Grijs

Ik vind het een beetje beschamend dat ik dagelijks alles lees dat Nu.nl publiceert onder de guitige rubriek ‘Achterklap’, daarom doe ik het vooral op een plek waar niemand het ziet: op het toilet, met de deur op slot. Omdat ik dat entertainmentnieuws nogal minutieus doorneem, wordt een groot deel van mijn brein in beslag genomen door nutteloze weetjes over celebrities. Zo weet ik alles van de Kardashians, zonder ooit ook maar een fragment van hun reallifesoap te hebben gezien. Mijn vriend verwondert zich regelmatig over mijn uitvoerige feitenkennis van willekeurige beroemdheden.

Eergisteren stond op Achterklap een verontrustend nieuwsbericht met de kop: ‘Bon Jovi na 32 jaar weg bij platenlabel’. Het feit dat Bon Jovi na 32 jaar eens wisselt van platenlabel is nauwelijks nieuwswaardig, zoals de meeste Achterklap-berichten. Het schokkende was de begeleidende foto waarop de leadzanger Jon Bon Jovi pardoes een volledig grijze haardos had. Ik vond het vreemd dat ik tekenen van de intredende ouderdom bij Jon over het hoofd had gezien. Ik doorzocht grondig het archief van Achterklap. Bij het bericht van 4 november 2013, over dat Jon Bon Jovi geëerd werd door prins George vanwege zijn liefdadigheidswerk, stond een foto met zijn vertrouwde haardos. Zelfs bij een bericht van 9 juni 2015, over een benefietconcert voor de campagne van Hillary Clinton, stond hij op de foto met zijn ouderwets donkerblonde kapsel. En nu, amper twee maanden later, is Jon’s haar ineens grijs.

Dit besef overviel me nogal, zo moederziel alleen op het toilet, want Jon Bon Jovi is toch een soort jeugdheld van me. Uren heb ik verspild met een half oog naar MTV kijken in de hoop dat de clip van Keep The Faith werd uitgezonden, omdat Jon daarin een zodanig strakke broek aan had dat het weinig tot de verbeelding overliet. Met dat in gedachten heb ik in mijn pubertijd heel wat uurtjes fantaserend doorgebracht.

Toen ik was bijgekomen van dit heftige nieuws, sloeg ik aan het mijmeren over dat de huidige YouTube-generatie niet begrijpt dat je zoveel moeite moest doen om je favoriete clip te bekijken. Jongeren kijken tegenwoordig naar MTV vanwege de onophoudelijke stroom reallifesoaps, dat kun je met goed fatsoen geen ‘music television’ meer noemen. Tot ik van mijn gemijmer opschrok, mijn broek razendsnel ophees, haastig het toilet doorspoelde, om in de dichtstbijzijnde spiegel mijn eigen hoofd te controleren. Er was geen enkele grijze haar te bekennen. Ik vraag me af voor hoelang nog.

Blijf op de hoogte van nieuwe stukjes via Facebook of Twitter.

25 reacties op “Grijs”

 1. Daan Kusen schreef:

  Mijn lerares Engels op de middelbare school was fan van Bon Jovi. En ik besef dat dit weetje net zo nutteloos is als dat nieuwsbericht, maar moest het toch even kwijt!

 2. RenéSmurf schreef:

  Ja, ik vond er nooit veel aan, een beetje te gelikt. Maar telkens als ik ze weer hoor in Ronflonflon vind ik het toch wel weer leuk.

 3. Desire schreef:

  Ook rockzangers van weleer worden grijs … hoewel de meesten de boel grondig verven om te voorkomen dat ze er écht oud uit gaan zien. De haren van Rod Stewart staan trouwens nog steeds rechtop, maar zijn bekkie daarentegen is flink ingevallen. Ouderdom sucks!
  Euh .. je hebt je butt toch wel afgeveegd met Nu.nl? Oh nee, tis geen fysieke krant hè? ;-)

 4. Wildcard schreef:

  heel herkenbaar :)
  En ik zeg hiermee niet dat ik die dingen op toilet doe ;-)

 5. Morgaine schreef:

  whahhahahaha geweldig en wat je zegt over MTV of later TMF ik mis dat hoor, op zondag de clips kijken op TMF best wel ;-) Nu met alleen maar youtube en oude radio meuk die ik dan graag luister, radio 10 gold dus ;-) Weet ik niet eens wat er in de Top40 staat, bestaat dat nog wel, hahahaha

  en dat grijs worden, ik wil je niet bang maken maar, mijn indische oma is heel lang donker gebleven, prachtig haar, en binnen 2 weken ergens ooit, was zij grijs, zo snel kan dat gaan ;-)

  X

 6. Irene schreef:

  Hahaha. Heerlijk beschreven. Inderdaad, nu ik zo terugdenk aan die keer dat hij een keer ‘acteerde’ in Ally McBeal, is die Jon best een lekkere man. Kan me van zijn grijze kop niet veel voorstellen, maar zoals anderen ook al zeggen: “Mannen worden lekkerderderder met de jaren!” So, not to worry!

