Top 7 Aanbevolen 50 Inch Televisies

Overweeg je een nieuwe televisie aan te schaffen en staat jouw bank op een afstand van 2 tot 3,5 meter van het scherm? Dan is een 50 inch TV een uitstekende keuze.

Maar welke 50 inch TV is de beste optie voor jou? Het antwoord vind je in dit artikel, waarin we je voorstellen aan de 7 beste 50 inch televisies.

Inhoudsopgave

 1. De Beste 50 Inch Televisies in de Kijker
 2. Welke Merken Bieden de Beste 50 Inch Televisies?
 3. Waar Koop je de Beste 50 Inch TV?
 4. Wat zijn de Afmetingen van een 50 Inch TV?
 5. Voor Wie is een 50 Inch TV Geschikt?
 6. Hoe Kies je de Beste 50 Inch TV?
 7. Is een 50 Inch TV de Juiste Keuze? De 7 Beste 50 Inch Televisies in Detail
 8. Samsung Neo QLED 50QN90B

De 7 Beste 50 Inch Televisies in Detail

 1. Samsung Neo QLED 50QN90B

De Samsung Neo QLED 50QN90B wordt op dit moment beschouwd als de beste 50 inch TV. Deze smart TV biedt een verbluffende beeldkwaliteit dankzij de QLED technologie. Kleuren worden perfect weergegeven, zelfs diepzwart ziet er prachtig uit op deze televisie. Met een verversingssnelheid van 100 Hz is deze TV ook geschikt voor gamen. De 4K scherpte draagt bij aan een uitstekende beeldkwaliteit, maar houd er rekening mee dat dit een van de duurdere opties is.

 1. LG 50UQ80006LB – 50 inch – 4K UHD – 2022

De LG 50UQ80006LB is een betaalbare 50 inch TV met indrukwekkende 4K beeldkwaliteit. Dankzij het WebOS smart platform heb je eenvoudig toegang tot diverse streamingdiensten. HDR-ondersteuning zorgt voor levendige kleuren en verbeterd contrast. Dit alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

 1. Sony Bravia XR-50X90SP

Bij Sony vind je ook uitstekende opties voor een 50 inch TV. De Sony Bravia XR-50X90SP valt op door zijn haarscherpe beeld, rijke kleuren en contrasten dankzij de 4K scherpte en hoogwaardig scherm. Met een verversingssnelheid van 100 Hz is deze TV geschikt voor gamen. Het Google TV smart platform biedt uitgebreide streamingmogelijkheden, maar houd er rekening mee dat deze televisie relatief prijzig is.

 1. Samsung Crystal UHD 50AU7040

Als je een fan bent van Samsung, dan is de Samsung Crystal UHD 50AU7040 een uitstekende keuze. Dit is naar onze mening de beste 50 inch Samsung televisie.

Deze TV is uitgerust met het vertrouwde Tizen smart platform, waarmee je toegang hebt tot alle streamingdiensten.

Ongeacht wat je bekijkt, kun je genieten van haarscherp beeld dankzij de 4K resolutie, de Crystal beeldprocessor en het indrukwekkende kleurenpalet.

Bovendien levert deze TV opvallend goed geluid, hoewel de aanschaf van een Samsung soundbar ook nog aan te raden is.

 1. Philips 50PUS8007 – Ambilight

Als je een voorkeur hebt voor een 50 inch TV met Ambilight, kijk dan naar de Philips 50PUS8007 – Ambilight. Wij zijn van mening dat dit de beste 50 inch TV met Ambilight is. Dankzij de Ambilight functie ervaar je een extra dimensie tijdens het kijken.

De TV biedt een prettige kijkervaring, mede dankzij de 4K UHD resolutie, levendige kleuren en een uitstekende processor.

De geluidskwaliteit is eveneens goed, net als de algehele bouwkwaliteit. Met het Android smart platform kun je optimaal genieten van je favoriete streamingdiensten.

