Domino-effect

Bij ons thuis belooft het nog een witte kerst te worden, ondanks de sneeuwloze weersvoorspelling voor de komende paar dagen. Dat komt allemaal doordat ik drie weken geleden in Den Haag was om de hoogbejaarde oma van mijn vriend te bezoeken. Om onduidelijke redenen belandde ik in een meubelboulevard bij station Holland Spoor en kocht daar binnen twee minuten een nieuwe eettafel. Normaal gesproken denk ik iets langer na over het aanschaffen van dure meubels. Onze NORDEN-eettafel uit de collectie van de IKEA was al zolang een dissonant in onze huiskamer. En na een uitputtend queeste naar een geschikte eettafel, van exact zeven jaar, 3 maanden, 12 dagen en 6 uur, was dit de allereerste tafel waar mijn vriend gematigd enthousiast op reageerde. Ik kon niet anders dan direct mijn pinpas te voorschijn halen.

Eenmaal weer thuis droomde ik alvast van een kerstdiner aan de nieuwe eettafel, die vlak voor de kerstdagen zou worden bezorgd. Ik dacht, met de aanschaf van de eettafel, klaar te zijn met het restylen van de huiskamer, om verder lang en gelukkig te leven. Wat ik nog niet wist: er komen donkere strepen op een witte muur als een eettafel daar jarenlang tegenaan staat. Daar kwam ik pas afgelopen weekend achter, toen ik de aftandse NORDEN-tafel alvast naar de garage wilde verbannen. Afgelopen zaterdag begon ik aanvankelijk met het witten van één enkel muurtje.

En toen ontstond er een vervelend domino-effect. Bij die ene witte muur staken de andere witte muren en het plafond opeens geel af. De houten inbouwkasten met ingewikkelde sierlijsten in onze huiskamer, leken opeens ook niet meer egaal gebroken-wit van kleur te zijn. Er zat niets anders op om het geplande kerstshoppen te verplaatsen naar de verfafdeling van de Praxis. De rest van het weekend stond ik stug de huiskamer te schilderen. Op zondagmiddag moest ik toegeven dat in mijn slakkentempo de huiskamer nooit voor de kerstdagen zou zijn gewit. Ik was wanhopig.

Het was tijd voor alarmfase 63. Ik plaatste een paniekerige advertentie op de site Werkspot, met een waarheidsgetrouwe schets van mijn probleem: een praktisch onbewoonbare huiskamer met de kerstdagen in zicht. Sinds vanmorgen schildert een held onze huiskamer, en hij zegt telkens vastberaden dat het voor de kerstdagen af is.

Bij ons in huis wordt het naast een witte kerst eveneens een psychedelische kerst. Van het opsnuiven van zulke verse verfdampen worden we zeker een beetje high.

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 reacties

 1. dat effect is zo herkenbaar, eerst dit en uiteindelijk alles anders…
  ik heb gelukkig niets wits in huis, zelfs het plafond heb ik alvast maar rookbruin gedaan, want ik hou niet eens van witten (waarom is witten zoveel erger dan een andere kleur??)
  Nou ja, meneer wit heeft het hopelijk op tijd af, zodat jullie een heerlijke witte kerst hebben

 2. De kleurverschillen en de strepen probeer ik al jaren te ontkennen ….
  Maar misschien moet ik toch ook maar eens aan dat project beginnen.

  De combinatie van meubels is ook aan vervanging toe.
  Alleen dat uitkiezen vind ik gewoon geen leuke bezigheid.

  Een binnenhuisarchitect is de oplossing denk ik wel eens.

  Fijne feestdagen!

  Vriendelijke groet,

 3. Zoooooo herkenbaar helaas haha ^_^
  Vorig jaar wilde ik alleen een witte vloer in de woonkamer. Inmiddels zijn we een aantal schilderbeurten en frustraties verder en moeten er nog steeds plinten gelegd (over slakkentempo’s gesproken).
  In januari willen we aan de babykamer gaan beginnen en ik vrees dat het een driejarig project voor de gehele bovenverdieping gaat worden…

 4. Oh ja, dit is de schrik van een echte klusser. Je begint ergens aan het daarna is het einde zoek Ook al regent het, jullie hebben toch een witte kerst. Leuk gevonden!
  Heb jij/heeft hij “Ja” gezegd???
  Uiteraard, anders had je het niet op je blog gezet ;-)
  Fijne dagen!

 5. Whahahaha, gewéldig! dat dominoeffect is inderdaad de schrik van iedere “klusser tegenwil en dank”. ! Gelukkig hoeven wij nooit te witten……. we hebben een plafond “met een tintje”;-)
  Evengoed fijn dat het eettafelprobleem nu opgelost is, toch een mooi begin van het nieuwe jaar .

 6. Hahaha alarm fase 63. Geweldig. Wel handig dat iemand anders het voor jullie doet. Scheelt een hoop werk. Maar het is een irritant probleem wat op zijn tijd toch stiekem en langzaam weer terug komt. Helemaal bij rokers in huis, lol

 7. Een witte kerst in hogere sferen, mening kerstliefhebber zal jaloers zijn! Hopelijk krijgt de verfheld van 2014 op tijd het gevraagde werk af en kunnen jullie genieten van de aankomende feestdagen zonder paniek!