 7. zwartraafje schreef:

  Ha grijze haren. Als ik het voorbeeld van mijn moeke volg dan ben ik binnen zes jaar volledig grijs. Momenteel ben ik die dwarsligger nog steeds koppig aan het uittrekken, maar dat wordt stilletjes aan een tijdrovende job. ;)

 8. Regina schreef:

  Oooh, ik was die hele achterklaprubriek van nu.nl vergeten (kom tegenwoordig niet meer zoveel op nu.nl), maar door jou krijg ik zin om er NU even de laatste roddels even te gaan lezen.
  En ja, het was ook mijn tijd dat je uren moest hopen dat je favoriete clip eens voorbij zou komen. Echt andere tijden!

 9. rietepietz schreef:

  Tja, zodra iemand besluit het grijs niet meer weg te verven gaat het hard, maar grijs haar is wél haar, en alle mode ten spijt, ik zie liever een grijze- dan een kale kop;-)

 10. Sytse schreef:

  Hahaha je stukje over z’n broek. Dat blijft mij dan weer bij. Ik heb net de clip gekeken enne.. ja, dat snap ik wel.

 11. Sammie schreef:

  Oh wat heerlijk geschreven weer Paul! Ik heb het met een smile gelezen en ach die grijze haren.. Mannen worden alleen maar mooier ;)

 12. Ricardo schreef:

  De achterklap, ik lees het ook altijd. Ik weet ook altijd van die oppervlakkige dingen over sterren. Persoonlijk heb ik zelf nooit iets met Bon Jovi gehad. Ik vond de muziek altijd maar zo-zo.

 13. MichielZiet schreef:

  Ach ja… vaak zaten ze er al en op een dag besluit men om het verf er maar uit te gooien en er intelligent grijs uit te zien. Ik kan niet oordelen voor John.
  Ik heb ze aan de zijkanten, al vrij vroeg gekregen en was er blij mee. Als je grijs kunt worden, dan betekend dat je niet kaal bent. Win-win. ;-) Ik draag ze met trots en noem ze mijn “schrijverslook”.

 14. Ja dat gaat snel inderdaad… maar ik teken er zeker voor om oud te worden mét grijs haar.

 15. kliefje schreef:

  Toch is het ongeveer zo ook met mijn haar gegaan. Van het ene op het andere moment. Om over mijn borsten maar niet te spreken…

 16. Kakel schreef:

  Grijs haar is de laatste nieuwe mode. Wil je erbij horen, dan verf je je haar 50 tinten grijs. Onbegrijpelijk dat Bon Jovi daaraan meedoet. Van hem had ik wel verwacht dat hij zijn lekkere kontje tegen de krib zou gooien ;-)

 17. Myriam schreef:

  Blijkbaar kan het heel snel gaan!!!

 18. Cassilda schreef:

  Niet te lang piekeren hoor Paul, dan springen de grijze haren voorlopig nog niet in beeld. En zo wel, dan ben je een gelukkig man die met de old skool MTV heeft kunnen genieten van een echte muziek zender.

 19. kim schreef:

  Oh de achterklap, dat was ook een tijdje een ‘guilty pleasure’ van mij. Ik las het altijd vlak voor het slapen!

 20. was jij ooit ook…. heeeeeel lang geleden… bij een concert van hem in enschede? ik ook, en daarna was ook ik weken verliefd, haha!

 21. Olga schreef:

  Dit heb ik dus met roddels op fora op internet. Heerlijk om dat een paar keer op een dag door te nemen <3

 22. Daan schreef:

  En ik maar denken dat het ergens in de teksten zat dat zoveel meisjes(en jongens) hem zo adoreerden.. Zie je op tegen grijze haren? Ik heb al aardig wat witte haren op mijn hoofd, maar vind ze ergens wel fijn :)

  • Paul schreef:

   Ehm, de Bon Jovi teksten vind ik vooral ‘rijmelarij van lik-me-vessie’. Heb je de tekst van Bed of Roses ooit doorgenomen? Die tekst alleen al is de onderbouwing van mijn stelling.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.