Top 5 Beste Draagbare Bluetooth Radio’s – Bekijk Onze Aanbevelingen!

Wil je overal en altijd kunnen genieten van je favoriete muziek, met volledige controle over je afspeellijst? Dan is een draagbare bluetooth radio de juiste keuze.

Met een draagbare bluetooth radio profiteer je van geweldige voordelen:

 • Luister overal en altijd naar muziek
 • Stream je favoriete muziek vanaf je smartphone/tablet
 • Geniet van storingsvrije muziekoverdracht dankzij feilloze bluetooth-connectiviteit

Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de beste draagbare radio met bluetooth.

Inhoudsopgave:

 • Vergelijking van de vijf beste draadloze radio’s met bluetooth
 • Waar let je op bij het kiezen van een draagbare radio met Bluetooth?
 • De voordelen van een draagbare radio

Vergelijking van de vijf beste draadloze radio’s met bluetooth:

Door te investeren in een draadloze radio, kun je overal van je favoriete muziek genieten – op de bouwplaats, het strand, in de auto, op het voetbalveld, in de tuin of in het park.

Dit geldt zeker als je kiest voor een van de onderstaande radio’s. Uit onze tests is gebleken dat dit de beste draadloze radio’s met bluetooth zijn.

Deze radio’s hebben allemaal dezelfde kenmerken: ze zijn draagbaar, hebben bluetooth-connectiviteit en werken volledig draadloos.

 1. Philips AZB798T

De Philips AZB798T is naar onze mening een van de beste bluetooth radio’s. Deze radio is relatief compact en heeft een handig handvat voor moeiteloos dragen.

Wat deze radio uniek maakt, is dat je kunt kiezen uit verschillende afspeelmogelijkheden. Het design suggereert een klassieke radio, maar dat is zeker niet het geval.

De radio beschikt over bluetooth, een USB-ingang en een DAB+ tuner. Dankzij de DAB+ tuner kun je altijd en overal naar storingsvrije radio luisteren.

Dit is een geweldige draagbare Bluetooth-radio.

 1. PerfectPro DABBOX

Ben je op zoek naar een draagbare bluetooth radio die tegen een stootje kan? Dan is de PerfectPro DABBOX volgens ons de beste keuze.

Deze radio heeft een frame waardoor hij bestand is tegen stoten. Dankzij het frame kun je deze radio ook moeiteloos overal mee naartoe nemen.

Wat ons ook

aanspreekt, zijn de vele afspeelmogelijkheden. Naast bluetooth heeft deze radio ook een DAB+ tuner.

Met deze tuner geniet je overal van storingsvrije radio-ontvangst. Daarnaast kun je ook nog de 5 beste radiozenders in het geheugen van de radio opslaan.

 1. Kabellengte bij Netstroom

Bij een radio die op netstroom werkt, is het relevant om te controleren hoe lang de bijbehorende stroomkabel is. In veel gevallen wordt opgemerkt dat de kabel net te kort is, waardoor je beperkte bewegingsvrijheid hebt. Dit is een belangrijk aandachtspunt.

 1. PerfectPro Rockhart

Ben je bereid om wat meer te investeren in de beste draagbare bluetooth radio? Dan kun je niet om de PerfectPro Rockhart heen.

Deze radio ziet er geweldig uit, is stevig en beschikt over handige extra functies. Als je je smartphone aan deze radio koppelt, laadt de radio de smartphone op. Dit is slechts een voorbeeld van de unieke functies.

Het is ook ideaal dat je deze radio zowel op accu als op netstroom kunt gebruiken. Zo kun je overal optimaal van deze radio genieten.

Deze accu-radio is ook uitermate geschikt voor op de bouwplaats, mede dankzij zijn robuustheid.

 1. Denver TCL-212BT

Op zoek naar een betaalbare draagbare bluetooth radio met accu? Dan mag de Denver TCL-212BT niet ontbreken.

De radio heeft een eenvoudig design, maar biedt eindeloze mogelijkheden. Via bluetooth kun je je favoriete muziek streamen, terwijl je ook naar reguliere radiozenders kunt luisteren.

Als je een feestje in je tuin of huis organiseert, komt deze radio helemaal van pas. De radio werkt namelijk op accu en kan zelfs een lichtshow verzorgen.

Met deze lichtshow weet de Denver TCL-212BT zich zeker te onderscheiden. En dat geldt ook voor zijn prijs; je betaalt slechts 45 euro voor deze draagbare bluetooth radio met accu.

Draagbare Bluetooth Radio: Waarop te Letten bij de Keuze?

Heb je de bovenstaande beoordelingen rustig doorgenomen? Dan heb je vast gemerkt dat het aanbod van draagbare radio’s met Bluetooth erg gevarieerd is. Dat klopt.

Bij je zoektocht naar de beste draagbare Bluetooth radio zijn er verschillende belangrijke aspecten om op te letten. We zullen deze belangrijke overwegingen in deze koopgids uitgebreid bespreken.

Lees onze toelichtingen aandachtig door, zodat je doelgericht op zoek kunt naar de beste draagbare Bluetooth radio.

 1. Gewicht & Afmetingen

Een van de essentiële aspecten om op te letten is het gewicht van de radio. Als je van plan bent om de draagbare radio overal mee naartoe te nemen, is het wenselijk dat het gewicht redelijk licht is.

Wij raden daarom aan om te kiezen voor een radio met een maximumgewicht van enkele kilogrammen.

Let niet alleen op het gewicht, maar ook op de afmetingen. Alle draagbare radio’s zijn compact van formaat, maar er kan nog steeds verschil zitten tussen ‘compact’ en ‘zeer compact’.

Bekijk daarom voor elke radio nauwkeurig wat de exacte afmetingen zijn.

 1. Afspeelmogelijkheden

Elke draagbare Bluetooth radio heeft natuurlijk Bluetooth-functionaliteit. Met deze Bluetooth-verbinding kun je eenvoudig je favoriete muziek streamen vanaf je smartphone of tablet.

Dit kan bijvoorbeeld via platforms als Soundcloud, YouTube of Spotify. Gemak dient de mens.

Maar het is ook goed om te weten dat veel radio’s nog meer afspeelmogelijkheden bieden. Zo kun je naast Bluetooth ook luisteren naar de radio via het apparaat zelf.

Dit kan zowel via de traditionele FM-tuner als via een DAB+ tuner. Met een DAB+ tuner geniet je altijd en overal van storingsvrije ontvangst van radiozenders. Ideaal!

Sommige radio’s bieden zelfs de mogelijkheid om cassettes, CD’s of USB-sticks te gebruiken om muziek af te spelen. Hoewel dit wat verouderde opties zijn, hecht je hier mogelijk toch waarde aan.

Als je niet per se naar de radio wilt luisteren, waarom zou je dan kiezen voor een draagbare Bluetooth radio? In dat geval is een draadloze Bluetooth speaker wellicht een betere keuze.

Overigens bestaat er ook een Bluetooth speaker met radiofunctie. Al met al zijn er voldoende keuzemogelijkheden tussen verschillende apparaten en afspeelopties.

Aandachtspunten bij het Kiezen van een Draagbare Bluetooth Radio

 1. Voedingsbron

Bij de keuze van een draagbare bluetooth radio heb je twee opties wat betreft de voedingsbron:

 • Accu : Een bluetooth radio die op accu werkt, biedt de vrijheid om overal en altijd muziek te kunnen luisteren. Het enige waar je op moet letten is het regelmatig opladen van de accu.
 • Netstroom : Er zijn ook voldoende bluetooth radio’s die op netstroom werken. Deze bieden vaak meer vermogen, waardoor je muziek op een hoog volume kunt afspelen. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van een stopcontact.

Indien je moeite hebt met het maken van een keuze tussen deze twee aandrijvingen, zijn er ook radio’s beschikbaar die zowel op accu als op netstroom werken.

 1. Accuduur en Oplaadtijd

Bij een accu-aangedreven radio is het belangrijk om te letten op de maximale accuduur. Ideaal is een lange speeltijd op één acculading. Daarnaast is het ook goed om te weten hoe lang het duurt om de accu weer op te laden.

 1. Kabellengte bij Netstroom

Bij een radio die op netstroom werkt, is het relevant om te controleren hoe lang de bijbehorende stroomkabel is. In veel gevallen wordt opgemerkt dat de kabel net te kort is, waardoor je beperkte bewegingsvrijheid hebt. Dit is een belangrijk aandachtspunt.

 1. Gebruikslocatie

Denk goed na over de plaats waar je de radio wilt gebruiken. Voor thuisgebruik kun je wellicht het beste kiezen voor een variant die op netstroom werkt. Echter, in dat geval is ook een bluetooth speaker met radio-functionaliteit het overwegen waard.

Indien je de radio overal en altijd wilt kunnen gebruiken, is een variant met accu de beste keuze voor onbeperkte mobiliteit.

Voor gebruik op een bouwplaats zijn specifieke bouwradio’s met bluetooth, zoals de PerfectPro Rockhart en de PerfectPro DABBOX, zeer geschikt.

 1. Stijl

De stijl van een radio is belangrijk omdat het invloed heeft op de algehele esthetiek en hoe goed het in de omgeving past. Er zijn doorgaans twee veelvoorkomende stijlen:

 Robuuste Uitstraling (Bouwradio’s): Deze radios hebben een stoer en stevig ontwerp. Ze zijn vaak gebouwd om bestand te zijn tegen de uitdagingen van bouwplaatsen, zoals stof, vuil en stoten. Dit type radio’s is populair onder vakmensen en doe-het-zelvers die een duurzaam en betrouwbaar apparaat nodig hebben.

 Nostalgische, Retro Look: Deze radios zijn ontworpen om een gevoel van nostalgie op te roepen en hebben vaak een vintage uitstraling. Ze kunnen elementen bevatten die doen denken aan radio’s uit het verleden, zoals draaiknoppen en een klassieke behuizing. Deze stijl is populair voor gebruik binnenshuis, vooral in huiskamers of kantoren waar een retro sfeer gewenst is.

Bij het kiezen van de stijl van de radio, is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin je van plan bent om de radio te gebruiken. Als de radio vooral binnenshuis wordt gebruikt, kan een radio met een nostalgische, retro look goed passen bij het interieur. Aan de andere kant, als de radio vooral buiten of op een bouwplaats wordt gebruikt, is een robuuste bouwradio wellicht meer geschikt vanwege de duurzaamheid en bestendigheid tegen ruwe omstandigheden.

Kortom, de stijl van de radio speelt een rol in zowel het visuele aspect als de praktische toepasbaarheid ervan, afhankelijk van de gebruiksomgeving.

 1. Merk

Bij de keuze van een draagbare Bluetooth radio is het essentieel om te opteren voor een gerenommeerd merk. Deze gevestigde merken waarborgen hoogwaardige kwaliteit en een langere levensduur van het product, wat van groot belang is gezien de investering die je doet. De betrouwbare reputatie van deze merken geeft extra vertrouwen in de duurzaamheid en prestaties van de draagbare Bluetooth radio die je aanschaft.

Een draagbare radio biedt diverse voordelen:

 • Luister altijd en overal naar je favoriete muziek via bluetooth: Hierdoor ben je niet gebonden aan een specifieke locatie en kun je genieten van je muziek waar en wanneer je maar wilt.
 • Gemakkelijk mee te nemen dankzij het compacte en lichte ontwerp: Het draagbare karakter maakt het eenvoudig om de radio mee te nemen naar verschillende plekken, of het nu binnen in huis is of buitenshuis tijdens activiteiten zoals picknicken of kamperen.

Om optimaal van deze voordelen te profiteren, wordt aangeraden te kiezen voor een draagbare radio met accu voor onbeperkte mobiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *