Mol

Normaal gesproken weiger ik pertinent om op een vooraf bepaald tijdstip thuis op de bank te gaan zitten om televisieprogramma te kijken. Met de mogelijkheid om online via Uitzending Gemist programma’s op ieder moment terug te kijken, kijk ik vrijwel nooit meer televisie. Behalve op donderdagavond tussen 20:30 en 21:30 uur. Dat uurtje houd ik stelselmatig vrij in mijn agenda. Heel ouderwets zit ik dan samen met nog 2.499.999 andere mensen voor de buis omdat ik helemaal in de ban ben van ‘Wie is de mol?’.

Voor de mensen die de afgelopen jaren onder een steen gelegen hebben en nog nooit van ‘Wie is de mol?’ gehoord hebben, leg ik het format uit. In het programma reizen tien kandidaten af naar een exotische (Thailand) of minder exotische (IJsland) bestemming. De kandidaten, natuurlijk bestaande uit de onvermijdelijke Bekende Nederlanders, moeten samenwerken om opdrachten uit te voeren en daarmee geld te verdienen voor de pot. Echter een van de deelnemers is de mol en die saboteert zo onopvallend mogelijk de opdrachten. Elke aflevering vullen de kandidaten een test met vragen over de identiteit van de mol. Om dus niets te vergeten voor de test maken alle kandidaten manisch aantekeningen van alle mogelijke aanwijzingen in hun persoonlijke mollenboekje, want degene die de minste vragen goed heeft beantwoord, ligt uit het spel.

Voor mij is elke aflevering een uurtje waarin ik helemaal wordt meegezogen in de opdrachten. Binnen één aflevering verdenk ik soms verschillende personen van mollen, dat is de vakterm voor tegenwerken. Elke kandidaat die fouten maakt is een mogelijke mol.

Erg vermakelijk is het doornemen van diverse internetfora. Al moet ik niet te lang lezen op dat soort fora want daar word ik lichtelijk paranoia van. De meest waanzinnige speculaties staan namelijk online. Verstokte fans maken screenshots van beelden met mogelijke aanwijzingen. Het is ongelooflijk hoe er doorgedacht wordt over schijnbaar willekeurige nummerborden van auto’s of de kleur van iemands rugzak. Dit herleidt men op het forum met veel omwegen naar een bepaalde kandidaat. Om daarna eindeloos te discussiëren over of het dan een aanwijzing of juist een dwaalspoor is.

Door het volgen van vele seizoenen ‘Wie is de mol?’ weet ik zeker dat ik weinig mensenkennis heb. Ik heb in geen enkel seizoen de juiste mol ontmaskerd. Dat leidt soms tot flinke frustratie bij mij, al duurt dat nooit lang. Er komt gelukkig altijd weer een nieuw seizoen waarin ik me kan revancheren.

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

  1. Ik kijk het altijd trouw, en laat het gewoon over me heen komen. Ik kijk niet naar de internetprogramma of ga naar de AVRO radio luisteren of andersinds. Nee, ik kijk gewoon en soms heb ik het goed, maar meestal heb ik niks in de gaten.

  2. Ik ben geen TV kijker, meer een gamer maar vorig jaar werd ik overgehaald om naar “wie is de mol te kijken”door iemand die het al langer volgt en ik won met de keuze en daarom volg ik het nu zo half als ik er tijd voor heb maar ik blijf er niet voor thuis… Blijft toch een vaag spel en ik maak liever zelf de spel regels in een game…

  3. Mijn dochter (17) is een enorme fan van de Mol, dus ik hoor alles mee, maar kijken doe ik niet ;-) Er was maar een serie waar ik vroegah erg aan verslaafd was, en dat was Floris :D
    En voorheen keek ik elke dag een half uur naar DWDD maar dat is veranderd naar een ander tijdstip en nu kijk ik alleen nog journaal.
    Maar je bent in goed gezelschap van de andere Mol-fans!

    1. Hoi Sas, teveel series tegelijk volgen is ook erg tijdrovend. Bovendien staan alle oude afleveringen Wie Is De Mol online, dus als je het ooit wilt terugkijken dan kan dat nog!