Privacyverklaring

Paul is de eigenaar van MetroPaul en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens (gegevens van jou) zoals in deze privacyverklaring wordt uitgelegd.

Mijn contactgegevens:
Website: https://www.metropaul.nl
Je kunt mij een email sturen via het contactformulier.

Persoonsgegevens die verwekt worden via deze website
MetroPaul verwerkt je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn website en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij hebt gegeven. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt als je een reactie achterlaat of het contactformulier invult:
• Voor- en achternaam
• E-mailadres
• IP-adres (het adres van je computer of router)
• Gegevens over waar je bent
• Gegevens over wat je doet op mijn website
• De internetbrowser en soort en type apparaat dat je gebruikt

Het is niet de bedoeling dat mijn website gegevens verzamelt van mensen die jonger zijn dan 16 jaar. Behalve wanneer ze toestemming hebben van hun ouders of verzorgers. Ik kan niet controleren of iemand ouder is dan 16 en ik raad ouders aan om met hun kinderen te praten over de dingen die kinderen doen via het internet. Zo kunnen we voorkomen dat er gegevens verzameld worden zonder toestemming van ouders. Als je denkt dat mijn website persoonlijke gegevens heeft verzameld zonder toestemming, over iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via het contactformulier, dan verwijder ik deze informatie.

Met welk doel persoonsgegevens verwerkt worden
MetroPaul verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
• Versturen van een bericht, wanneer er een nieuw stukje wordt geplaatst;
• Dat je een reactie achter kunt laten onder berichten op deze website;
• Dat je contact kunt opnemen met mij via het contactformulier;
• MetroPaul analyseert wat je doet op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud af te stemmen op jouw voorkeuren.

Hoe lang persoonsgegevens bewaard worden
MetroPaul bewaart je persoonsgegevens niet langer dan echt nodig is om de dingen te kunnen doen waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden.

E-mail wanneer er een nieuw stukje wordt geplaatst
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om jou een e-mail te kunnen sturen om je te vertellen dat er een nieuw stukje is geplaatst en worden bewaard tot uitschrijving. Je kunt je zelf uitschrijven, via de link in de e-mail, maar hiervoor kun je ook contact met mij opnemen, dan verwijder ik je gegevens.

Reacties onder stukjes
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te plaatsen onder stukjes op deze website en worden bewaard tot jouw vraag, via e-mail, om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

Contactgegevens (via het contactformulier)
Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en je eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met jou op te nemen als dat nodig is en worden uiterlijk 12 maanden bewaard.

Delen van persoonsgegevens met andere mensen, bedrijven en diensten
MetroPaul geeft je gegevens alléén aan anderen als dit nodig is om te kunnen doen wat met jou is afgesproken, of om er voor te zorgen dat mijn website voldoet aan de wet. Met bedrijven die je gegevens opslaan voor deze website, sluit MetroPaul een verwerkersovereenkomst (afspraken over hoe jouw gegevens opgeslagen en beveiligd worden) om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. MetroPaul blijft hier verantwoordelijk voor.

Deze bedrijven zijn:
• Google uit de Verenigde Staten, Google Analytics houdt de statistieken bij van deze website.
• Pivot Hosting uit Nederland, MetroPaul staat op een server van dit hostingbedrijf.
• Jetpack uit de Verenigde Staten, deze dienst zorgt ervoor dat mijn website gebruik kan maken van de diensten van WordPress.com.

Daarnaast geeft MetroPaul jouw persoonsgegevens niet door aan andere bedrijven.

Cookies
Voor een zo goed mogelijke werking van deze website gebruik ik cookies. Een cookie is een bestandje die deze website op de harde schijf van jouw computer plaatst. De opgeslagen informatie wordt opgevraagd zodra je deze website opnieuw bezoekt.

De cookie voor MetroPaul is vooral gericht op het meten hoe bezoekers de website lezen. Hiervoor gebruik ik Google Analytics. Via deze website worden er dus ook cookies van Google geplaatst. Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, om MetroPaul te optimaliseren en het leesgemak te verbeteren. Lees hier het privacybeleid van Google. Deze cookies worden 26 maanden bewaard.

WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van WordPress.com. Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. Gravatar en onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van Automattic.

De Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je browser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben daarom niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

Omdat ik geen social media iconen gebruik, zijn er geen tracking cookies van Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram aanwezig.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om:
• Je persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen.
• De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door MetroPaul.
• Een verzoek in te indienen om je persoonsgegevens die naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor e-mail sturen via het contactformulier.
• Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Om zeker te weten dat jij gevraagd hebt om je gegevens in te zien, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met je vraag mee te sturen. Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken.

Beveiliging van de gegevens
MetroPaul neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of je denkt dat er misschien misbruik van wordt gemaakt, neem dan contact op met mij via het contactformulier.

MetroPaul heeft het volgende gedaan om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
• Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
• TLS, vroeger was dit SSL: jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.
• Er zit beveiliging op deze website om mijn website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.
• Er wordt voorzichtig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van mijn website.

Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, stuur gerust een mail via het contactformulier.