 1. Toshiba 50UA2263DG

Als je niet te veel wilt uitgeven aan je nieuwe 50 inch TV, overweeg dan de Toshiba 50UA2263DG. Deze Toshiba TV is betaalbaar, maar voldoet nog steeds aan de nodige eisen.

Dit komt onder andere door de 4K UHD resolutie, waardoor je verzekerd bent van scherp beeld.

De TV maakt gebruik van het Android smart platform, waarmee je nog meer kunt genieten van diverse streamingdiensten.

Bovendien is het handig dat deze TV beschikt over maar liefst 3 HDMI-aansluitingen, waardoor je meerdere apparaten kunt aansluiten.

 1. TCL 50P635

Deze lijst van beste 50 inch televisies wordt afgesloten met de TCL 50P635. TCL is mogelijk niet het bekendste merk, maar het is zeker in opkomst.

Het merk biedt niet alleen een breed scala aan televisies, maar ook van goede kwaliteit. Dit geldt ook voor deze 50 inch TV.

De TV levert haarscherp beeld, werkt met het Google TV platform en heeft een uitstekend beeldscherm. Dit zorgt voor mooie kleuren, sterk contrast en diepe zwarte tinten. Bovendien heeft deze 50 inch TV een gunstige prijs.

Welke Merken Bieden de Beste 50 Inch Televisies?

Wanneer je op zoek bent naar een 50 inch televisie, is het belangrijk om kritisch naar de kwaliteit te kijken, met inbegrip van het merk. Gelukkig bieden verschillende merken momenteel uitstekende kwaliteit.

Dit geldt voor alle eerder genoemde merken. LG, Philips, Samsung, Sony, Toshiba en TCL leveren allemaal hoogwaardige televisies.

Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen deze merken. Niet alleen qua kwaliteit, maar ook wat betreft beeldresolutie en bedieningsgemak van de TV.

Ons advies: verdiep je grondig in de verschillende merken. Let niet alleen op de kwaliteit die ze bieden, maar ook op de technologieën die ze toepassen.

Waar Koop je de Beste 50 Inch TV?

Als je een hoogwaardige 50 inch TV wilt aanschaffen, is het ideaal om dit te doen bij een betrouwbare verkoper. Bij winkels zoals Coolblue, Bol.com en MediaMarkt kun je met een gerust hart een 50 inch TV kopen.

Ons advies: let goed op eventuele aanbiedingen voor 50 inch TV’s. Als je kunt profiteren van een dergelijke aanbieding bij een van de genoemde verkopers, krijg je nog meer waar voor je geld.

Wat zijn de Afmetingen van een 50 Inch TV?

Ben je nieuwsgierig naar de afmetingen van een 50 inch TV? Wij zetten deze overzichtelijk voor je op een rij:

 • Beeldschermdiagonaal: 127 centimeter
 • Breedte van het beeldscherm: 111 centimeter
 • Hoogte van het beeldscherm: 64 centimeter

Dit zijn de kenmerkende afmetingen van een 50 inch TV. Het is aan jou om te beoordelen of dit formaat geschikt is voor jouw situatie. Houd rekening met eventuele pootjes onder de TV, deze zijn niet meegenomen in de hoogte.

Voor Wie is een 50 Inch TV Geschikt?

Een 50 inch TV is geschikt voor veel huishoudens. Dit komt doordat deze televisie geschikt is voor een breed scala aan kijkafstanden.

Zit je op een afstand van 2 tot 3,5 meter van de TV? Dan is een 50 inch TV een uitstekende keuze. Dit maakt een 50 inch TV geschikt voor de meeste woonkamers.

Wil je een thuisbioscoopervaring creëren? Dan is een grotere TV de beste keuze, bijvoorbeeld een 82 inch TV.

Wil je een TV in een kleine kamer plaatsen? Dan is een kleiner formaat, zoals een 32 inch TV, meer geschikt.

50 Inch TV Kopen: Hoe Kies Je de Beste Variant?

Als je overweegt een 50 inch TV aan te schaffen, is het belangrijk om een grondige vergelijking te maken. Dit kan echter complex zijn, vooral omdat je niet dagelijks een nieuwe TV koopt. Daarnaast zijn er verschillende technologieën waar je mogelijk nog niet alles van begrijpt.

We helpen je graag een handje bij je zoektocht door de belangrijkste aandachtspunten hieronder te bespreken. Let goed op deze punten om snel de beste 50 inch TV te vinden.

Beeldkwaliteit

Het is essentieel om grondig naar de beeldkwaliteit van de 50 inch TV te kijken. De beeldkwaliteit wordt beïnvloed door verschillende factoren:

 1. Technologie: Merken kunnen kiezen voor bijvoorbeeld QLED-technologie voor levendige kleuren, of OLED-technologie voor indrukwekkend contrast, een grotere kijkhoek en energiezuinigheid.
 2. Resolutie: De resolutie van het scherm is van belang. Momenteel is 4K UHD resolutie eigenlijk de enige keuze.
 3. Processor: De kracht van de processor heeft invloed op de beeldkwaliteit, maar het kan lastig zijn om de verschillen tussen verschillende processoren te begrijpen.
 4. Verversingssnelheid: Vooral als je de TV wilt gebruiken voor gamen, is een hoge verversingssnelheid belangrijk. Maar ook voor filmliefhebbers komt dit van pas.
 5. Kleurdiepte: Idealiter kan een 50 inch TV zoveel mogelijk kleuren weergeven, afhankelijk van de kleurdiepte. Smart Platform

Bij de aanschaf van een nieuwe TV in 2023 wil je ongetwijfeld een smart TV. Hiermee kun je namelijk gebruik maken van alle streamingdiensten. Let daarom goed op welk smart platform de 50 inch TV heeft. Populaire platforms zijn Android, Google TV, Tizen en WebOS, afhankelijk van het merk.

Gebruik van de TV

Denk ook na over het beoogde gebruik van de televisie. Niet elke 50 inch TV is bijvoorbeeld ideaal om op te gamen of voor een optimale sportervaring. Coolblue hanteert verschillende soorten gebruikscategorieën: standaard zenders kijken, optimaal gamen, optimaal sport kijken, series en films streamen.

Specifieke Eigenschappen

Bij een 50 inch TV kun je letten op specifieke eigenschappen:

 1. Spraakbesturing: Sommige televisies kun je bedienen met spraakbesturing, maar hiervoor is wel een speciale console zoals Google Home nodig.
 2. Ambilight: Veel Philips televisies hebben Ambilight, waarbij de kleuren van het scherm op de muur achter de TV worden geprojecteerd voor een extra dimensie. Prijs

Wat een goede 50 inch TV kost, is moeilijk te zeggen. De prijzen variëren sterk, van goedkope tot vrij dure opties. Ons advies is om niet onnodig te bezuinigen op de aanschaf van je nieuwe TV. Kies altijd voor een variant van een A-merk en overweeg een combideal met bijvoorbeeld een soundbar voor geweldig beeld én geluid.

Aantal Poorten/Aansluitingen

Kijk naar het aantal poorten van de 50 inch TV. Hoe meer poorten, hoe meer randapparatuur je kunt aansluiten, handig bijvoorbeeld voor gameconsoles.

Design

Bekijk het design van de TV, met name het frame rondom het scherm en de voet. Deze twee elementen bepalen grotendeels het uiterlijk van de 50 inch TV.

Is een 50 Inch TV een Aanrader?

Ja, voor veel mensen is een 50 inch TV een uitstekende keuze, vooral als de kijkafstand in jouw woning tussen de 2 en 3,5 meter ligt. Daarnaast zijn de prijzen van 50 inch televisies relatief betaalbaar, wat ze nog aantrekkelijker maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *