Hipster

Tijdens onze huwelijksreis naar New York keek ik meer naar andere mannen dan naar mijn kersverse echtgenoot. Want in de hele stad tiert de hipster welig. Toevallig is dat precies het type man waartoe ik mij aangetrokken voel. Mijn man heb ik er ook op uitgezocht. Met zijn baard, pilotenbril en cowboylaarzen voldoet hij op veel punten aan de checklist voor de hardcore hipster.

Voor iedereen die afgelopen jaren onder een steen heeft gelegen en niet weet wat een hipster is: de hipster is een soort geëvolueerde viking die ten prooi is gevallen aan metroseksualiteit. Mannen met woeste baarden en een met zorg uitgezochte outfit. Zoals houthakkershemden gecombineerd met witte gympen en een vintage aandoend brilmontuur. Opzichtige tatoeages zijn ook populair onder de hipsters. Ze hebben vaak een creatief en/of ambachtelijk beroep. En ze zijn zo stoer dat ze zonder schaamte een soja chai latte bestellen bij de Starbucks.

In New York stikt het van de hippe koffietentjes waar ze soja chai latte verkopen, dat ik overigens niet te pruimen vind, maar de hipsters die soja chai latte bestellen, die pruim ik dus wel. Tijdens onze huwelijksreis heb ik dus regelmatig een koffiepauze gepland om me te verlekkeren aan de combinatie van bijzondere koffie en mooie mannen. En mijn echtgenoot – die al jaren geen koffie meer drinkt – moest verplicht mee. Want tijdens een huwelijksreis doe je nou eenmaal dingen samen.

Gelukkig is mooie mannen kijken een gezamenlijke liefhebberij. Dat vind ik dus echt een beperking van heteroseksualiteit. Vrouwen worden geacht er lesbische fantasieën op na te houden. Maar de heteroseksuele man? Die blijft stoïcijns beweren niet te herkennen of een mannelijke soortgenoot aantrekkelijk is. Nog altijd bang om voor een homo te worden versleten. Nog los van de onderlinge jaloezie die opspeelt als je schaamteloos deelt welke voorbijgangers je aantrekkelijk vindt.

Dat punt van schaamte zijn mijn man en ik al jarenlang voorbij. Wij hebben de gewoonte om elkaar te wijzen op aantrekkelijke exemplaren. Onze smaken verschillen, dat wel. Terwijl ik warm loop voor mannelijke types, valt mijn echtgenoot op tengere, haast androgyne, mannen. A la Leonardo DiCaprio in zijn jongere jaren, toen hij nog een ‘babyface’ had, zoals de Amerikanen dat zo treffend uitdrukken.

Onderling wezen we elkaar op aantrekkelijke mannen. Zonder jaloezie. Dat is weer het voordeel van homoseksueel zijn. Circa 90% van de mannelijke populatie valt op vrouwen en vormt dus geen enkele bedreiging voor onze relatie. Al deze mannen fungeren als een soort voorspel conform het adagium ‘buiten de deur honger krijgen maar thuis eten’.

Doordat ik zoveel van mijn man heb weggekeken, kwam hij geen aandacht tekort.

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Ik weet niet of ik “geacht” wordt om mannen niet aantrekkelijk te vinden (of om daar voor uit te komen), maar ik kan wel zeggen dat ik, eerlijk waar, nog nooit op die manier naar mannen heb gekeken. Ook niet stiekem. Is gewoon niet mijn ding.

    Wel geniale blog, weer! Ik kan ‘t zo voor me zien, die kerels in die hipstertentjes!

  2. Op je Insta had ik het ook al geschreven, maar ook nog even hier: wat een heerlijk stuk om te lezen. En zo herkenbaar ook! Zelf ben ik volgens mij de combi van jullie twee qua types. Of misschien val ik op gewoon op bijna alles. Maar wel met een enorme voorkeur voor Mediterrane types, zoals mn eigen man. Die valt dan weer op gespierd, maar dat is dan weer een contrastvmet mij. Anyway, ik bookmark je. Schrijf lekker door, dan lees ik er lustig op los.

  3. Het komt ook wel heltero relaties voor hoor dat je elkaar wijst op “iets moois”. Dat wil niet zeggen dat ik vrouwen vanuit een lesbisch gezichtspunt bekijk, ik weet gewoon wat Henk mooi vindt ;-)
    Ik bekijk vrouwen niet met een seksueel oogmerk en eigenlijk doe ik dat ook niet bij mannen als ik een man zie die er goed uitziet. Nou ja, misschien was (en ben) ik ook wel gewoon stiktevreden met wat ik thuis had;-)

  4. Je vergat de cowboyhoed.
    Dus het is jouw man die ik elke week tref bij de supermarkt. Hij is groot en stoer, loopt doelgericht met ferme pas. Draagt een lange leren jas, waarvan de panden wapperen. Kijkt mij nooit aan.