Op zoek naar een noodradio? Bekijk de Top 5 beste opwindbare radio’s

In Nederland genieten we al lange tijd van vrijheid, maar dat is geen garantie voor de toekomst. Op elk moment kan er een oorlog uitbreken of een andere noodsituatie ontstaan.

Om tijdens zo’n noodsituatie op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, heb je een opwindbare radio nodig.

Zo’n radio, ook wel een noodradio genoemd, is onmisbaar tijdens calamiteiten en oorlogsperiodes.

Top 6 beste opwindbare radio’s in de schijnwerpers

Heb je interesse in het kopen van een opwindbare radio? Gezien de situatie in verschillende landen in de wereld is dat begrijpelijk.

De wereld blijft onrustig, dus het is verstandig om je goed voor te bereiden op mogelijke noodsituaties. Dit doe je door een noodradio aan te schaffen.

Lees daarom de onderstaande beoordelingen door. In deze beoordelingen ontdek je de 6 beste opwindbare radio’s van dit moment.

 1. Jork Noodradio
  Wat ons betreft is de Jork Noodradio de beste opwindbare radio op dit moment. Deze radio is draagbaar, kan worden opgeladen via zonne-energie en heeft ook nog een zaklamp. Tijdens een echte noodsituatie wordt deze noodradio al snel je beste vriend.

Deze opwindbare radio komt goed van pas in gevaarlijke situaties, zowel tijdens oorlogen als bij problemen met internet, stroomstoringen of cyberaanvallen.

Deze radio kan op drie manieren worden opgeladen: via zonne-energie, door te zwengelen of door de stekker in het stopcontact te steken.

 1. Tbrands Noodradio
  De Tbrands Noodradio is ook een uitstekende opwindbare radio. Deze radio is grotendeels vergelijkbaar met de bovenstaande radio, maar blinkt op net iets andere vlakken uit.

Zo is dit een waterdichte noodradio. Mocht er onverhoopt iets met het waterpeil in ons land gebeuren, dan is deze opwindbare noodradio een uitstekende keuze.

Deze opwindbare radio doet ook dienst als zaklamp en als powerbank. Tijdens noodsituaties kun je met deze radio ook je smartphone opladen.

De Tbrands Noodradio is ook voorzien van een radio met antenne voor FM/AM.

Als je overweegt een noodradio te kopen, kan dit artikel je helpen. We hopen dat je altijd veilig blijft in noodsituaties en dat je de radio nooit echt nodig hebt.

 1. Westhome Noodradio

Ook de Westhome Noodradio heeft onze grote waardering. Deze radio is eenvoudig op te winden, is uitermate handig in noodgevallen en heeft diverse toepassingsmogelijkheden.

Deze opwindbare radio is niet alleen te gebruiken als radio, maar ook als zakl amp en als powerbank. Hiermee kun je zelfs je smartphone snel opladen.

Je kunt deze opwindradio op verschillende manieren opladen, via zonne-energie of met een oplader.

Deze noodradio op batterijen is in elke situatie te gebruiken en is voorzien van een handig handvat. Zo kun je hem overal mee naartoe nemen.

4. LivingBoost Noodradio

De LivingBoost Noodradio is een van de meest veelzijdige noodradio’s. Deze radio komt van pas als noodradio tijdens een calamiteit, maar ook als zaklamp en powerbank.

Daarom wordt deze noodradio ook veelvuldig meegenomen tijdens survivaltochten.

De opwindbare radio heeft een uitstekende ontvangst van AM- en FM-frequenties. Overal waar je deze noodradio gebruikt, kun je dus naar je favoriete radiozenders luisteren.

Bovendien is het ideaal dat deze noodradio is voorzien van een SOS-alarm. Mocht je tijdens een survivaltocht in de problemen komen, dan biedt deze opwindbare radio ook uitkomst.

5.Draagbare Noodradio: Een Onmisbaar Hulpmiddel in Noodsituaties

De Draagbare Noodradio van Sfære wordt beschouwd als een van de meest handige noodradio’s van dit moment. Deze radio is eenvoudig te dragen, fungeert als powerbank en heeft tevens een zaklampfunctie.

Wat deze radio echt bijzonder maakt, is de ingebouwde Bluetooth-ontvanger. Hierdoor kun je de noodradio koppelen aan je smartphone of tablet.

Bovendien is deze radio waterdicht, wat essentieel is in noodsituaties, en beschikt hij over een krachtige batterij die tot wel 48 uur meegaat.

In het geval van ernstige situaties in ons land, ben je goed voorbereid met deze draagbare noodradio.

Wanneer heb je een noodradio nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, niet alleen in het dagelijks leven, maar ook bij grotere externe gevaren.

Hier zijn enkele situaties waarin een noodradio van pas komt:

Wanneer heb je een noodradio nodig?

Een noodradio kan in diverse situaties van onschatbare waarde zijn, zowel in het alledaagse leven als bij grotere externe gevaren. Hieronder worden verschillende scenario’s beschreven waarin een noodradio van pas kan komen:

 • Tijdens oorlogstijd : In het onfortuinlijke geval van een oorlogssituatie, kan een noodradio van levensbelang zijn. Zelfs wanneer de stroomvoorziening uitvalt, biedt de radio een betrouwbare manier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en noodinstructies.
 • Bij een cyberaanval : In een tijd waarin cyberaanvallen steeds frequenter voorkomen, kan een noodradio cruciale informatie verstrekken als de overheid bijvoorbeeld het slachtoffer wordt van een hack. Deze radio biedt dan een betrouwbaar communicatiemiddel.
 • Bij stroomstoring : Bij een opzettelijke stroomstoring, veroorzaakt door kwaadwillenden, kan het hele energienetwerk platgelegd worden. In zo’n situatie verliest men de toegang tot elektronische apparaten zoals desktops, radio’s of televisies. Een opwindbare radio is dan een waardevol hulpmiddel, aangezien deze onafhankelijk van het stroomnetwerk werkt.
 • Bij andere calamiteiten/noodsituaties : Er zijn een tal van noodsituaties te bedenken waarin een noodradio van onschatbare waarde kan zijn. Denk aan natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen, of zelfs verkeersongelukken die lokale stroomuitval veroorzaken. Ongeacht de aard van de noodsituatie, biedt een opwindbare radio een betrouwbare bron van informatie en communicatie.

Het hebben van een noodradio is daarom niet alleen een praktische voorzorgsmaatregel, maar kan ook van levensbelang zijn in kritieke situaties.

Hoe kies je de beste opwindbare radio?

Als je je goed wilt voorbereiden op noodsituaties, kun je eigenlijk niet zonder een goede opwindbare radio.

Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van de beste opwindbare radio:

 • Afspeelmogelijkheden : Een cruciaal aspect bij het selecteren van een noodradio is de verscheidenheid aan afspeelmogelijkheden. Controleer of de radio in staat is om zowel FM- als AM-zenders te ontvangen. Bovendien is het een pluspunt als de radio ook DAB+ radio ondersteunt, wat zorgt voor een breder scala aan beschikbare zenders. Sommige geavanceerde modellen bieden zelfs de mogelijkheid om muziek te streamen vanaf je smartphone, wat een extra veelzijdigheid aan de radio toevoegt.
 • Oplaadmogelijkheden : Het vermogen om de radio op te laden is van vitaal belang, vooral in noodsituaties. Onderzoek welke oplaadmogelijkheden worden aangeboden. Sommige noodradio’s zijn uitgerust met zonne-energiepanelen, waardoor ze zichzelf kunnen opladen met behulp van zonlicht. Andere modellen kunnen worden opgeladen via het stopcontact. Een extra handige eigenschap is dat sommige radio’s zowel op zonne-energie als via het stopcontact kunnen worden opgeladen, waardoor je meer flexibiliteit hebt.
 • Gewenst gebruik : Denk goed na over waar je van plan bent de radio voornamelijk te gebruiken. Als je de radio in huis wilt gebruiken tijdens noodsituaties, zijn de afmetingen mogelijk minder belangrijk. Echter, als je de radio van plan bent mee te nemen tijdens outdoor activiteiten zoals survivaltochten, is een compact formaat en lichtgewicht ontwerp essentieel.
 • Bijkomende functies : Veel noodradio’s bieden extra functies die van groot nut kunnen zijn in noodsituaties. Een ingebouwde powerbank is een waardevolle toevoeging, waarmee je bijvoorbeeld je smartphone kunt opladen. Een zaklampfunctie kan essentieel zijn in het geval van stroomuitval. Sommige modellen hebben zelfs een leeslamp, wat handig kan zijn in situaties met beperkte verlichting. Overweeg welke van deze extra functies voor jou belangrijk zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan je voorbereiding op noodsituaties.

Het zorgvuldig overwegen van deze aspecten zal je helpen bij het kiezen van de meest geschikte noodradio die voldoet aan jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Waar kun je een goede noodradio kopen?

Een goede noodradio kun je het beste bestellen bij ANWB of Bol.com. Dit zijn de twee meest betrouwbare aanbieders van noodradio’s op dit moment.

Wat kost een goede noodradio?

Voor een goede noodradio hoef je niet diep in de buidel te tasten. In de meeste gevallen kun je al een goede noodradio vinden voor een paar tientjes. Let wel op dat de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van het model en de functies.

Een noodradio is essentieel

Een noodradio is niet alleen aan te raden, maar eigenlijk essentieel in de voorbereiding op noodsituaties. Deze draagbare apparaten bieden gemoedsrust en vormen een waardevol hulpmiddel, zowel in huiselijke omgevingen als tijdens avonturen in de buitenlucht.

Thuis, in geval van stroomuitval of andere noodsituaties, is de noodradio een betrouwbare bron van informatie en communicatie. Het stelt je in staat om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en instructies. Bovendien kan het dienen als een krachtige zaklamp en zelfs als powerbank voor het opladen van essentiële apparaten zoals smartphones.

Tijdens outdoor avonturen, zoals survivaltochten, is de draagbare noodradio eveneens van onschatbare waarde. Zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp maken het gemakkelijk mee te nemen. Bovendien kunnen extra functies zoals een leeslamp en powerbank van pas komen in uitdagende omstandigheden.

De veelzijdigheid van de noodradio maakt het tot een onmisbaar instrument in elke noodsituatie. Het biedt een gevoel van zekerheid en voorbereiding dat van onschatbare waarde is in tijden van crisis. Het hebben van een goed functionerende noodradio kan het verschil maken tussen angst en gemoedsrust in kritieke situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *