Op zoek naar een Bosch bouwradio? Vergelijk hier het meest uitgebreide aanbod en vind de beste deals!

Met een bouwradio kun je op de bouwplaats of tijdens het klussen in en rondom je huis genieten van je favoriete muziek. Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige radio, is een Bosch bouwradio een uitstekende keuze.

Bosch is een van de topmerken in de wereld van elektrisch gereedschap. Ze staan bekend om hun kwaliteit, diverse productaanbod en richten zich ook op professionals. De blauwe lijn in het assortiment van Bosch is speciaal ontworpen voor professionals.

Inhoudsopgave

 • De top bouwradio’s van Bosch
 • Hoe presteert een Bosch bouwradio ten opzichte van andere merken?
 • Welke Bosch bouwradio past het beste bij jou?

De beste bouwradio’s van Bosch

Als je op zoek bent naar een nieuwe Bosch bouwradio, is het belangrijk om te weten dat het aanbod van dit merk niet extreem uitgebreid is. Het assortiment van Bosch is bijvoorbeeld niet zo groot als dat van Makita.

Niettemin hebben we ons best gedaan om de beste bouwradio’s van Bosch te vinden. We hebben verschillende modellen getest en uiteindelijk een top 3 samengesteld.

Hieronder vertellen we je graag meer over de drie beste bouwradio’s van Bosch!

Beste Bosch bouwradio voor professionals – Bosch GPB 18V-5 SC

Als professioneel vakman is de Bosch GPB 18V-5 SC bouwradio een uitstekende keuze voor jou.

Deze Bosch bouwradio is volledig uitgevoerd in het herkenbare blauw van de professionele lijn. Bij de ontwikkeling ervan heeft Bosch rekening gehouden met de specifieke behoeften van een professional, wat duidelijk tot uiting komt in het ontwerp van de radio.

Bosch heeft gekozen voor een robuust rubberen frame rondom de radio, waardoor deze goed bestand is tegen stoten. Zelfs als de radio per ongeluk valt op de bouwplaats, blijft hij ongedeerd.

Daarnaast biedt deze Bosch bouwradio diverse afspeelmogelijkheden.

Met de ingebouwde FM-ontvanger kun je naar reguliere FM-radiozenders luisteren. Als je echter de voorkeur geeft aan een storingsvrije ontvangst, is de DAB+ optie een betere keuze.

Dankzij de DAB+ tuner geniet je van een kraakheldere ontvangst, zonder ruis, gekraak of andere storingen. Met DAB+ luister je met veel plezier naar je favoriete muziek.

Heb je al je favoriete nummers op je smartphone staan? Dan kun je je smartphone eenvoudig koppelen aan de Bosch GPB 18V-5 SC.

Met de bluetoothverbinding speel je moeiteloos je favoriete muziek vanaf je smartphone af op deze bouwradio. Zo kun je optimaal genieten van je muziek tijdens het werk!

Gaat gedurende de dag de accu van je smartphone snel leeg? Geen probleem.

Je kunt namelijk je smartphone via deze bouwradio opladen. De bouwradio beschikt daarvoor over de benodigde USB aansluiting. Erg handig.

Wat ook fijn is, is dat dit een bouwradio op accu is. Bij aanschaf krijg je zelfs al twee accu’s van Bosch meegeleverd.

Doordat je óók een oplader meegeleverd krijgt, hoef je nooit met lege accu’s komen te zitten.

Is dat onverhoopt wel het geval? Ben je bijvoorbeeld vergeten om de accu’s op te laden?

Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: je kunt deze bouwradio namelijk ook op netstroom aansluiten. Je geniet al met al dus van veel flexibiliteit.

Wel moet je even rekening houden met de weerbestendigheid van deze radio. Het klopt dat de rol kooi ervoor zorgt dat de bouwradio tegen een stootje kan, maar de radio is niet tegen alle weertypes bestand.

Zo is deze radio van Bosch niet volledig bestand tegen stof of water. Zorg er daarom voor dat je de bouwradio altijd op een droge en (relatief) schone plek neerzet.

Op het duidelijke display zie je overigens alle benodigde informatie staan. Met de keuzeknoppen onder het display stel je de radio geheel naar wens in.

Je houdt hiermee de totale controle én je geniet optimaal van je favoriete muziek.

Voor al dit moois betaal je bovendien slechts 300 euro. Dit bedrag is ook nog inclusief BTW; de totale investering exclusief BTW is 237 euro.

Voordelen:

Werkt op accu en op netstroom
Wordt met 2 accu’s geleverd
Veel afspeelmogelijkheden
Met rol kooi = tegen een stootje bestand
Smartphone opladen met USB poort
Makkelijk mee te nemen
Interessant geprijsd

Nadelen:

Niet bestand tegen stof of water

Beste Bosch bouwradio voor de doe-het-zelver – Bosch GPB 18V-2 C

De Bosch GPB 18V-2 C is een compacte en hoogwaardige bouwradio die ideaal is voor doe-het-zelvers die klussen in en rondom huis uitvoeren.

Het compacte formaat en het lichte gewicht van slechts 2,5 kilogram maken het gemakkelijk om de radio overal mee naartoe te nemen en neer te zetten. De robuuste constructie en de handige rondingen aan de zijkanten zorgen ervoor dat de radio tegen een stootje kan en zowel horizontaal als verticaal geplaatst kan worden.

Wat betreft geluidskwaliteit levert de Bosch GPB 18V-2 C uitstekend werk. De klanken zijn helder, duidelijk en het volume kan vrij hoog worden ingesteld. Bovendien maakt het stereo geluidsysteem de luisterervaring nog beter.

De bouwradio werkt zowel op accu als op netstroom, waardoor je hem ook kunt gebruiken op plaatsen waar geen stopcontact in de buurt is. Daarnaast is de radio bestand tegen stof en water dankzij de IP54 certificering.

Wat betreft afspeelmogelijkheden biedt de radio FM zenders en een bluetoothverbinding om draadloos muziek vanaf je smartphone te streamen. Het is echter belangrijk op te merken dat de radio geen DAB+ tuner heeft, wat betekent dat je geen storingsvrije radio-ontvangst hebt.

Het enige nadeel is dat er geen accu’s worden meegeleverd bij deze bouwradio.

Voordelen:

 • Werkt op accu en netstroom
 • Verticaal en horizontaal neer te zetten
 • Voordelig geprijsd
 • Diverse afspeelmogelijkheden
 • Bestand tegen stof en water
 • Lichtgewicht van slechts 2,5 kilogram

Nadelen:

 • Geen accu’s meegeleverd
 • Geen DAB+ tuner

Beste prijs-kwaliteitsverhouding – Bosch GPB 18V-5 C

De GPB 18V-5 C is een andere variant van de GPB 18V-5 SC, die eerder in deze top 3 werd besproken. Hier zijn drie duidelijke verschillen tussen de twee modellen:

 1. Accu’s: De GPB 18V-5 SC wordt standaard geleverd met 2 accu’s, terwijl de GPB 18V-5 C niet met accu’s wordt meegeleverd. Dit is geen probleem als je al een geschikte Bosch accu hebt liggen die in de bouwradio past.
 2. DAB+: De GPB 18V-5 SC heeft een DAB+ tuner, terwijl de GPB 18V-5 C dat niet heeft. Hierdoor biedt de GPB 18V-5 C geen storingsvrije ontvangst van je favoriete radiozenders.
 3. Prijs: De GPB 18V-5 SC heeft een prijskaartje van ongeveer 300 euro, terwijl de GPB 18V-5 C slechts 200 euro kost. Exclusief BTW maakt dit het prijskaartje van de GPB 18V-5 C nog aantrekkelijker.

Verder zijn beide bouwradio’s verder identiek. Ze bieden helder geluid met diepe bass, dankzij krachtige luidsprekers en een geïntegreerde subwoofer. Beide modellen bieden diverse afspeelmogelijkheden, maar de GPB 18V-5 C heeft geen DAB+.

Een ander voordeel is de roll cage-constructie rondom de bouwradio, waardoor deze goed bestand is tegen stoten. Zelfs als de radio hard op de grond valt, blijft deze onbeschadigd. Let wel op voor stof en water!

Voordelen:

 • Werkt op accu en netstroom
 • Interessant geprijsd
 • Kristalhelder en krachtig geluid
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Stevige constructie, bestand tegen stoten
 • Mogelijkheid om smartphone op te laden via USB-poort
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen:

 • Niet bestand tegen stof of water
 • Wordt geleverd zonder accu’s
 • Geen DAB+ tuner

Hoe presteert een Bosch bouwradio ten opzichte van andere merken?

Het is verstandig om te kiezen voor een bouwradio van een gerenommeerd merk zoals Bosch of Makita. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor een duurzame en goed presterende bouwradio.

Hoewel Bosch en Makita uitstekende keuzes zijn, zijn ze niet de enige merken op de markt. Ook merken als PerfectPro en DeWalt bieden hoogwaardige bouwradio’s aan. Deze merken behoren tot de topaanbieders in de huidige markt.

Als je specifiek kiest voor een Bosch bouwradio, kun je rekenen op de betrouwbare kwaliteit die het merk biedt. Het enige nadeel is dat het aanbod van Bosch wellicht iets minder uitgebreid is in vergelijking met bijvoorbeeld Makita. Makita biedt een breder scala aan keuzemogelijkheden, waardoor je wellicht een model kunt vinden dat nog beter aansluit op jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Welke Bosch bouwradio past het beste bij jou?

Bij de aanschaf van de beste Bosch bouwradio is het essentieel om een grondige vergelijking te maken. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 1. Vormgeving: Bosch biedt verschillende vormen en groottes van bouwradio’s aan. Je kunt kiezen tussen robuuste en grotere modellen, of compactere varianten die gemakkelijker mee te nemen zijn.
 2. Afspeelmogelijkheden: Controleer welke afspeelmogelijkheden de Bosch bouwradio biedt. Niet alle modellen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een DAB+ tuner voor ruisvrije radio-ontvangst.
 3. Geluidskwaliteit: Over het algemeen levert elke Bosch bouwradio goed geluid. Er kunnen echter verschillen bestaan in de kwaliteit van luidsprekers, subwoofers en het vermogen daarvan tussen de verschillende modellen.
 4. Handige extra’s: Bepaal of je behoefte hebt aan specifieke extra functies. Bijvoorbeeld een USB-poort waarmee je je smartphone kunt opladen. Deze extra’s kunnen het gebruiksgemak vergroten.
 5. Aandrijving: Let goed op de aandrijving van de bouwradio. Bosch kiest over het algemeen voor modellen die zowel op een accu als op netstroom kunnen werken. Maar is bijvoorbeeld de accu inbegrepen? Dit is een belangrijke vraag om te overwegen.
 6. Prijskaartje: Tot slot is het belangrijk om naar het prijskaartje van de radio’s te kijken. Bepaal wat je budget is en of je bijvoorbeeld maximaal 150 euro wilt uitgeven, of dat je bereid bent ongeveer 300 euro te investeren. De prijzen variëren, dus een zorgvuldige vergelijking is aan te raden.

Een gedetailleerde vergelijking op deze punten zal je helpen bij het vinden van de beste Bosch bouwradio die perfect aansluit op jouw behoeften en voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *