Cliffhanger

Uit principe kijk ik alleen op legale wijze naar series, maar die dekselse entertainment-industrie zet zelf aan tot illegaal downloaden.

Al wekenlang zijn mijn vriend en ik in de ban van de briljante serie ‘The Blacklist’. Dankzij Netflix ontdekten wij dit verslavende programma. Ieder verloren uurtje besteedden we aan het ontdekken waarom Amerika’s meest gezochte crimineel – Raymond Reddington – zichzelf vrijwillig aangaf bij de FBI. Uiteraard weet ik dat zo’n verhaallijn volslagen ongeloofwaardig is. De serie bouwde het verhaal alleen zo spannend op, dat ik koste wat kost wilde weten hoe het afliep.

Elke dag racete ik vanuit mijn werk naar huis, zodat we ‘s avonds zoveel mogelijk afleveringen konden kijken. Complete weekenden lagen we languit op de bank om aflevering na aflevering te verslinden. We bestelden steeds iets te eten.  Alles om tijd te besparen. Door niet zelf een gezonde maaltijd te koken, konden we precies één extra aflevering kijken. En als we toevallig een kwartiertje geen Blacklist keken, dan speculeerden we samen over waarom die sluwe crimineel uitgerekend alleen met de onervaren FBI-agente Liz wilde praten.

In amper twee weken tijd keken we alle afleveringen van ‘The Blacklist’.  En leefden we intens mee met Liz en Raymond. Ik kon mijn aandacht overdag nauwelijks bij mijn werk houden, omdat ik de godganse dag bezig was met hoe het zou aflopen. Maar de laatste aflevering eindigde natuurlijk met een enorme cliffhanger. Naast dat wij ons nog steeds afvragen wat Raymond nou precies van Liz wil, zijn zij beiden ineens op de vlucht voor de FBI. En vrezen wij dus ook nog voor hun overlevingskansen.

Dit was voor mij nogal een domper. Na vierenveertig uur voor die klote-televisie, weten we nog niets over de ontknoping van het verhaal. Daar komen we pas achter als seizoen drie op Netflix verschijnt. ‘Wanneer komt het derde seizoen van ‘The Blacklist’ dan op Netflix?’ vroeg ik aan mijn vriend. ‘Er staat op internet dat er in 2017 weer nieuwe afleveringen op Netflix bijkomen,’ zei hij. ‘Moet ik écht een jaar wachten voordat ik de afloop weet?’ vroeg ik hem. Hij knikte instemmend. ‘Oh wacht, RTL 5 zendt elke maandagavond een aflevering van het derde seizoen uit,’ meldde mijn vriend. ‘Ja, daag,’ piepte ik ‘dan zit ik nog wekenlang in spanning. Dit kunnen ze ons niet aandoen! Ons zo abrupt in spanning achterlaten!’

‘Ik weet een betere oplossing,’ fluisterde mijn vriend geheimzinnig. ‘Wat dan?’ vroeg ik.

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties

 1. Ik vind het ook een goede serie, ben nu wekelijks bezig op RTL5. Nadeel van die lange tijd tussen de seizoenen vind ik dus ook die cliffhangers, want ik was dus alweer commpleet vergeten dat zij samen ineens op de vlucht waren. Moest echt compleet schakelen toen het nieuwe seizoen begon…
  Niet verklappen wat er gebeurd verder he, ik kijk wel gewoon zelf.

 2. Mijn dochter heeft ook een account aangemaakt: ze wil NIETS missen. Ze download ook series bij Netflix waarbij ze zich als Amerikaan voordoet. Hoe ze dat voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar ze krijgt het voor elkaar.
  En ik? Heb nog geen aflevering gezien ;-)
  Sterkte met afkicken!

 3. Je kan netflix ook laten denken dat je in amerika zit, dan krijg je nog meer series die je kan gaan binge watchen en waarschijnlijk iets minder illegaal, voor je het weet heb je de FBI achter je aan :)

  Grappig fenomeen wel, dat bingewatchen en de entertainment industrie die dat aanmoedigt door zich te focussen op clifhangers, ze maken je ahw verslaafd aan hun producten, maar gaan wel zeuren als je als verslaafde niet netjes wacht op hun levering van het goed maar ergens anders je heil gaat halen..

  1. Ja, dat verslavende aspect zit er zeker in. Zou het ooit nog verboden gaan worden dan het binge-watchen? Vanwege de nare bijwerkingen op het menselijk brein? Of komt er zelfhulptelevisie over mensen die te veel en te lang televisie kijken. Dan is het cirkeltje pas echt weer rond.

  1. Ja, de Amerikaanse series zijn daar goed in…. maar vlak GTST niet uit. Mijn laatste kijkerservaring stamt weliswaar uit de jaren negentig, maar daar moest je een dag later ook absoluut de afloop zien!

 4. I love Raymond R. Echt hé? Ik heb op RTL XL een account aangemaakt en voor 4 euro per maand kun je heel seizoen 3 kijken. Ik had gisteren een nascholing en miste dus een aflevering die op tv was. Ik dacht dat ik gek werd. Een aflevering missen??? En dus toen maar dat account aangemaakt, alleen voor die ene aflevering.

  1. Misschien moet ik toch ook een RTL XL account aanmaken dan. Ik roep telkens dat die meneer uit de Albert Heijn reclames (Harry Piekema) de perfecte Raymond zou zijn voor een Nederlandse remake. Niet dat ik remakes kijk, maar toch. Die acteur doet me erg aan Harry Piekema denken.