Joint

Het is stom toeval dat ik voor 2015 een goed voornemen heb. Als ik een voornemen heb, breng ik dat liever meteen in de praktijk. Ik vind het ronduit stompzinnig om dan daarmee te wachten tot 1 januari van het volgende jaar.

Vorig jaar, vlak voor de kerstdagen, schoot me op de valreep nog een goed voornemen te binnen. Dat voornemen was volstrekt ongeschikt om te combineren met de feestdagen. Mijn schoonouders hadden het onprettig gevonden, als ik het tijdens het kerstdiner niet had gelaten bij het drinken van een goed glas wijn. En op oudejaarsavond leek het me onverstandig, vanwege de eventuele hallucinerende bijwerkingen van het kleurrijke siervuurwerk. Dus heb ik me voor 2015 voorgenomen om eindelijk eens een joint te gaan roken.

Dat ik het gebruiken van drugs tot een ‘goed’ voornemen bombardeer, is volstrekt discutabel. En natuurlijk heb ik eerder weleens een joint in mijn handen gehad. Toen heb ik alleen heel lafjes – dus niet over de longen – dat spul geïnhaleerd. Ik durfde het gewoon niet. Vooraf had ik de fout gemaakt om op internet gebruikerservaringen te lezen, en daardoor was ik flink bang geworden. Enge verhalen over mensen die een levenslange angststoornis overhouden aan een zogenaamde ‘bad trip’. Of mensen die terwijl ze high zijn van een balkon springen van de achtste verdieping van het hotel om te gaan zwemmen. Ik vind mezelf een verstandig mens maar het werd me duidelijk dat je, naast high, ook heel onverstandig wordt van wiet.

Het kan niet langer dat ik nog nooit wiet heb gebruikt. Tot dit besef kwam ik toen mijn Nederlandse accent werd herkend, door twee opgeschoten pubers die ik de weg vroeg in het oost-Duitse Stralsund. Ze vroegen me giechelend of ik wiet verkocht. Toen ik dat ontkende waren ze hogelijk verbaasd. Dat hele gedoogbeleid is toch onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse identiteit. In mijn woonplaats Enschede, zit op elke straathoek een coffeeshop waar nauwelijks koffie geserveerd wordt. En nietsvermoedende asielzoekers krijgen op de eerste les van de inburgeringscursus bij binnenkomst al hun eerste joint tussen de lippen gestoken.

En ik, als Nederlander, verkondig al jaren huichelachtig dat wiet geen effect op me heeft. Het is tijd dat ik zelf ga ervaren of ik iets aan dat high worden mis. Onder de strikte voorwaarde dat het in een gelijkvloers gebouw zonder aanpalend zwembad gebeurt. Als voorzorgsmaatregel voor alle slechte voornemens die ik mogelijk onder invloed krijg.

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties

 1. Ik heb drugs echt nog nooit begrepen. Zelfde geld voor alchehol. Een biertje op zijn tijd is lekker maar dat dronken zijn en altijd maar high zijn.. Nee, ik zie het nut er echt niet van in. Ben wel benieuwd naar je trip trouwens haha.

 2. Geweldig voornemen! Blij om eens wat anders te lezen, werd al een beetje moe van de; ik wil … kilo afvallen, ik ga stoppen met roken en ik ga gezonder leven. Ben erg benieuwd naar je ervaring! Ik heb zelf regelmatig geblowd jaren geleden en ik denk dat van het balkon afspringen toch veroorzaakt is door een ander goedje… Zoveel doet wiet niet met je.. Maar zorg dat er genoeg eten in huis is voor de eventuele eetkick ;)

 3. Wat zijn je volg knoppen mooi geworden! Echt, heel tof!

  Je hebt een apart voornemen Paul, en ik hoop dat uit het voornemen nog een mooi verhaal mag komen. Een zonder angststoornis en ander gedoe! (Dat zal vast wel goed komen.)

 4. Wat? verkoop je geen wiet Paul? Elke Nederlander doet dat toch.. :P Ik kreeg die vraag toen ik voor het eerst in Denemarken was. Men dacht echt dat elke Nederlander op zijn minst 10 planten in huis heeft.

 5. Twee dingen die ik niet zal doen in het leven: roken zelfs geen joint, en Campari drinken. ;-)
  Dat is mijn goede voornemen van jaren terug en ik hou me er behoorlijk aan moet ik zeggen.

 6. Als je niet durft of geen behoefte hebt dan vooral niet doen natuurlijk.
  Maar gelukkig is er verschil tussen soft en hard, want ook daar zijn fora over.

  Ik ben overigens gelukkkig ook niet verder gekomen dan wat blowen.

 7. ik moest pas denken aan de laatste keer dat ik een jointje rookte, ik kan me nog vaag herinneren dat ik echt maar bleef grinneken om alles, en dat de sex zo anders was (denk ik nu dan) maar het lijkt al eeuwen geleden…
  stiekem wacht ik op het moment tot zo’n er iets over vraagt, en ik dan kan zeggen zullen we samen… (al hoop ik ook dat dat nog een paar jaar duurt)

 8. Mocht ik je gerust stellen, normaal gezien ga je echt geen last hebben van hallucinaties en andere gekke dingen. Wel ga je veel honger krijgen.
  Niet dat ik nu zo’n drugsexpert ben maar je moet het toch een keertje geprobeerd hebben om te kunnen zeggen dat het al die heisa eigenlijk niet waar is.

  Maar aangezien ik Belgisch ben weet ik daar natuurlijk niets van. In België kan je nergens drugs kopen hoor. *kuch kuch*

 9. Joh hoe kun je dát nou doen…. hoe moet het dan verder met mij….? Blijf ik dan écht als énige muts over die te bang is om een joint te roken.
  In de flowerpowertijd al als een kat om de hete brei heengedraaid maar er altijd voor bedankt. tjonge…. dan wordt ik toch echt de laatste van een uitstervend ras… met als extra “mutsacent” ook nog nog steéds bij de eerste man waar ik “het” mee deed en getrouwd ben, je ziet er valt nog véél te verbeteren aan mij.;-)

  1. Tja Riet, als je nog van dat brave imago af wilt komen, dan moeten we maar samen een jointje draaien en oproken. Het schijnt overigens ook goed te zijn voor je sexleven, dus misschien trekt dat je over de streep ;-)