Beste Smartwatch met Betaalfunctie

De wereld om ons heen evolueert en dat geldt ook voor onze betaalmethoden. Met de groeiende populariteit van contactloos betalen als een eenvoudige en hygiënische manier van betalen, vraag je je misschien af wat je opties zijn als het gaat om betalen met een smartwatch.

Hier zullen we je informeren over de ins en outs van smartwatches met betaalfuncties. Ook presenteren we een lijst met de beste horloges voor betalingen.

Inhoudsopgave

 1. Hoe Werkt Contactloos Betalen met je Smartwatch?
 2. Fitbit Dit zijn de Beste Smartwatches om mee te Betalen
 3. Batterijduur Hoe Werkt Contactloos Betalen met je Smartwatch?

Hoe Werkt Contactloos Betalen met je Smartwatch?

We zullen hier de opties van Apple, Google, Samsung en Fitbit bespreken als het gaat om betalen met je smartwatch.

Apple Pay

Apple Pay werkt op alle Apple Watches. Je kunt maximaal 12 betaalkaarten aan je Apple Pay account toevoegen.

Apple Pay kan overal worden gebruikt waar contactloze betalingen mogelijk zijn (bijvoorbeeld met een creditcard).

Als je het Apple Pay-logo of alleen het contactloze logo ziet, kun je Apple Pay gebruiken.

Om met Apple Pay op een Apple Watch te betalen, dubbeltik je op de zijknop en je standaardkaart verschijnt.

Houd het horloge bij de contactloze lezer totdat je een trilling om je pols voelt. Als je een andere kaart dan je standaard betaalkaart wilt gebruiken, veeg je naar links of rechts op je scherm.

Google Pay

Google Pay (voorheen Android Pay) lijkt sterk op Apple Pay. Google heeft geen limiet voor het aantal ondersteunde betaalmethoden.

Je kunt kaarten van de Rabobank, ING, ABN AMRO en vele andere banken koppelen. Overal waar je het contactloze betalingslogo ziet, kun je Google Pay op je smartwatch gebruiken.

Google Pay is beschikbaar voor zowel Android als iOS, maar alleen met de Android-versie kun je betalen in fysieke winkels en bedrijven.

Met een Android smartwatch is Google Pay al vooraf ingesteld. Open de Google Pay app en houd je smartwatch bij de contactloze terminal om te betalen.

Samsung Pay

Zoals de naam al doet vermoeden, is Samsung Pay de tegenhanger van Apple Pay en Google Pay door Samsung. Het ondersteunt Visa en Mastercard.

Tot op heden is Samsung Pay beperkt tot Samsung Galaxy smartphones, of Android smartphones die zijn gekoppeld aan een Samsung Galaxy smartwatch.

Als je de app nog niet hebt, kun je deze downloaden.

Net als bij Apple Pay en Google Pay kun je Samsung Pay gebruiken wanneer je het contactloze betalingslogo ziet.

Samsung Pay gaat echter verder en ondersteunt ook oudere magneetstrip-terminals waar je normaal gesproken een kaart doorheen zou halen.

Als je een Galaxy Watch gebruikt om contactloos te betalen, houd dan de ’terug’-toets op de smartwatch ingedrukt totdat de kaarten verschijnen. Je kunt het apparaat vervolgens dicht bij de terminal houden om te bevestigen.

Fitbit

Fitbit is compatibel met zowel Android als iOS, en Fitbit Pay werkt ook op beide platforms – je hebt alleen je smartwatch en de Fitbit-app voor Android of iOS nodig.

Om te kunnen betalen met Fitbit Pay heb je een tracker of smartwatch nodig, omdat Fitbit Pay niet rechtstreeks vanaf je telefoon werkt.

Net als bij de andere betaalmethoden die hierboven zijn beschreven, maakt Fitbit Pay gebruik van een smartwatch met NFC om betalingen te doen.

Fitbit Pay werkt op alle plaatsen waar het symbool voor contactloos betalen wordt getoond, of waar contactloze kaarten worden geaccepteerd.

Open de Wallet-app en houd vervolgens je smartwatch dichtbij de terminal.

Dit zijn de Beste Smartwatches om mee te Betalen

Beste Smartwatch voor Dames met Betaalfunctie – Fitbit Sense

De Fitbit Sense is een elegante en subtiele smartwatch die comfortabel om de kleinere pols past. De Fitbit Sense wordt aanbevolen voor degenen die zoveel mogelijk gezondheidsgegevens willen verzamelen. Het blinkt uit als slaaptracker en hartslagmeter en beschikt over ECG, SpO2 en een elektrodermale activiteitssensor voor stressdetectie. De Fitbit Sense heeft zelfs een temperatuursensor om je gezondheid bij te houden. Met Fitbit Pay kun je gemakkelijk met je smartwatch betalen. Bovendien heeft dit model een batterijduur van ongeveer zes dagen en laadt het zeer snel op. Als je op zoek bent naar de maximale hoeveelheid gezondheidsgegevens, is dit een uitstekende keuze.

Voordelen:

 • Betalen met Fitbit Pay
 • Voorzien van ECG en SpO2
 • Batterijduur van 6 dagen

Nadelen:

 • Abonnement nodig voor extra functies
 • Niet geschikt voor Huawei
 • Beperkte compatibiliteit met apps

Beste Smartwatch voor Heren met Betaalfunctie – Fossil Gen 6

De Fossil Gen 6 heeft een robuust ontwerp en een 1,28 inch AMOLED touchscreen.

Net als andere smartwatches van Fossil, beschikt deze over een draaibare kroon en twee programmeerbare knoppen aan de zijkant.

Met de SpO2-sensor worden de zuurstofniveaus in het bloed gemeten. Daarnaast bevat het een hartslagsensor en een uitgebreid scala aan op maat gemaakte fitness-tracking-apps van Fossil, die voortbouwen op de functionaliteiten van Wear OS 2.0.

Wat betreft de batterijduur, kun je ongeveer 24 uur verwachten, maar dankzij de snellaadfunctie krijg je met 30 minuten opladen al 80% batterij.

Voordelen:

 • Betalen met Apple Pay of Google Pay
 • AMOLED-touchscreen
 • Snelladen

Nadelen:

 • Relatief korte batterijduur
 • Niet volledig waterdicht
 • Wordt zonder adapter geleverd

Beste Smartwatch met Betaalfunctie voor iOS – Apple Watch Series 7

De Apple Watch is wellicht de beste smartwatch op de markt en de Series 7 vertegenwoordigt het hoogtepunt van die ervaring.

Het vervangt de Series 6 voor dezelfde prijs, maar met een aanzienlijk verbeterd scherm. Met Apple Pay kun je eenvoudig en betrouwbaar betalen in winkels of op terrassen.

De fitness- en sporttracking van deze smartwatch is uitstekend. Het heeft GPS en ECG-functionaliteit. De Apple Watch Series 7 is verkrijgbaar in zowel 41 mm als 45 mm.

Voordelen:

 • Betalen met Apple Pay
 • Uitstekend voor fitness
 • GPS en ECG-functionaliteit

Nadelen:

 • Aan de prijzige kant
 • Niet compatibel met Android
 • Relatief korte batterijduur

Beste Smartwatch met Betaalfunctie voor Android – Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is nu nog gebruiksvriendelijker voor mensen met een Android smartphone.

Naast Samsung Pay kun je nu ook Google Pay gebruiken. Hierdoor is betalen met je horloge een stuk eenvoudiger geworden, aangezien Google Pay op meer plaatsen geaccepteerd wordt.

Er zijn twee zeer verschillende versies van de Galaxy Watch 4.

De standaardversie vervangt de Galaxy Watch Active 2 en is beschikbaar in maten 40 mm en 44 mm, terwijl de Watch 4 Classic het elegante ontwerp behoudt van de oudere Watch 3 in de opties 42 mm en 46 mm.

Voordelen:

 • Betalen met Samsung Pay of Google Pay
 • Verkrijgbaar in 4 maten
 • Apps kunnen gedownload worden via de Galaxy Store en Play Store

Nadelen:

 • Om een bloeddrukmeting te doen met het horloge, moet je eerst het horloge kalibreren met een losse bloeddrukmeter.
 • Werkt niet met iOS
 • Relatief korte batterijduur

Beste Smartwatch met Betaalfunctie en Lange Batterijduur – Garmin Venu 2 Plus

Deze smartwatch van Garmin is gericht op sporters. Er zijn speciale modi voor hardlopen, fietsen, zwemmen, golf, krachttraining, cardio, yoga en meer.

Je hoeft bij het hardlopen niet je portemonnee mee te nemen voor een welverdiend kopje koffie, want betalen doe je gemakkelijk met je horloge.

De Garmin Venu 2 Plus onderscheidt zich van andere sporthorloges dankzij het AMOLED-scherm, dat is ontworpen om de charme van de Apple Watch of Galaxy Watch te evenaren.

Voordelen:

 • Betalen met Google Pay
 • Batterijduur van wel 10 dagen
 • Waterbestendig

Nadelen:

 • GPS kan lastig te lezen zijn
 • Aan de prijzige kant

Niet geschikt voor Huawei Betalen met Smartwatch? Hier Moet je Op Letten Grootte

De pasvorm, het comfort en de draagbaarheid van een horloge hangen grotendeels af van de grootte. Een paar millimeter kan al een enorm verschil maken.

Mensen met kleine polsen moeten kijken naar horloges van 38-42 mm. Als je van extra grote horloges houdt of grote polsen hebt, raden we je een horloge van 46 mm en groter aan.

iOS vs Android

Het is belangrijk om na te denken over welke smartphone je gebruikt. Apple Watch is exclusief een iOS smartwatch, en de Samsung Galaxy Watch 4 is bijvoorbeeld exclusief een Android smartwatch.

Sommige merken werken op beide, maar de iOS-ervaring is hier minder en wordt niet aanbevolen.

Huawei, Fitbit en Garmin smartwatches werken bijvoorbeeld op beide, maar voor een smartwatch met belfunctie zul je hierbij toch Android nodig hebben.

Apps en Extra Functies

Als je een Apple Watch koopt, heb je toegang tot veel apps van verschillende merken, zoals Spotify, en kun je de kernfuncties uitbreiden.

Als je kiest voor smartwatches van Fossil/Fitbit/Huawei, hebben hun platforms eenvoudigweg niet de technische ondersteuning voor kwaliteitsapps.

Hier ben je dus beperkt tot de functionaliteit van het horloge.

Gezondheids- en Fitness Functies

Smartwatches zijn steeds meer gericht op gezondheid en fitness. Zorg er dus voor dat die van jou de sensoren heeft die je wilt.

Je zult tegenwoordig moeilijk een smartwatch vinden zonder hartslagsensor. Apple en Fitbit hebben ook ECG, die onder andere je hartritme meet.

Hardlopers kunnen veel hebben aan GPS, om de buitentrainingen nauwkeurig te volgen.

Batterijduur

Sommige smartwatches met NFC gaan maar een dag mee zonder op te laden, wat een van de grootste afknappers is voor mensen. De Apple Watch is hier een voorbeeld van.

Gelukkig gaan de meeste smartwatches nu meer dan een week mee – Fitbit, Huawei, Amazfit en Garmin hebben allemaal een lange batterijduur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *